Kultur
28. maj 1998

Kunst
*Hinsidan På lørdag åbner udstillingen Tilbage til firserne i Rooseum. Frederik Roos' samling omfatter vigtige værker af Jean Michel Basquiat, Enzo Cucchi, Richerd Deacon, Per Kirkeby, Jeff Koons, Barbara Kruger m.m.fl.
Gasverksgatan 22. Malmø, ti-sø 11-17, to 11-20 t. 30. aug.

*Lund Lunds kunsthal åbner i morgen udstillingen Nature of Man, og det lyder jo fristende. Men ifølge pressemeddelelsen handler det mere om mennesket som begreb - man betyder som bekendt menneske. Der vises værker af Tom Claassen, Margarita Glutzberg, Suchan Kinoshita, Tracey Moffatt, Robert Moreau, Mariele Neudecker og Jake de Vos, der alle reflekterer over den menneskelige natur som begreb og konstruktion.
Mårtenstorget 3, t. 26. aug.

*Actual Size er en udstilling med fire britiske kunstnere, der alle arbejder med skala og detalje med henblik på at vise, hvordan menneskets perception af rummet fungerer. Kunstnerne hedder: Stephen Bunn, Richard Couzin, Simon Goodwin og Gwendolyn Rowland.
Overgaden neden Vandet 17, Kbh, ti-sø 12-18, åbner lø, t. 21. jun.

*Klassisk modernisme er en udstilling med en række monumenter i dansk malerkunst i det 20. århundrede: Karl Bovin, Sv. Engelund, Peter Hansen, Havsteen, Hornung, Jhs. Larsen, Mikines, Th. Philipsen, Ruth Smith, Swane m.fl.
Galleri Trap, Vesterbrog. 111, Kbh. V, ti-sø 14-18, t. 7. jun.

*Peter Sommerlund viser nye malerier, der er "opstået i krydsfeltet mellem det bevidst kalkulerede - og det ubevidst overlevede så som; erindringsrester og trivialbilleder."
NewArt. Stormg. 8, 2. Kbh., ti-fr 15-18, lø 11-14, t. 12. jun.

*MoDiMunDi Skulpturer og malerier af Mogens Møller og med særlige gæster: Malerinden Dorte Dahlin og Bunker Secret Society. Der er skulpturer og malerier fra de sidste tre årtier.
Vestsjællands Kunstmuseum. Storg. 9. Sorø. Åbner lø, ti-sø 10-16, t. 2. aug.

*Beth Reisman er en ung, amerikansk kunstner, der leverer en kritisk politisk kommentar til avisernes mange artikler. Det sker ved, at hun applicerer monokrome skikkelser, der intervenerer, hjælper mv. de personer, der optræder på avisbillederne. Resultatet er nogle overraskende og gådefulde nye vinkler på virkeligheden.
Galleri Faurschou, St. Strandstr. 21, Kbh., ti-fr 11-18, lø 11-14, t. 27. jun.

*Erik Steffensen, der netop er blevet udnævnt til professor for den grafiske skole ved Det kgl. Danske Kunstakademi, viser på udstillingen another fine mess fotos, fotogravurer og malerier med udgangspunkt i hans forkærlighed for Hammershøi.
Galleri Susanne Ottesen, Gothersg. 49, Kbh., åbner i morgen, ti-fr 10-13 og 14-18, lø 11-15, t. 21. jun.

*Rejsegilde er en udstilling med Nynne Livbjerg, Lars Buchardt, Ib Monrad Hansen, Grete Dalum-Tilds, Signe Dahlerup og Pia Lundgren Johansen, der alle viser værker, som ikke har kunnet indpasses i kunstnerness sædvanlige udstillingsprofiler. De er mindre gennemarbejdede, mere spontane, jvf. udstillingstitlen.
North. Nørreg. 7C, Kld. Kbh., åbner fr, 17-20, ti-fr 12-18, lø 12-17 t. 20. jun.

KLASSISK
*Brahms Den franske violinist Frédéric Pélassy spiller værker af Brahms, Franck, Mozart og Ravel. Med sig har han pianisten Ulrich Stærk.
Det Franske Kulturinstitut, Rosenvængets Alle 34-38, I aften kl. 19.30.

*Malko Den 12. Internationale Nicolai Malko Dirigentkonkurrence finder sted i disse dage. Det er Radiosymfoniorkestret, der spiller til de håbefulde unge dirigenter. I dag er tredje runde i gang fra kl. 10-17.30. Man skal dirigere Nielsens Klarinetkoncert og Niels Marthinsens Outland. Konkurrencen slutter med en Finalekoncert. Den finder sted i
Radiohusets koncertsal, fr kl. 19.30

*Fundal Figura-ensemblet afholder udendørs elektro-akustisk koncert. De fire danske værker er alle skrevet til ensemblet: Karsten Fundals Memory, Jens Hørsvings Rhapsodies, Niels Rosing Schows Vocabulary II og Anders Brødsgaards Algol 8. Henrik Vagn Christensen dirigerer.
Radiohusets Terrasse, Rosenørns alle 22, sø kl. 14

*Mozart Opera for Europe gæster Det Kongelige Teater. Man opfører Mozarts opera Lucio Silla i en iscenesættelse af Brigitte Fassbaender. Musikalsk ledelse: Fabrizio Ventura.
Ma. kl. 20 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene. Forestillingen spilles også 3., 4., og 6. juni.

*Nielsen Fløjtenisternes superliga finder sted i Odense: Carl Nielsen fløjtekonkurrencen fik 101 ansøgninger. 48 blev udvalgt. Der er hele otte fra Danmark. Det er Odense Symfoniorkester, der arrangerer konkurrencen. En længere række koncerter begynder 1. juni. Yderligere oplysninger på tlf. 66 12 00 57.
Pro Musica Salen, Odense Koncerthus, ma kl. 20

*Händel Københavns Drengekor opfører Händels oratorium Joshua. Titelpartiet synges af den engelske tenor Justin Lavender. Tre danske solister varetager de andre partier: Anne Margrethe Dahl, Marianne Rørholm og Steen Byriel. Dirigent: Ebbe Munk.
Tivolis Koncertsal, on kl. 19.30

*Schubert Aarhus Symfoniorkester spiller et rent Schubertprogram ved en koncert i næste uge: Schuberts Ouverture i B-dur, Symfonierne nr. 1 og 2. Hans Graf dirigerer.
Marselisborghallen, on kl. 19.30

JAZZ
*Pierre Dørge har to tidligere medlemmer af sit jungle-orkester, Morten Carlsen og Jörg Huke, og et nyt navn, Josefine Cronholm, med i en udvidet udgave af orkestret, som derfor præsenteres som New Jungle Eleven.
Copenhagen JazzHouse, to kl. 20,30.

*Jesper Thilo fejrer sit 40 års musiker-jubilæum med den amerikanske trommeslager (ex-Woody Herman) Jake Hanna til at være gæstemedlem i sin kvartet.
Copenhagen JazzHouse, ti kl. 20,30.

ROCK
*Humleridderne, de ølfjollede festoriginaler, der fik os til at hyle "Humle i halsen" og "Malerhjerne", er fredagens Tivoli-trækplaster. Humleriddernes hip hop live er teenage-dagens øllede fester og umodenhed igen igen
Tivoli Kbh., fr

*New Model Army er en støvle i hovedet og fræsende rock-minimalisme - kult-band for tænkende bæster, der tåler et kig ind i det simple og depraverede. En ækel, offentlig omfavnelse fra en beskidt drukmås
Pumpehuset, Kbh., fr

*Hip Hop Jam '98 er en usikker vej gennem ukortlagt hip hop land. Mød bla. Rent Mel I Posen, Tjes Boogie og de andre nye skud, før pressen opdager dem... just kiddin', det gør den sjældent.
Operaen, Christiania, Kbh., fr+lø

*Grøn Tour 98 bliver weekendens trækplaster med hovednavnet Echobellys eksploderende rytmer, overdimensioneret guitar og den inderligt desperate forsanger Sonya Aurora Madan. Læg dertil C.V. Jørgensen, Texas og Lars H.U.G. Konferencierer er Stemmen i natten: Alex Nyborg Madsen og VJ'en Thomas Madvig på kort orlov fra MTV, London
Arsenaløen, Kbh., fr, Dyrskuepladsen, Horsens, lø. og Tangkrogen, Århus, sø

*Maryam Mursal synger traditionelle somaliske sange blandet med hendes inspiration fra Elvis og Beatles. Dansk-somalieren blev anmeldt i New York Times, der roste hendes stemme for samme volumen som Angelique Kidjos og "det mest funky udspil fra Danmark nogensinde."
VEGA, Kbh., lø

*Eros Ramazzotti, smørtenoren med popcharme, der sælger for millioner. Kan man ikke lade sig beundre af olieglinsende strandløver, kan man i hvert fald lade som om, når Eros crooner
Parken, Kbh., ti

TEATER
*Cirkusrevyen Siden Lisbet Dahl forlod bakketeltet for et par sæsoner siden, har forskellige instruktøren prøvet revylykken - i år Niels Olsen, der osse selv står på scenen sammen med Ulf Pilgaard, Kirsten Norholt, Søren Østergaard og Pernille Schrøder.
Bakken. Scen.: Åsa Lieberath Mørk, prem. i aften

ETCetera
*Pinsekarneval For 17. gang er der pinsekarneval i København med aktiviteter for børneinstitutionerne allerede fra i morgen formiddag i Fælledparken. Derefter går det surdotrommeslag i surdotrommeslag med karnevalsparade, løjerlig lørdag, tvekamp, snurrig søndag, gøgl og musik.
Fælledparken f. fr kl. 10 t. sø kl. 02.

*Alvar Aalto, finsk arkitekt og stoledesigner, ville være fyldt 100 i år. Det fejrer Paustians Møbelhus i Kalkbrænderihavnen, København, med en udstilling af den finske mesters møbler, og fotos af hans huse.
Udstillingen åbner i dag og varer til 23. juni, hverdage i alm butiksåbningstid.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her