Kultur
19. februar 1998

UDSTILlING
*Boomerang er titlen på en temaudstilling, der undersøger den 'kvindelige erfaring'. 60 kvindelige kunstnere - 22 med værker til rummene og 38 med videos - forsøger at afsøge 90'ernes kvindeerfaringer.
Nikolaj. Åbner på lør. Nikolaj Plads, Kbh. Dagl. 12-17. Til 19. apr.

*Morten Stræde udstiller skulpturer på udstillingen 'Family Matter', mens Mads Gamdrup viser sin fotoserie 'Nat' og Ingvar Cronhammer og Thorbjørn Lausten udstiller hver to værker under titlen 'Projekt'.
Herning Kunstmuseum. Åbner lør. Ti.-sø. 12-17. t. 22. ma.

*Jonathan Monk udstiller nye værker i:
Galleri Nicolai Wallner, Bredg. 34. Åbner i dag kl. 17. Ti.-fr. 12-18, lø. 12-16. Til 29. mar.

*Martin Erik Andersen udstiller nye objekter på udstillingen 'Fra hvor væggene ikke når til gulvet'.
Horsens Kunstmuseum, Carolinelundsvej 2, t. 8. mar.

*Landskabets hud er en udstilling med malerier af Vibeke Tøjner.
Kunsthallen, Købmagerg. 11, Kbh. Dagl. 12-18, t. 28. feb. Åbner i dag 16-19.

*Foot-notes hedder en udstilling med nye værker af Peter Neuchs.
Franz Pedersens Kunsthandel, Carolinelundsvej 47, Horsens. Ti.-sø. 13-17.

*Finn Reinbothe har skabt en 100 m lang landskabsskulptur, 'Trapholtmuren', der fremstår som del af museets arkitektoniske udtryk. Herudover er der en udstilling med Reinbothes nye intallationer, objekter og diasprojektioner.
Kunstmuseet Trapholt. Kolding. Dagl. 10-17, t. 10. maj.

*Dahlgård I dag 16-19 åbner en udstilling med skulpturer af Kristian Dahlgård, der skaber sine skulpturer med saven, som omrids af et hulrum.
Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Dagl. 11-18. Lø. 11-15. Til 8. mar.

*Viggo Rivad udstiller sine fotoserier 'AMRA, Etiopien og Kina'. De kan ses i:
Fotografisk Center, Gl. Strand 48, Kbh. Til 29. mar.

*Decembristerne åbner i år med gæsterne Ellen Hyllemose, Tove Kurtzweil, Poul Ingemann, Pussy Power, Veo Friis Jespersen og Mogens Otte Nielsen.
Den Frie Udstillings Bygning. Oslo Plads, Kbh. Dagl. 10-17, t. 1. mar.

*Mikael Witte forstår kunsten at operere i massemediernes tid. På udstillingen 'Jeg elsker at gå til tandlæge' kombinerer han oplevelsen af skyernes lette drift med tandlægebesøgets angst for smerte.
Aarhus Kunstmuseum. Ti.-sø. 10-17, t. 8. mar.

*Torben Ebbesen - retrospektiv - er en udstilling med denne interessante, konstruktive skulptør. Kan ses i:
Esbjerg Kunstmuseum. Dagl. 10-16. Til 24. maj.

*Thomas Kjær arbejder med serigrafi og fotografi. Farverne er transparente, og hans lagvise motivopbygning fortolker en verden i bevægelse.
Bie & Vadstrup. Bülowsvej 7A, Frederiksberg C. Ti.-fr. 14-17, lø. 11-15, t. 18. mar.

KLASSISK
*DuPuy Hele tre solister er indforskrevet til Sjællands Symfoniorkesters kommende koncert. I komponisten Edouard DuPuys Koncert for 3 horn spiller Thomas Ekman, Piet Castillo og Jacob Keiding horn. Heinrich Schiff dirigerer. På programmet står også Haydns Symfoni nr. 83, Telemanns Ouverture des Nations og Mozarts Symfoni nr. 31.
I aften kl. 19.30 på Virum Gymnasium, Fr. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal, og lø. kl. 15 i Baltoppen, Baltorpvej 20, Ballerup.

*Grieg Otto Mallings Stormen på Kjøbenhavn og Ture Rangströms sangcyklus Kong Eriks viser opføres ved Torsdagskoncerten med Bo Boje Skovhus som solist. I øvrigt spilles Griegs Peer Gynt Suite nr. 1 og Schumanns Symfoni nr. 3. Ulf Schirmer dirigerer.
I aften kl. 20 i Radiohusets Koncertsal.

*Schubert Den Danske Trio spiller i Danmarks Radios nye serie koncerter i Rundetårn. Ved næste koncert spiller trioen musik af Schubert, Dohnanyi og Herman D. Koppel.
Fr. kl. 12.30 i Rundetårn, Købmagergade 52A.

*Bartók Der er kammerkoncert med Aalborg Symfoniorkester. Medlemmer fra orkestret spiller værker af Bartók, Mozart og Prokofiev. I forbindelse med koncerten på Nordjyllands Kunstmuseum er der mulighed for at nyde museets udstilling med COBRA-kunst.
Lø. kl. 15 i Nordjyllands Kunstmuseum.

*Monteverdi Stavnsholtkirken har besøg af vokalkvintetten Amaryllis. Ensemblet har eksisteret siden 1995 og det har opført musik fra renæssancen og den tidlige barok. Ved koncerten synges musik af Ockeghem, Lassus, Monteverdi og Pedersøn.
Sø. kl. 16 i Stavnsholtkirken.

*Stravinsky Århus Sinfonietta spiller Igor Stravinskys Tre stykker for soloklarinet, Debussys Sonate for fløjte, bratsch og harpe, Messiaens Théme et Variations for violin og klaver, Hendzes Trio for klarinet, fagot og klaver, samt Birtwistles Ritual Fragments. Programmet præsenteres i 'opsætninger' med skiftende belysning.
Ti. kl. 19.30 i Musikhusets Lille sal, Aarhus Musikhus.
nHuber Fjerde og sidste koncert i serien Kormusikkens Mestre dirigeres af den østrigske dirigent og komponist Rupert Huber. Sammen med Radiokammerkoret opfører Huber musik af Wolfgang Rihm, Anton Bruckner, Feldman og Huber.
Ti. kl. 20 i Glyptotekets festsal.

*Schumann I forbindelse med Randers Kunstmuseums arrangement Komposition i blåt, spiller pianisten Anne Øland i Værkets Musiksal. Musik af Jørgen Bentzon, Ludwig van Beethoven og Robert Schumann. Randers Byorkester medvirker.
On. kl. 20 i Værkets Musiksal, Mariagervej 6, Randers

LIVE MUSIK
*Leahy (udtales lay-hee) er en søskendepakke på ni - de må være katolikker - der stammer fra Canada. Musikken er keltisk/canadisk og det er meningen at man skal lade sig rive med og kaste sig ud i en gang "riverdance".
To., Vega, Kbh.

*Hendrix The Jimi Hendrix Music Festival '98 er et guitarorgie af rang, hvor så prominente navne som Steve Lukather, Pat Travers, Mick Rogers, Steve Salas og Tony MacAlpine hylder mesteren.
To., Pumpehuset, Kbh.

*Clemens er dansk rapper og med debutalbummet Regnskabets Time var han det hip hop-navn, der vakte størst opsigt sidste år. Hans raps er en blanding af det vildt antagonistiske og dybt personlige - med sidstnævnte som de mest spændende.
To., Huset, Århus, lø., Rytmeposten, Odense

*Stjernestøv er titlen på en midnatskoncert med hhv. jazz og verdensmusik, spillet som ledsagelse til fremvisning af tre film i omnimax-format. Jazzen varetages af Thomas Fryland og Michael Frommelt, mens verdensmusikken varetages af trioen AIR.
Fr. og lø. kl. 24, Tycho Brahe Planetarium, Kbh.

*Club Mantra præsenterer før midnat Goodiepal - også kendt som Kristian Vester - med hans All-Stars, bestående af Düreforsög, T. S. Høeg og særlige gæster. Ud på natten dukker amerikanske Claude Young op med sin cyber-funk, og det hele bindes sammen af Dj Tanja og Kong.
Lø., Bernstorffsgade 3 (Tivoli Jazzhouse), Kbh.

*Randi Laubek fik et stort gennembrud ved dette års Grammy-uddeling, hvor hun løb med tre statuetter for sit pletvist fremragende debutalbum, Ducks And Drakes.
Fr., Loppen, Kbh + ma, Copenhagen JazzHouse

*One Song & Bo Stief er et syvmandsforetagende, der spiller musik fra alle verdenshjørner på et højt niveau, med kapelmester Stief som omdrejningspunkt. NB: Eftermiddagskoncerten er for børn
Fr. kl. 15:00 og 21:30, Copenhagen JazzHouse

*Propdenoppop-klop præsenterer en "weird electronica night" med fire spændende navne, bl.a. düreforsög-aflæggeren Escaping From The Zoo, Thau-aflæggeren Happy Hiker Girls og ikke mindst Temper, en duo bestående af de to avantgarde-musikere Per Buhl Acs og Jørgen Teller.
Lø., Stengade 30, Kbh.

*Steve Wynn Band er nået til Aalborg på sin Danmarksturné, og det drejer sig som altid om velturneret amerikansk rock i den store tradition med rigtig gode tekster.
Lø., Studenterhuset, Aalborg.

*Anouk er en hollandsk pige, der lige nu har et solidt hit, taget fra debutalbummet Together Alone. Hun er en rigtig gammeldags rockmama, som ikke har udseendet mod sig.
Ti., Vega, Kbh.

TEATER
*De efterlevende Ikke tjekhovsk, ikke absurdisme og ikke Titanic - skønt alle går ned for fuld musik, inden vi er fremme ved finalen på Bo Hr. Hansens vintergyser. Men sort farce; en lattergyser om tre blodsøstre, hvis ønsker om hævn over faderen, en terroriseret barndom og hele livet forvrænger deres hoveder.
Instr.: Emil Hansen. Scen.: Chr. Friedländer. Får 302 på Kaleidoskop, Kbh.

*Kendte ansigter - blandede følelser Et forladt Hotel Richmond som formidabel kulisse for den altid interessante Botho Strauss' konfrontationer mellem mere eller mindre tilfældigt sammenbragte personager. Det nystartede Teaterlaboratoriet har slået et gevaldigt stort brød op, der ikke rigtigt hæver; men Mikael Helmuths hotelejer holder forestillingen flydende.
Overs.: Lars Seeberg. Instr.: Rami Hegestand-Sverdlin. Scen.: Thomas Kolding, Kbh.

*Glade dage Lisbeth Gajhede har statur og power til rollen som Winnie og ægtemand og instruktør Morten Hovman har længe drømt om at caste hende til rollen. Gajhedes spil koncentreres meget præcist i anden akt, hvor også Becketts usentimentale, trans-nihilistiske humor samler sig.
Scen.: Kirsten Brink. Aalborg Teater

*Insomnia & Storinkvisitøren Den mærkelige amerikansk-jødisk-ungarske-engelsk-tysk-østrigske Tabori har det med at unddrage sig eller sprænge alle trends. Inger Eilersens opsætning balancerer veloplagt på en farlig knivsæg mellem noget patetisk højstemt på den ene side og en mindst lige så vanskelig pøl af platheder på den anden.
Overs.: Niels Brunse & Thomas Leth Rasmussen. Scen.: Thomas Kolding. Kunstnersammenslutningens Teater, Vester Voldgade, Kbh.

*Dobbeltøksens hus/XX Det ligner et diasshow på den flade jord. Hotel Pro Formas nye forestilling savner intensitet i skildringen af middelalderens kvindeverden og styr på indfald og fornøjelige props, men er interessant, når Dicte foredrager latinske tekster.
Koncept: Kirsten Dehlholm, Willie Flindt, Jesper Kongshaug, Lars Romann Engel og Catia Engel. Mus.: Dicte, Kanonhallen, Kbh.

*Menneskereden Den 32-årige Henrik Krogholt har skrevet sit hjerte lettere ved at udlevere den menneskelige provinsarmod i én overrumplende håndbevægelse.
Instr.: Klaus Hoffmeyer. Scen.: Bjarne v. H. H. Solberg. Stærekassen, DKT, Kbh.

*Tre søstre Stykket har sine problemer. Længden er et af dem. Men rutine og kedsommelighed fremstillet på en dramatisk spændende facon - det er løst med en overrumplende og nærmest filmisk fortælleteknik.
Af Anton Tjekhov. Ovs.: Kjeld Bjørnager. Scen.: Ralf Forsström. Rialto Teatret, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her