Note
Læsetid: 2 min.

Bognyt

Kultur
7. november 1997

*Børnebøger Børnebogsfestivalen Den Gode Historie, der afvikles den 16. til 29. marts næste år, har fået sin egen hjemmeside med adressen www.bogguide.dk. Her bliver de nyeste oplysninger om festivalen lagt samt navne, adresser og telefonnumre på kontaktpersonerne og oplysninger om ideer, planlagte arrangementer m.v.

*Giambattista Vicos (1668-1744) banebrydende værk, Den Nye Videnskab (La Scienza Nuova) er et hovedværk i klassisk europæiske filosofi. Det er for første gang blevet oversat til dansk af cand. mag. Fritz Wolder. Ifølge den italienske Vico-forsker Paolo Rossi havde Vico allerede for 2-300 år siden tænkt på det meste, eksempelvis på at sondre mellem historisk og naturvidenskabelig erkendelse, de økonomiske faktorers betydning for de sociale og politiske grupperingers udvikling, og på at børns fantasiverden ikke bør benægtes eller undertrykkes i fornuftdyrkelsens navn - for blot at nævne et par af de 17 punkter, Rossi opregner. Den Nye Videnskab er udkommet på forlaget Helikon.

*Erindringer af Aakjær? En sådan bog udkommer den 21. november, dog ikke skrevet af Jeppe men af dennes barnebarn, Kirsten Aakjær. I bogen fortæller hun blandt andet om bedstefar og om forældrene Jeppe Aa. og Marie Bregendahl og om barndommens ferier på Jenle. Kirsten Aakjær er desuden datter af rigsarkivar Svend Aakjær, så et andet kapitel er viet livet på landsarkivet i Viborg, "et folkeligt og farverigt hjørne af den ellers så stilfulde stiftsby" ifølge forlaget, Ca'Luna. Bogen er illustreret med mange sjældne og aldrig offentliggjorte billeder af blandt andet Jeppe Aakjær og Marie Bregendahl.

*Statens Litteraturråd har nu eksisteret i et lille års tid. I den anledning afholderer rådet en konference om litteraturpolitik den 20. november på Christiansborg. Der indledes af rådsformand Thomas Harder og kulturminister Ebbe Lundgaard, hvorefter en række fremtrædende bogfolk vil sige deres uforgribelige meninger om arbejdsvilkår, bogmarkedet, litteraturen i tv og meget andet.

*Det Danske Akademi fejrer sin årsfest med uddeling af diverse priser den 28. november i Kunstindustrimuseets festsal.

*Vita Andersen vil på årets bogmesse i Forum den 21. til 23. november få tildelt en pris på 10.000 kr. for sin nye børnebog, Coco. Et flertal blandt foreningen Bog- og Papirbranchens medlemmer har stemt på hende.

*Højtlæsning En kampagne for højtlæsning indledes den 12. november af Aktion Læsning, som har forfatteren Henning Fonsmark som formand. Forældre, bedsteforældre og børneinstitutioner vil blive opfordret til at læse noget mere højt for poderne. Det styrker læsefærdigheden og stimulerer læselysten.

*Fotopriser Kulturministeriets fotografiske bogpris for 1997 er netop uddelt til Fie Johansen og Torben Eskerod. De præmierede værker udstilles på Museet for Fotokunst i Odense den 15. november til 8. marts.

Redigeret af
Karen Syberg og Kristen Bjørnkjær

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her