Note
Læsetid: 2 min.

Bognyt

Kultur
23. januar 1998

*Den sociale arv Svenskeren Gustav Jonsson udgav i 1973 Den sociale arvs onde cirkel - kan den brydes? Den er nu udkommet på Fremad i femte oplag. Med et manende forord af Hanne Reintoft. "I en tid med moderne genforsknings genoplivning af fortids arveligheds tankegange, er der risiko for at muligheden for gennem miljøarbejde at ændre belastede børns og unges tilværelse vil mindskes eller forsvinde - en tendens, der vil understøttes af det offentliges spareiver", skriver "Den sociale brevkasses" mangeårige redaktør blandt andet.

*Afsnit P's boghandel lukker. Lyrikboghandlen i Nansensgade, København, holder sidste åbningsdag den 13. februar. Samtidig ophører Nyhedsbrev for poesi. Afsnit P fortsætter som arrangør og udgiver af lyrik. Efter den 13. februar kan man bestille på adressen: Afsnit P, Enghave Passage 1,4h. 1739 Kbh. V. eller på e-mail: afsnitp@email.dk.

*Pontoppidan Det Danske Sprog- og Litteraturselskab har udsendt en tekstkritisk udgave af Henrik Pontoppidans første store roman, Det forjættede Land. Siden 1898, hvor den oprindelige trilogi udkom i stærkt forkortet og omarbejdet udgave under ovennævnte titel har originalværkerne ikke foreligget. Det gør de nu: Muld, Det forjættede Land og Dommens Dag samt et kommentarbind. Esther Kielberg og Lars Peter Rømhild har forestået udgivelsen.

*Titanic er overalt for tiden. Selv i Grafiana Danmarks Grafiske Museum/ Dansk Pressemuseums nye tidsskrift handler den bærende artikel om Katastrofejournalistikken fra Titanic til Estonia. Desuden er der artikler om den konservative presses historie i første del af århundredet, om litografiens historie fra 1811 til 1843 samt om J. G. A. Eickhoffs Maskinfabrik, den eneste væsentlige danske producent af grafiske maskiner.

*Det gode essay er titlen på en konference, der afholdes den 13. februar i Studenternes Hus i Århus. Konferencen er et forsøg på at indkredse essayets litterære kvaliteter og kritiske potentiale.

*Billigbogsserie Forlaget Lindhardt & Ringhof lancerer en ny billigbogsserie: L&R Bibliotek. Serien skal indeholde værker i alle genrer af høj kvalitet til billigbogspriser. Der lægges ud med Ernest Hemingway: Om at skrive (98 kr.) Toni Morrison : Jazz (98 kr.), Margaret Atwood: Tips om overlevelse (98 kr.), T. S. Eliot: Ødemarken og andre digte (88 kr.) og Frédéric Chopin: Breve (ved Peer Hultberg, 88 kr.)

*Borgens Forlag har pr. 1. januar 1998 overtaget børnebogsforlaget Sommer og Sørensen. Borgen vil drive forlaget videre med en selvstændig udgivelsesprofil. Sommer og Sørensens største salgssucces har været oversættelsen af Michael Endes Den uendelige historie. Den genudsendes nu i tiende oplag.

*Jihad vs. Macworld er titlen på en bog af den amerikanske forfatter Benjamin Barber. Den handler om de uden- og indenlandske konflikter, globaliseringen skaber, og journalist Peter Hesseldahl holder foredrag om bogen i Studenterhuset, Langgade 7 i Nykøbing F. den 27. januar, kl. 19.30.

*UBIS På onsdag blænder kulturministeren op for sin konference om UBIS-betænkningen (Bibliotekerne i Informationssamfundet). Konferencen finder sted på Danmarks Biblioteksskole i København.

Redigeret af Karen Syberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her