Kultur
12. marts 1998

UDSTILlING
*Andres Serrano er en kontroversiel amerikansk fotokunstner, der har vakt opsigt p.g.a. hans fotografier af bl.a. krucifikser, hvis smukke, gyldne baggrundsfarve stammede fra urin. Retrospektiv udstilling omfattende 60 værker.
Horsens Kunstmuseum. Åbner på lør. Ti.-fr. 11-16, lør.-sø. 11-17. T. 24. maj

*Erik A. Frandsen, dansk kunsts enfant terrible nummer et, viser nye værker i:
Galerie Asbæk, Bredg. 20. Kbh. Dagl. 11-18, lø. 11-14. Åbner i dag 16-19. T. 11. apr.

*Bord dæk dig Sanseudstillingen af Bjørn Nørgaard er et forsøg på at give børnene en stoflig fornemmelse af skulpturens højst forskellige materialer. Der er syv rum med syv borde i syv forskellige materialer. Til 17. maj. Frem til 13. apr. kan man se udstillingen 'Sunday Morning Walk' med installationer af TAPKO-medlemmerne Ker-stin Bergendal, Jørgen Carlo Larsen og Cai Ulric v. Platen, sekunderet af internationale kunstnere som Monika Brandmeier, Jaroslaw Kozlowski, Sarki m.fl.
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17

*Fin-de-ciècle kvinden er en udstilling, hvor seks yngre danske kunstnere udfolder deres opfattelse af kvinden i slutningen af dette århundrede i kontrast til danske maleres opfattelse af hende for 100 år siden. Her kan man se malerier af Peter Carlsen, Peter Rössell, Tine Hind, Karen Kjær Laursen, Kathleen Toft og Lars Rasmussen samt af Anna og Michael Ander, Fritz Syberg, Peter Ilsted, Viggo Johansen, Frans Schwartz og J.F. Willumsen.
Gl. Holtegaard, Attemosev. 170, Holte. Ti. 12-20, on.-fr. 12-16, lø.-sø. 12-17. T. 19. apr.

*Nymfer og kronhjorte er en udstilling med margarinefabrikant Mønsteds Samling, der blev testamenteret til Aarhus Kunstmuseum i 1934. Den rummer genremalerier af franske og danske kunstnere fra slutningen af forrige århundrede. Virkelige sofastykker.
Aarhus Kunstmuseum. Ti.-fr. 10-17. T. 1. jun.

*Nan Goldin udstiller fotografier i:
Galleri Faurschou, St. Strand-str. 21, Kbh. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-14. T. 21. mar.

*Albert Oehlen udstiller nye malerier under titlen 'Abstrakte malerier skal dø nu'.
Galerie Mikael Andersen, Bredg. 63, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14. T. 27. apr.

*Malmø kalder: I Rooseum
jubilæumsudstilling (Rooseum fylder 10 år) 'William Wegman' med maleri, fotografi, tegning, performance, video og film fra 1969 og frem af den amerikanske kunstner.
Rooseum, Gasverksgat. 22, Malmø. Ti.-sø. 11-17, to. 11-20, t. 10. maj. César, den franske skulptør, De ved ham med den store tommelfinger på Louisiana, udstiller 120 skulpturer fra perioden 1954-95, der kortlægger denne nybrydende skulptørs indsats.
Malmø Kunsthal, S:t. Johannesg. 7. Dagl. 11-17 T. 13. apr.

*Sam Taylor-Wood er en britisk videokunstner, der anbringer betragteren som voyer til hendes ofte meget emotionelle temaer. T. 10. maj. 'Francis Bacon'. En udstilling med denne store menneskeskildrer, der tager arven fra Velazquez, Rembrandt og Picasso op. Udstillingen rummer en række hovedværker fra 50'erne og frem til kunstnerens død i 1992.
Louisiana, Humlebæk. Dagl. 10-17, on. till. 10-22

*Boomerang er titlen på en temaudstilling, der undersøger den 'kvindelige erfaring'. 60 kvindelige kunstnere - 22 med værker til rummene og 38 med videos - forsøger at afsøge 90'ernes kvindeerfaringer.
Nikolaj. Åbner på lør. Nikolaj Plads, Kbh. Dagl. 12-17. T. 19. apr.

KLASSISK
*Meditationskoncert Overskriften på koncerten er tibe-tanske syngeskåle, citar, flygel, synthesizer og stilhed. Den medvirkende duo hedder The Moment, som ifølge pressemeddelelsen altid er inspireret af øjeblikket, som gør, at hver koncert eller cd-indspilning er unik.
I aften kl. 20 i Ny Carlsberg Glyptotek, Kbh.

*Christensen Sjællands Symfoniorkester uropfører Mogens Christensens violinkoncert Dreams within
Dreams. Ricardo Odriozola spiller violin. Frans Rasmussen dirigerer. Derudover medvirken en række sangsolister og gymnasiekor fra nær og fjern. Man spiller også Langgaards Drømmen for soli, kor og orkester, samt Nielsens Fynsk Foraar.
Fr. kl. 19.30 i Vordingborg Uddannelsescenter. Lø. kl. 19.30 spilles programmet i Tivolis Koncertsal.

*Saxofonkvartet Raschèr Saxophone Quartet spiller på Det Fynske Musikkonservatorium. Programmet består udelukkende af værker, der er skrevet til den kendte kvartet. Det betyder musik af Per Nørgård, Nichola Le Fanu, Wayne Peterson og Christobal Halffter.
Fr. kl. 19.30 på Det Fynske Musikkonservatorium, Islandsgade 2 i Odense

*Tristan Richard Wagners musikdramatiske værk Tristan og Isolde har premiere på Det Kongelige Teater. Det Kgl. Kapel og Operakoret går på scenen sammen med solister som Stig Fogh Andersen (Tristan), Lisbeth Balslev (Isolde), Stephen Milling (Marke) og Bent Norup (Kurneval). Iscenesættelse: David Pountney. Musikalsk ledelse: Dietfried Bernet.
Sø. kl. 19 på Det Kgl. Teater

*Grainger Vokalensemblet Musica Ficta giver koncert med musik af den australske komponist Percy Grainger. Hans musik er præget af energi og vitalitet. Dertil kommer en oplagt sans for den sangbare melodis bærekraft. Musica Fictas dirigent, Bo Holten, har beskæftiget sig med Grainger i mange år. Nu er der mulighed for at overvære en portræt-koncert af kunstneren.
Sø. kl. 14 i Kastelskirken

*Debut Det er en meget veluddannet sanger, der debuterer fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse. Nanna Hovmand er uddannet som musiklærer, har diplomeksamen, er uddannet fra Operaakademiet og nu gør hun huset fuldt ved at debutere fra solistklassen. Ved den lejlighed synger hun musik af Purcell, Grieg, Schönberg, Messiaen og Walton.
Ma. kl. 20 på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (Koncertsalen)

*Trio Rococo Et af Danmarks mest originale ensembler giver koncert i Kulturhuset Viften. Med instrumentkombinationen harpe, cello og obo har trioen skabt et vidtspændende repertoire, som henvender sig til et bredt publikum.
Ti. kl. 20 i Kulturhuset Viften, Rødovre Parkvej 130

*Tjaikovskij Aalborg Symfoniorkester og chefdirigent Owain Arwel Hughes arrangerer en minifestival med Tjaikovskijs musik. Egentlig er det bare en almindelig koncert, hvor al musikken er af Tjaikovskij. Man spiller An-dante Cantabile, Klaverkoncert nr. 1 og Symfoni nr. 5. Peter Donohoe spiller klaver.
On. kl. 19.30 i Aalborghallen

LIVE MUSIK
*Anne Dorte Michelsen har holdt en lang pause fra musikbranchen, men tager nu på turné i selskab med keyboardspilleren Jens Nørremølle
To, Mørkøv Kino. Fr, Helsingør Sommerteater. Lø, Ramsø Forsamlingshus. Sø, Kosmorama, Skælskør

*Lois - pseudonym for Louise Nordby - blev overstrøet med anmelderroser i forbindelse med sin Kasper Winding-producerede debut.
To, Rust, Kbh. Fr, Huset, Århus. Lø, Fermaten, Herning

*David Munyon er en markant figur i den amerikanske singer/songwriter tradition. På akustisk baggrund synger han sine indtrængende sange.
To, Rytmeposten, Odense. Fr, Silkeborg Seminarium. Lø, Paletten, Viborg

*Nikolaj Nørlunds turne i selskab med Rhonda Harris kører derudad for fulde gardiner. Må opleves!
To, Musikteatret, Århus. Fr, Studenterhuset, Ålborg. Lø, Tante Olga, Randers

*EUROSPOTTING er et gigantisk arrangement over to dage, hvor både danske og internationale navne præsenteres. Fredag således bl.a. Inside The Whale (DK), Queens Of Shiba (SF), Mental Overdive (NL) og Koxbox (DK). Lørdag bl.a. Silt (ISL), Lovebites (DK) og N.O.H.A. (D).
Fr. og lø, Amager Kulturpunkt, Øresundsvej 6

*luksus har den fortryllende debut-cd Repertoire på gaden, og man kan opleve de æteriske og elegante sange fremført med svævende groove.
Fr, Stengade 30, Kbh.

*D.O.A. er nok det største canadiske hardcoreband gennem tiderne, og gruppen kan i år fejre 20 års jubilæum. Opvarmning ved d.b.s. som spiller Rancid-inspireret punk.
Lø, Loppen, Kbh.

*Tothe International + THAU + Learning From Las Vegas tre af de bedste københavnske lo-fi/skrammelpop-bands drager til Fyn. De udkommer alle på det lillebitte Crunche Frog pladeselskab.
Lø, Rytmeposten, Odense

*Bad Manners og dens uforglemmelige forsanger, Buster Bloodvessel, holder stadig fanen højt
Sø, Loppen, Kbh.

*The Jazz Visits Orchestra præsenterer det musikalske makkerpar Carla Bley og Steve Svallow.
Ma, JazzHouse, Kbh.

TEATER
*Exit, Dirty Don, Massemordersken og hendes venner
Tre Tabori-enaktere, hvoraf de to første er ultrakorte og sketchagtige som henkastede bemærkninger. Først med Massemordersken osv hives man ud af sin åndelige dvale. Det dirrer af uudholdelig, mystisk intensitet - grumt og uforløst.
Instr.: Lotte Hermann. Ovs.: Abrahamsen & Olsen. Scen.: Kr. Vang Rasmussen. Vintapperteatret, Odense

*De skrøbelige Person- eller familiebilen set af en af de væsentligste nuskrivende danske fortællere, Peer Hultberg, som det perfekte univers for et scenedrama: få personer, tæt nærvær, bevægelse. Egentligt er det altsammen frygteligt kulsort. Og dog er det svært ikke at forlade teatret med smil på læben og lethed i sjælen.
Instr: Vibeke Bjelke, Scenn.: Steffen Aarfing. DKT i Turbinehallerne, Kbhn.

*Ny venner og elskere Kærlighedsgyser og veloplagt farce - næste afsnit i den fortsatte Dante-serie om moralens nødvendige justering, tidens værdisammenstød, kærlighedens tur i den store rutsjebane. Denne gang - forbløffende - med vægten lagt på skyld, skam, syndsbevidsthed. Katrine Wiedemann og Maja Ravn fortæller i billeder og i nogle (for dette teater) forholdsvis enkle løsninger.
Af Sofia Fréden. Dr. Dante, Kbhn.

*Glade dage Lisbeth Gajhede har statur og power til rollen som Winnie og ægtemand og instruktør Morten Hovman har længe drømt om at caste hende til rollen. Gajhedes spil koncentreres meget præcist i anden akt, hvor også Becketts usentimentale, trans-nihilistiske humor samler sig.
Scen.: Kirsten Brink. Aalborg Teater

*De efterlevende Ikke tjekhovsk, ikke absurdisme og ikke Titanic - skønt alle går ned for fuld musik inden vi er fremme ved finalen på Bo Hr. Hansens vintergyser. Men sort farce; en lattergyser om tre blodsøstre, hvis ønsker om hævn over faderen, en terroriseret barndom og hele livet forvrænger deres tanker og hoveder.
Instr.: Emil Hansen. Scen.: Chr. Friedländer. Får 302 på Kaleidoskop, Kbhn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her