Kultur
12. februar 1998

UDSTILlING
*Foot-notes hedder en udstilling med nye værker af Peter Neuchs.
Franz Pedersens Kunsthandel, Carolinelundsvej 47, Horsens. Ti.-sø. 13-17. Åbner på lør.

*Finn Reinbothe har skabt en 100 m lang landskabsskulptur, Trapholtmuren, der fremstår som del af museets arkitektoniske udtryk. Herudover er der en udstilling med Reinbothes nye intallationer, objekter og diasprojektioner.
Kunstmuseet Trapholt. Kolding. Dgl. 10-17, t. 10. maj

*Kristian Dahlgård skaber sine skulpturer med saven, som omrids af et hulrum.
Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Dgl. 11-18. Lø. 11-15, t. 8. mar.

*Decembristerne åbner i år med gæsterne Ellen Hyllemose, Tove Kurtzweil, Poul Ingemann, Pussy Power, Veo Friis Jespersen og Mogens Otte
Nielsen.
Den Frie Udstillings Bygning. Oslo Plads, Kbh. Åbner på lør. Dgl. 10-17, t. 1. mar.

*Mikael Witte forstår kunsten at operere i massemediernes tid. Udstillingen 'Jeg elsker at gå til tandlæge' kombinerer han oplevelsen af skyernes lette drift med tandlægebesøgets angst for smerte.
Aarhus Kunstmuseum. Ti.-sø. 10-17, t. 8. mar.

*Viggo Rivad udstiller sine fotoserier 'AMRA, Etiopien og Kina'. De kan ses i:
Fotografisk Center, Gl. Strand 48, Kbh. Til 29. mar.

*Torben Ebbesen - retrospektiv. Den kan ses i:
Esbjerg Kunstmuseum. Dgl. 10-16, t. 24. maj.

*Thomas Kjær arbejder med serigrafi og fotografi. Hans lagvise motivopbygning fortolker en verden i bevægelse.
Bie & Vadstrup. Bülowsvej 7A, Frederiksberg C. Ti.-fr. 14-17, lø. 11-15, t. 18. mar.

*Dansk/israelsk udstilling 'The Reminiscenes of the Desirable' er med Michael Merle og Gilad Efrat, der "udforsker det mytologiske landskab og de forskydninger det undergår i billedets form".
North. Nørreg. 7C. Kbh. Ti.-fr. 13-17, lø. 10-14, t. 28. feb.

*Erik Steffensen udstiller tryk i:
Kastrupgårdsamlingen, Kastrupvej 399. Ti.-sø. 14-17, on. till. 19-21. Til 22. mar.

*Eva Öhrling udstiller sine energifyldte stregmalerier i:
Galleri Python, Borgerg. 91, Kbh. On.-fr. 13-18, lø. 11-15, t. 28. feb.

*Nan Goldin udstiller fotografier i:
Galleri Faurschou, St. Strand-str. 21, Kbh. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-14, t. 21. mar.

*Camera Work er titlen på det tidsskrift, fotografen Alfred Stieglitz grundlagde i New York i begyndelsen af århundredet, og som - med den amerikanske fotograf Paul Strands ord - "leverede hele fotografiets udvikling til verden". Nu vises 120 af de originale fotografier fra Camera Work i:
Gl. Holtegaard, Attemosev. 170, Holte. Ti. 12-20, on.-fr. 12-16, lø.-sø. 12-17, t. 8. mar. Åbner på lør.

*Ansigt til ansigt er en udstilling, der viser os sjælens spejl, således som 200 års portrætkunstnere har fortolket dette. Fra Marstrand over Michael Ancher, Høst, Weie til Asger Jorn m.fl.
Bornholms Kunstmuseum, Gudhjem. Åbner på søn. kl. 15. Ti., to. og sø. 13-17, t. 29. mar.

*Lars Bent Petersen udstiller 'håndlavede objekter', som udforsker begreber som 'kunstneren', 'kunstnerrollen', 'kunstværket' etc.
Stalke Galleri. Vesterbrog. 14 A. Kbh. Ti.-fr. 13-18. Lø. 11-15, t. 3. mar. Åbner i morgen 16-18

*Peter Martensen viser i sine nye malerier på udstillingen 'Glas', hvordan han omsætter dette transparente materiale til malede motiver med sin pensel.
Galerie Gerly, Vandkunsten 13, Kbh. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-15, t. 4. mar. Åbner i morgen 16-19

*COBRA 50 år er en udstilling, der markerer, at denne livskrafige bevægelse, der dog kun eksisterede i tre år, nu fylder et halvt århundrede.
Arken, Museum for Moderne Kunst, Ishøj. Ti.-fr. 10-17, on. 10-21, t. 1. jun.

KLASSISK
*Mozart Ved aftenens Torsdagskoncert spiller Radiosymfoniorkestret Mozarts Klaverkoncert i C-dur og Strauss' Symphonia domestica. Pianisten Till Felner er solist i Mozarts Klaverkoncert. Ulf Schirmer dirigerer.
I aften kl. 20 i Radiohusets Koncertsal. Koncerten gentages fredag kl. 20 samme sted

*Haydn På grund af mange udsolgte koncerter i Odense Koncerthus, har Odense Symfoniorkester arrangeret to ekstrakoncerter. Jan Wagner dirigerer Haydns Symfoni nr. 83, Bruchs Violinkoncert i g-mol og Schumanns Symfoni nr. 2. Julian Rachlin er solist i violinkoncerten.
I aften og i morgen aften kl. 20 i Odense Koncerthus

*Beethoven Janne Thomsen (fløjte), Johannes Søe Hansen (violin), Tim Frederiksen (bratsch) og Troels Svane Hermansen (cello), spiller musik af Mozart (Fløjtekvartetter i C-dur og D-dur), Beethoven (Senerade for strygetrio) og Rossini (Wilhelm Tell-ouverture).
Fr. kl. 12.30 i Bibliotekssalen, Rundetårn
nMozart Den Jyske Opera opfører Mozarts kendte opera Tryllefløjten. Det er Den Jyske Operas Kor og Aalborg Symfoniorkester under dirigenten Giordano Bellincampi, der er gået sammen om operaproduktionen. Niels Pihl har iscenesat.
Lø. og Sø. kl. 16 i Aalborg Kongres- og kulturcenter. Derefter turneres over hele landet til og med 3. april

*Händel Der er barokkoncert med ensemblet Fiori Musicali i weekenden. Nikolaj Ronimus (blokfløjte), Helene Jerg (barokcello) og Leif Meyer (cembalo) spiller musik af Loeillet, Carr og Händel.
Sø. kl. 14 i Kastelskirken.

*Lorentzen Organisten Jens E. Christensen spiller Bent Lorentzens Planeterne Sol, Luna, Mars, Mercurius, Jupiter, Venus og Saturnus.
Ti. kl. 20 i Vor Frelsers Kirke.

LIVEMUSIK
*Mantra Static byder på drum'n'bass af eksperimenterende art præsenteret fra pladespiller og på elektronisk udstyr. Residerende dj's er Tho-mas Knak og Morten Remmer.
To., Tivoli Jazzhouse, Kbh.

*High Llamas er britiske og mestrer en varmende melodiøsitet et sted mellem easy listening, Beatles, Beach Boys og progressiv leg med sære synthesizerlyde.
To., Rust, Kbh.

*Steve Wynn var tidligere forsanger i den gnistrende, amerikanske kvartet Dream Syndicate. Nu opdyrker han en solo-karriere, der forfølger et lyrisk, men også dynamisk og svagt folk'et udtryk.
To., Loppen, Kbh., lø., Rytmeposten, Odense

*Kent er et af Sveriges bedste bud på den melodiøse guitarrock, som de er os så langt overlegne indenfor.
To., Blitz, Århus, fre., Loppen, Kbh.

*One Song & Stief byder på brasiliansk vokal, amerikansk sax, serbisk harmonika, tanzaniansk percussion, danske trommer og synthesizer, der bidrager til en verdensmusikalsk collage.
To., Huset, Aalborg, fre., Fermaten, Herning, lø., Det Bruunske Pakhus, Fredericia, sø., Rytmeposten, Odense, ti., VUC, Ballerup, on., Multihuset, Hvidovre

*Miranda Sex Garden er en manende, britisk krydsning af alternativ rock og middelalderviser præget af især sangerinden Katarina Blakes sensuelle røst.
Fre., Lille Vega, Kbh.

*Mantra Climax er Mantra-arrangørernes bøsse/lesbiske-klub præget af højkvalitets-house præsenteret af dj's Aron og Ole samt akkompagneret af spektakulære shows.
Fre., Tivoli Jazzhouse, Kbh.

*Propellerheads er et af de varme navne indenfor big beats - der opblander kropsnær og eksplosiv rytmik med skurrende bas-grooves.
Lø., Lille Vega, Kbh.

*Mantra 2000 er en technonat båret af indbudte gæster og de faste connoisseur-dj's Tanja Sonnenfeld og Kong.
Lø., Tivoli Jazzhouse, Kbh.

*Ron Sexsmith er en canadisk, dybt personlig singer/-songwriter med en lille Neil Young i maven og Elvis Costello som fan. Forvent tidløshed, akustisk guitar og et lavmælt, indfølende band
Sø., Lille Vega, Kbh.

*Copenhagen Art Ensemble er et 12 mand stort big band, der indfører Monday Night Concerts, som man kender dem fra New York, i vor hovedstad.
Ma., Copenhagen Jazzhouse

*Randi Laubek byder på sine soul-inspirerede sange med påvirkninger fra moderne rytmik à la drum'n'bass, men også med den mere traditionsbundne guitarist Aske Jacobys fingeraftryk på flere numre.
On., Copenhagen Jazzhouse

TEATER
*Insomnia & Storinkvisitøren
Den mærkeligejødisk-ungarske-engelsk-amerikansk-tysk-østrigske Tabori har det med at unddrage sig eller sprænge alle trends. Inger Eilersens opsætning balancerer veloplagt på en farlig knivsæg mellem noget patetisk højstemt på den ene side og en mindst lige så vanskelig pøl af platheder på den anden.
Ovs.: Niels Brunse & Thomas Leth Rasmussen. Scen.: Thomas Kolding.
Kunstnersammenslutningens Teater, Vester Voldgade, Kbh.

*Dobbeltøksens hus/XX Det ligner et diasshow på den flade jord. Hotel Pro Formas nye forestilling savner intensitet i skildringen af middelalderens kvindeverden og styr på indfald og fornøjelige props, men bliver interessant, når Dicte foredrager latinske tekster.
Koncept: Kirsten Dehlholm, Willie Flindt, Jesper Kongshaug, Lars Romann Engel og Catia Engel. Mus.: Dicte, Kanonhallen, Kbh.

*Jaque synger Brel Så stramt kan det gøres. Så vittigt. Så bidende tragisk, så selvudleverende, så unostalgisk, så vredt...
Musik: Brel/Jouannest/Corti. Ovs.: Jaque Lauritsen. Instr.: Christine Schøtt. Teater Kavaleriet, Amager Ny Scene

*Elsket & savnet Henrik Prips fængende debut- og debatstykke imponerer med præcise billeder af kvinder i 30'rne og omgivelsernes automatiske forventninger til familiezoom. Instrueret med dyb indsigt i denne paradoksale kvindeproblematik.
Instr.: Kirsten Peuliche. Scen: Tine Mette Jespersen. Teatret ved Sorte Hest. Kbh.

*Menneskereden Rædselsfuldt morsomt. Den 32-årige debutant Henrik Krogholt har skrevet sit hjerte lettere ved at udlevere den menneskelige provinsarmod i én overrumplende håndbevægelse.
Instr.: Klaus Hoffmeyer. Scen.: Bjarne v.H.H. Solberg. Stærekassen, DKT, Kbh.

*Tre søstre Stykket har sine problemer. Længden er et af dem. Men rutine og kedsommelighed fremstillet på en dramatisk spændende facon - det er løst med en overrumplende og nærmest filmisk fortælleteknik.
Af Anton Tjekhov. Ovs.: Kjeld Bjørnager. Scen.: Ralf Forsström. Rialto Teatret, Kbh.

*Aske til aske - støv til støv Fra dansk provinsvirkelighed, fra en enkelt af hverdagens ufattelige forsidehistorier, strømmer umiskendeligt Saalbach'ske replikker, der har det med at være rigere end deres egne ord. Mens stykket uhindret bevæger sig fra udvendigt overfladeshow til indfølende fortrolighed, er oplevelsen så fremragende, at det næsten ikke er til at holde ud.
Af Astrid Saalbach. Instr.: Søren Iversen. Scen.: Birgitte Mellentiin. Husets Teater, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her