Note
Læsetid: 2 min.

BOGNYT

Kultur
16. januar 1998

*Jane Aamund bliver årets modtager af den eftertragtede pris, Boghandlernes gyldne laurbær. Hun modtog beskeden i går i sit hjem i Hørsholm ved den overraskelseshappening, som boghandlerne ynder at iscenesætte for at få mediernes opmærksomhed. Aamunds bog, Coloradodrømme om den store kærlighed og lidenskab blev en af sidste års store bestsellere. Hun skal nu tage stilling til, om hun vil bruge laurbærrene i madlavningen, ligesom en af forgængerne, Tove Ditlevsen, gjorde. Eller i hvert fald skrev, at hun gjorde.

*Nordmænd interesserer sig også for Tove Ditlevsen. Tidsskriftet Bokvennen bringer et uddrag af Karen Sybergs biografi om den danske forfatterinde. Det fremgår, at Karen Syberg bærer mellemnavnet Margherita, hvad hun af uforståelige grunde har holdt godt skjult for sine kolleger her på Information. I samme "bokven" findes også et essay af Klaus Rifbjerg, som tidligere har været bragt her i bladet.

*Knud Vilby, ny formand i Dansk Forfatterforening, interviewes i dag fra kl. 15.45 af Niels Aage Jensen i foreningens lokaler. Samtidig udstilles 100 af sæsonens nye bøger.

*Cecilie Eken har modtaget kulturministeriets forfatterpris på 30.000 kr. for børne- og ungdomsbøger for "Sikkas fortælling".

*Ejerskifte Hans Reitzels Forlag har overtaget Pædagogisk Bogklub efter den hidtidige ejer, Hanne Dot, der dog fortsætter i stillingen som bogklubchef. Bogklubben flytter til nye lokaler i Blågårdsgade på Nørrebro.

*Børnebøger Arnold Buscks boghandel i København har overtaget genboen i Købmagergade, Børnenes Boghandel, som har eksisteret i 17 år.

*Lewis Caroll, der skrev Alice i Eventyrland, er emnet for en stor planche- og montreudstilling på Statsbiblioteket i Århus. Bl.a. kan ses en anonym oversættelse med titlen Maries Hændelser i Vidunderlandet. Åben til 31. jan.

*Kaj Munks 100-års dag i disse dage fejres af Poul Kristensens Forlag med en udgivelse, hvor syv skribenter fortæller hver deres historie om digterpræsten. Titel: 'På Lolland jeg den hented' (88 s. 150 kr.).

*Boghandlerne vil gerne have, at forlæggerne trykker bøgernes pris på omslaget. Så er de fri for at bruge kostbare personaletimer på prismærkning. Ideen gives videre i nyt nummer af forlægger- og boghandlerforeningernes blad, Bogmarkedet.

*Peter Laugesen optræder i aften ved kunstnersammenslutningen Guirlandens 30-års jubilæumsudstilling i Århus Kunstbygning i en koncert med gruppen Mind Spray. Om en måned kommer en tv-film med Peter Laugesen, hvori også Mind Spray deltager.

*Suleima Hinds bog, Voxeværk, om 80'ernes punkmiljø er solgt til udgivelse på Arena Verlag i Tyskland.

*Morten Korch, som både Vagn Lundbye og Lars von Trier, har taget til deres hjerter, genudgives nu af forlaget Høst & Søn, som foreløbig har planlagt at udsende Flintesønnerne, Det gamle guld, Der brænder en ild og Kongemøllen.

*Poul Nissen, klinisk psykolog, har skrevet pamfletten Om udarbejdelse af videnskabelige tekster. Den er tænkt som et værktøj for studerende og formidlere og er den første i en serie publikationer af lignende karakter fra Pædagogisk Psykologisk Forlag.

Redigeret af
Kristen Bjørnkjær

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her