Læsetid: 6 min.

Guide

Kultur
23. oktober 1997

UDSTILlING
*Revideret kunsthistorie I Rooseum vises udstillingen A House is Not a Home, der ser den moderne kunsthistorie fra tresserne og frem i et revideret perspektiv. Blandt deltagerne kan nævnes Rosemarie Trockel, Claes Oldenburg, Richard Hamilton, Donald Judd, Martin Kippenberger, Jeff Koons, Christian Boltanski m.m.fl.
Gasverksgatan 22. Ti.-sø. 11-17. To. 11-20. Til 14. dec.

*Antonio Sauras I Malmø Kunsthal vises den spanske maler Antonio Sauras malerier. De er spontane, svulstige, men alligevel stramme og domineret af farverne okker, sort, hvid og rød.
S:t Johannesg. 7. Dagl. 11-17. On. 11-22. Til 9. nov.

*Christo 45 originalværker af Christo og Jeanne-Claude kan ses i:
Skissernas Museum i Lund. Ti.-lø. 12-16. Sø. 13-17. On. till. 18.30-20.30. Til 23. nov.

*Kunstnernes Efterårsudstilling kan traditionen tro ses i:
Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads, Kbh. Dagl. 10-17. Til 2. nov.

*Kehnet Nielsen viser nye malerier med titlen 'Surfaces'.
Galleri Susanne Ottesen. Gothersg. 49. Kbh. Ti.-fr. 10-13 og 14-18, lø. 11-15. NB! Forlænget til 18. nov.

*Fortællingernes rum er en installation, skabt af Birgitte Katborg og Lise Jessen. Den består af 6000 romaner fra Hvidovre Biblioteks bogsamling. Bag dette utilgængelige 'bogrum', som man skal læse sig igennem for at få adgang til, siver der brudstykker af fortællinger.
Hvidovre Hovedbibliotek, Hvidovrevej 280. Til 30. okt.

*Hans Petersson viser nye malerier fra hans ophold i New York, mens Kristian Hornsleth viser sin futilistiske kunst i:
Stalke Galleri. Åbner i morgen 17-20. Veserbrog. 14 A, Kbh. Ti.-fr. 13-18. Lø. 11-15. Til 15. nov.

*Tilo Kaiser er en tysk maler, der i sine nye værker med ironi og humor og v.h.a. lån fra såvel kunsthistorien som fra tegneseriekunsten og computergrafikken viser optrin fra gadelivet i New York.
Galerie Andersen & Jul. Prinsensg. 46, Aalborg. Åbner på lør. 13-17. Ti.-fr. 13-17. Lø. 10-13. Til 22. nov.

*Kippenberger 15 litografier med titlen 'The Raft of Medusa' af den nyligt afdøde tyske kunstner Martin Kippenberger kan ses i:
Hostrup-Pedersen & Johansen. Valbøjvej 15, Valby. Dagl. 12-17. Lø. 12-16. Til 31. okt.

*Jorn Akvareller og 'didaskaer' af Asger Jorn vises i:
Køge Skitsesamling. Nørreg. 29, Køge. Ti.-sø. 11-17. Til 25. jan.

*Kvinden hedder en udstilling, som er en collage af kunstværker og kulturhistoriske genstande, hvor kvinden optræder i rollen som Moder Natur, som Mor, som seksuelt væsen, som hjemmets midtpunkt og som selverhvervende. Blandt kunstnerne kan nævnes Cindy Sherman, Orlan, Edvard Munch m.fl.
Horsens Kunstmuseum. Carolinelundsvej 2, Horsens. Ti.-fr. 11-16. Lø.-sø. 11-17. Til 11. jan.

*Tom Krøjer Nye malerier og akvareller af den klassiske popkunstner kan ses i:
Galleri Ægidius, Gråbrødrestr. 5, Randers. Ti.-fr. 12-17. Lø. 10-13. Til 6. nov.

KLASSISK
*Kormusik Sokkelund Sangkor sætter fokus på kærlighed i kormusikken. Temaet uddybes med musik af bl.a. Brahms, Poulenc og Nørgård.
I aften kl. 20 i Københavns Bymuseum.

*Turne Radiosymfoniorkestret er taget på Skandinaviensturne. Den første koncert afholdes i Esbjerg. Ulf Schirmer dirigerer værker af Ruders, Saint-Säens og
Brahms.
Fre. kl. 19.30 i Esbjerg Musikhus. Billetter tlf. 76 10 90 10.

*Gæstespil The Chamber Academy Ensemble spiller i København og omegn. De engelske musikere spiller ved den første koncert i Ishøj et program med værker af Händel, Paganini, Nielsen, Albeniz og Schubert.
Fred.. kl. 20 i Ishøj Center Sal. Lør.. kl. 20 i Rundetårn og søn. kl. 20 i Sorgenfri Kirke.

*Sang & klaver Det Danske Sangselskab afholder koncert med sopranen Klaudia Kidon og pianisten Kirsten Karlshøj. På programmet står sange af Schubert, Hindemith, Szymanowski, Rachmaninov, Brahms, Webern og Messiaen.
Søn.. kl. 15 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Kbh.

*Mere Schubert Sopranen Susse Lillesøe, basbaritonen Bo Anker Hansen og tenoren Sten Høgel synger Schubert akkompagneret af Lis Bavnhøj.
Søn. kl. 16 i Islev Kirke.

*Kapelkoncert Fransk musik står på programmet ved Det Kongelige Kapels næste kammerkoncert. Hovednavnet er Maurice Ravel. Der spilles også musik af Bozza og Ibert.
Søn. kl. 14 på Nationalmuseet.
nNy musik Foreningen Ny Musik i Birkerød har besøg af pianisten Per Salo. Han spiller musik af bl.a. Per Nørgård og Pelle Gudmundsen-Holmgreen.
Søn. kl. 15 i Mantziussalen, Birkerød.

*Kammermusik Storstrøms Kammerensemble inviterer til Radiokoncert med ny musik. Den franske dirigent Jean Thorel præsenterer musik af Jaques Ibert, Edgar Varèse, Anders Nordentoft, Darius Milhaud, George Antheil og Robert Saxton.
Søn. kl. 14 i Radiohusets Studie 2.

*2 x Malling Pianisten Amalie Malling opfører Otto Mallings Klaverkoncert. Det er Radiounderholdningsorkestret, som spiller.
Søn. kl. 15 i Radiounderholdningsorkestrets koncertsal, Kbh.

*Opera Verdis Falstaff opføres på Det Kongelige Teater. Iscenesættelse: John Cox, Musikalsk ledelse: Michael Schønwandt. Falstaff: Ingvar Wixell, Alice Ford: Gitta-Maria Sjöberg.
Tirs. på Det Kgl. Teater kl. 20. Spilles også 4., 7., 9., 12., og 15. november.

*Sirener Blokfløjtekvartetten Siréna (Karina Helene Jensen, Pia Castensson, Helle Nielsen og Marit Ernst) spiller i Odense. Musikken er af Manneke, van Steenhoven, Geysen, Hirose, Bjørn Larsen, de Kemp og Meijering.
Ons. kl. 19.30 på Det Fynske Musikkonservatorium.

LIVEMUSIK
nPeter Erskine Trio Peter Erskine er en af trommespillets helt store profiler. Han har spillet med bl.a. Stan Kenton og Steely Dan. Her er mulighed for af opleve ham i telepatisk interplay med pianisten John Taylor og basekvilibristen Palle Danielsson.
I aften, Copenhagen Jazz House.

*Penthouse er på danmarksturné med ekstrakter fra debut-albummet Gutter Erotica, en moralsk fordærvet plade, der hælder i retning af fænomener som The Birthday Party og Gallon Drunk. Forvreden vokal, 'slide-guitars fra helvede' og mellemgulvsmasserende bas distancerer i behændig grad London-gruppen fra den endeløst hærgende britpop.
I aften, 1000 Fryd, Ålborg, fre. Rytmeposten, Odense, lør. Loppen Christiania, Kbh.

*Hurricane 1 er seneste skud på stammen af Oasis-arvtagere. Med sangeren og ex-bokseren Alex Lowe og den tidligere Ride-guitarist Andy Bell i front åbnes der for en lavine af sprød, melodisk 90'er-pop.
Fre. Husets Musikteater, Århus, lør. Vega, Kbh.

*Bazaar - med navnkundige Peter Bastian på fagot, Anders Koppel på orgel og Flemming Quist Møller bag trommerne - træder op med 'kamæleonkocert for børn og forældre'. Balkan-halvøens rytmik og melodier ligger her til grund for et dragende musikalsk udtryk, der ikke sådan lige lader sig beskrive. 'Tag ungerne med om eftermiddagen og kæresten med om aftenen'.
Lør. kl. 16.00 samt 21.30, Copenhagen Jazz House.

*The Herbalizer byder på swingende elektronisk jazz 'n' hop med break beats, sugende bas og toptunede lydmodulationer i et mix, der taler til såvel hjerne som fødder.
Lør. Vega, Kbh.

*The Oyster Band er måske englands bedste og mest kendte crossover mellem hæsblæsende rock og traditionel folk. Ensemblet synes til stadighed at afspejle basal spilleglæde og melodisk tæft.
Tirs. Husets Musikteater, Århus, ons. Rytmeposten, Odense.

*Hellacopters er rendyrket stockholmsk tonserrock og tæller medlemmer, der ligeledes gør sig i grupper som Entombed, Sewergooves og Backyard Babies. Kvartetten spillede en flænsende intens koncert på årets Roskilde Festival, men skulle netop nu være i større form end nogensinde med det dugfriske album Payin' The Dues i rygsækken.
Ons. Loppen Christiania, Kbh.

TEATER
*Jagten på urmennesket En 'science fiction thriller' om ikke at høre til nogen steder og en fremtidsvision af de mere pessimistiske. En sund øjenåbner for teenagerne og med fremragende spil i Kim Nørrevigs futurisme-stilisering.
Af Eva Mannov & Bo Bertram. Comedievognen på Broscenen, Kbh. t. 26. okt. (12-16 år)

*Den hemmelige have Fortryllende dramatisering af Frances Hodgson-Burnetts roman og en sand pigegyser, hvis spænding kræver skolealder. Forestillingen funkler i Henriette Holm-Nielsens instruktion, der spænder hovedpersonens imponerende handlekraft ud mod tilskuernes fantasi.
Teatret Zeppelin, Valdemarsgade, Kbh., t. 2. nov. (7-12 år)

*Privat skifte To søstres møde ved bodelingen efter moderens begravelse bliver til spiddende ord mellem mennesker, der gerne vil kommunikere, men som ikke altid kan. Anders Bodelsen vil fortælle lovligt mange historier på én gang og instruktionen reducerer til tider spillet til rent taleteater - alligevel fascinerer og pirrer forestillingen med sin dagligdags tone, scenografiske 'hverdagsmystik'.
Instr.: Emmet Feigenberg. Scn.: Lars Juhl.. Hippodromen, Folketeatret, Kbh.

*Skønhedsdronningen fra Lemane Individer er i fokus i den ærkedramatiske konflikt om frihed og bundethed: et moderuhyre får sin bekomst, der selv er gjort til uhyre. McDonaghs irske stykke fra 1996 dyrker 50'er-realismen, hvor de groteske sammenstød mellem det 'almindelige' og det 'ualmindelige' er styrken. Med en diskret Birgitte Federspiel og en chokerende Hanne Hedelund i rædselskøkkenets magtkamp.
Overs. Gunner Frøberg. Instr. Lærke Redersen. Scen. Christian Tom-Petersen. Odense Teater, Raffinaderiet

*Pinafore Stykket fra 1878 handler om det rene ingenting, er totalt blottet for social, historisk, litterær signifikans. Men det præsenteres med et sprudlende overskud af løvefødder og gesvejsninger og man skal have et hjerte af sten, for ikke at blive lokket ind i dette labsurde eventyr.
Af Gilbert & Sullivan. Overs.: Jens Louis P. Instr.: Per Pallesen. Scen.: Nna Schiøttz. Kapel: James Price. Folketeatret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her