Note
Læsetid: 2 min.

Bognyt

Kultur
31. oktober 1997

*Roskildes litteraturfestival indledes i aften med Kirsten Hammann, der interviewes af Neal Ashley Conrad kl. 18.30 i Amtsgymnasiets festsal. Kl. 20.30 kan man samme sted høre Jørgen Sonne og Morten Søndergaard. Lørdag og søndag følger et omfattende program med forfattere, der optræder på flere lokaliteter i byen. Bl.a. får læserne lejlighed til at møde Suzanne Brøgger og Klaus Rifbjerg.

*Carsten Jensens Jeg har set verden begynde er udkommet på svensk og anmeldes i Expressen af Mattis Berg, der skriver, at den mod slutningen bliver lidt for lang, at den fraskilte Jensens kvindeaffærer i Vietnam bliver lidt for mange, og at hans politiske analyser heller ikke altid er hyperinteressante. Men at hans glubende "storöjethet" undskylder, gennemsyrer og overskygger alt. Bogen har i øvrigt ligget på den danske bestsellerliste i et helt år.

*Russerne læser mange bøger? Bladet Bogmarkedet kan fortælle, at en oplagsstørrelse på 70.000 er almindelig, og en normalbog koster, hvad der svarer til 15-25 kr. Biografier og erindringer er også derovre populære.På det seneste har bl.a. Nikita Khrusjtjovs og Brigitte Bardots erindringer været store bestsellere.

*Hvem Hvad Hvor, klassikeren blandt årbøger, er nu på gaden i 98-udgaven. 560 sider for 149 kr. Hermed er der trykt 6,2 mio. eksemplarer gennem årene.

*Skuespilleren Søren Sætter-Lassen læser onsdag aften kl. 19 i Snaren i Kømpagnistræde i København udvalgte tekster om krigene 1847-64. Sætter-Lassen er godt inde i perioden efter sin medvirken i tv-serien Bryggeren.

*Ophavsretten i medierne hedder en bog, der udkommer på onsdag fra Chr. Ejlers' forlag. Den er skrevet af journalist Tove Hygum Jakobsen og cand. jur. Anne Louise Schelin, som bl.a. mener, at den digitale teknologi ikke er nogen trussel mod ophavsretten.

*Om en uge udkommer Göran Tunströms nye roman, Månemælk, på dansk på Samlerens Forlag. Skimmer, som den hedder på svensk, blev anmeldt 19.6. af Torben Brostrøm, der kunne berette, at bogen var sommerens begivenhed i bog-Sverige.

*Merete Pryds Helle får 25.000 kr. og æren, når hun mandag af Københavns Amt kåres som Årets kunstner 1997. Det sker på kunstmuseet Arken.

*Albert Dams forfatterskab er på ingen måde glemt. Det er emnet for et seminar, som Dansk Forfatterforening afholder 6. dec. Dam debuterede i 1906. Længe var der stille om ham, men i 1962 fik han et bemærkelsesværdigt litterært come-back med bogen Syv skilderier.

*Litteratur på scenen i Århus får den 11. november besøg af digterne Tom Kristensen og Klaus Lynggaard. Den første er repræsenteret af gruppen Glimtvis, der tager publikum med på en musikalsk rejse i Tom Kristensens lyriske univers. Klaus Lynggaard derimod optræder in persona med QuoteUnquote, hvor han både er sanger og tekstforfatter.

Redigeret af
Kristen Bjørnkjær

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her