Læsetid: 6 min.

Kultur i ugen

Kultur
20. maj 1998

Af LISBETH BONDE,ERIK WIEDEMANN,ANDERS BEYER,TORBEN BILLE,NINA DAVIDSEN,og ALLAN DE WAAL

*Private Lessons Peter Egedal Andreasen, Michael Bredtved, Claus Egemose og Bjarne Werner Sørensen er fire malere, der udstiller objekter, skulptur, grafik, foto under titlen 'Private Lessons'. Hver kunstner har fået sin lejlighed, hvor den besøgende kan møde den enkelte kunstners private univers.
Brænderigården, Ridderg. 8, Viborg. Ti.-sø. 13-17. Til 14. jun.

*RBC står for Ranum Copenhagen Berlin. Dette såkaldte ARTCO-projekt, der ledes af billedkunstneren Kirsten Dufour, finder sted uden for de etablerede udstillingssteder i alternative rum, på gaden, i radioen, på butiksvinduer, som video og dias på udstillingsstederne og udsendt til udvalgte personer. Projektet undersøger tre forskellige bystørrelser og i tilknytning hertil at udføres et kunstprojekt. Først den lille by - Ranum og nu København for til at blive afsluttet i metropolen Berlin.
Baldersg. 70. Kbh. I dag kl. 16-20 kan ses dias og lydprojekt. I morgen, Kristihimmelfartsdag og frem til på søndag kan man se projektet om dagen, 13-17 og om aftenen fra 21-24

*Bad Hash 16 studerende fra Claus Carstensens Malerskole ved Akademiet viser maleri, tegning, akvarel og måske en performance til ferniseringen, der finder sted på fre. (den 22. maj) 17-19 i:
Clausens Kusnthandel, Toldbodg. 9, Kbh. Ma.-lø. 11-17. Til 20. jun.

*Finn Reinbothe viser på udstillingen '2 > - < 3' objekter, video og installationer, der peger på rummet og tiden som relative størrelser. Udstillingen har tidligere været vist på Trapholt i Kolding.
Nikolaj, Nikolaj Pl., Kbh. Dgl. 12-17. Til 21. jun.

*Jesper Christiansen 'Håndplukkede malerier' er en udstilling med denne kunstner, der med en særegen humor altid er på vej nye steder hen. Hans seneste opfindelse er malerier med potteplantemotiver, der driller med overflade og dybde. På udstillingen vises malerier fra perioden 1993-98.
Randers Kunstmuseum. Ti.-sø. 11-17. Åbner i mor. Til 2. aug.

*Jesper Christiansen 'Hus & Have Malerier' er en omfattende separatudstilling med helt nye værker af Jesper Christiansen. Den er netop åbnet i:
Galerie MøllerWitt, Perlegade 44, Sønderborg. Ti.-fr. 11-17, lø. 10-13. Til 20. jun.

*Ole Sporring viser malerier og grafik i Køge Kunstforening.
Køge Galleriet, Brog. 7, Gården, Køge. Ti.-fr. 13-17, lø.-sø. 11-17. Til 14. jun. Åbner på lør. kl. 11.

*Frederiks Bastion genåbner. Denne gang bydes på udstillingen 'Lys og Mørke' med deltagelse af den hæmningsløse Peter Severin og de to samiske kunstnere Rosa Liksom og Lena Stenberg, der byder på ukonventionelle værker.
Refshalevej 28, Kbh. On. 13-22, to.-sø. 13-17. Åbner i mor. Til 21. jun.

*Daniel Wiener New York, det hænger sådan sammen. Gargantuas små blå hæmatomer og andre loftskulpturer' er en udstilling, hvor kunstneren, inspireret af skrammel, udvider skulpturbegrebet med nogle højst mærkværdige værker med stor udstråling. "Somme tider forekommer det, at bevægelsen fra een form til den næste optræder som en fortælling, som om en 'naturlig' udvikling var i gang. Andre gange gror et objekt ud af et andet som et blad, en blomst, en svamp eller en svulst," siger den amerikanske kunstner selv om sine værker.
Bie & Vadstrup, Bülowsvej 7 A. Ti.-fr. 14-17, lø. 11-15.

*Dialog er en udstilling, der hylder COBRAs 50-års fødselsdag. Her deltager den amerikansk fødte kunstner Shinkichi Tajiri med skulpturer sammen med Carl-Henning Pedersens keramiske værker, skabt sammen med Den kgl. Porcelænsfabrik og malerier af Else Alfelt.
Herning Kunstmuseum. Åbner på lø. Ti.-sø. 12-17. Til 4. okt.

*Tilo Kaiser er en tysk-amerikansk kunstner, hvis 'opgraderede tegninger' viser motiver, der udforsker feltet mellem eventyr og karikatur. Udstillingen er hans første i København.
Galerie Susanne Højriis, Bredg. 62, 1. sal. Ti.-fr. 13-17.30. Til 30. maj.

*Gl. Holtegaard Wilhelm Lehmbruck (1881-1919) var en tysk billedhugger, der markerer overgangen fra naturalisme til modernitet. Hans langstrakte og sørgmodige figurer blev først taget til indtægt for nationalsocialisterne i 1935 for kun to år efter at blive vist på udstillingen 'Entartete Kunst' i München.
Attemosevej 170, Holte. Ti. 12-20, on.-fr. 12-14, lø.-sø. 12-17. Til 7. jun.

KLASSISK
*Bruckner Radiosymfoniorkestret spiller under dirigenten Jun Märkl ved næste koncert. Elisabeth Meyer-Topsøe synger dertil. Musik af Beethoven (fra operaen Fidelio), Weber (fra operaen Jægerbruden), Bruckner (Symfoni nr. 1).
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Malko Den 12. internationale Nivolai Malko konkurrence for unge dirigenter afholdes i dagene 25.-29. maj i Radiohusets Koncertsal. Der er fri adgang for publikum fra kl. 10-17 de første fire dage.
25.-29. maj fra kl. 10 i Radiohusets Koncertsal

*Sibelius Det Kongelige Kapel spiller musik af Sibelius, Mozart og Nielsen. Paavo
Berglund dirigerer, Inger Dam-Jensen er solist.
Fr. kl. 20 i Tivolis Koncertsal

*Beethoven Violinisten Anne-Sophie Mutter spiller Beethovens sonater for violin og klaver. Ved klaveret sidder Lambert Orkis.
Ma. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal. Mutter spiller også de følgende to aftener, samme tid og sted

*Gudmundsen-Holmgreen Ved forårssæsonens sidste koncert præsenterer Aarhus Unge Tonekunstnere organisterne Randi Elisabeth Mortensen og Else Marie Kristoffersen. Der spilles nyere danske værker af Gudmundsen-Holmgreen, Niels la Cour,
John Frandsen, Bo Gunge og Bent Lorentzen.
Ti. kl. 20 i Vor Frue Kirke

*Mozart Aarhus Symfoniorkester spiller Mozarts Symfoni nr. 35 (Haffner), Vieuxtemps' Violinkoncert nr. 5 (Grétry) og Tjajkovskis Suite af Svanesøen. Caspar Richter er dirigent, Ian van Rensburg spiller violin.
On. (den 27. maj) kl. 19.30 i Marselisborghallen

*Vivaldi Aalborg Symfoniorkester spiller Vivaldis De fire Årstider og Concerto Grosso. Dirigent og solist er Razvan Aliman (violin), som kommer fra Bukarest i Rumænien.
On. (den 27. maj) kl. 19.30 i Vor Frue Kirke

JAZZ
*Jens Winther høres med noget af det bedste danske trompetspil og med den udsøgte rytmegruppe, som udgør resten af hans kvartet: pianisten Ben Besiakov, bassisten Lennart Ginman og trommeslageren Søren Christensen.
Copenhagen JazzHouse tor. kl. 20.30

*Erling Kroner står, som ved Jazzpar-koncerterne for nylig, i spidsen for sin kvintet med bl.a. tenorsaxofonisten Pernille Bévort, harmonikaspilleren Kurt Larsen og bassisten Jesper Bodilsen. Den ene af de to argentinske gæster, guitaristen Quique Sinesi, er også med, mens vi må undvære Dino Saluzzi.
Copenhagen JazzHouse lør. kl. 21.30

ROCK
*Chillumklud Group lyder som deres navn, kitschet og vanvittigt. Repertoiret er ligesådan, hentet fra 60'erne og 70'ernes dyb. Nu opfører de det, de selv kalder årets kulturbegivenhed, rockoperaen "Velkommen Hjem."
Pumpehuset, København, lør.

*Daniel er navnet på en ny dansk r&b-sanger, som nu søger at følge sit debutalbum Simplified op.
Loppen, Christiania, lør

*Konkhra, dansk-amerikansk gruppe i sværvægtsklassen, i hvert fald lydmæssigt, er på en minitur i det sagesløse danske. Med er andre heavy metallister - Black og Furious Trauma.
Pumpehuset, København, i aften; Studenterhuset, Aalborg, tors; Sysseltinget, Hjørring, fre; Pitstop, Kolding, lør.

*Bjørn Svin, dansk technos enfant terrible, bringer genren (tilbage) til forstædernemed numre fra sin nye cd.
Multihuset, Hvidovre, ons.

*Maceo Parker, gennem 25 år toneangivende saxofonist i James Browns Famous Flames og funkpioneren George Clintons Funkadelic, er klar til endnu et blowjob.
Train, Århus kl. 21.30, fre.

*Dylan Revisited er en af tidens mange kopigrupper. På Bob Dylans fødselsdag og i 20-året for hans koncerter i Budokan i Japan, opfører de den komplette koncert. Forvent ikke at se Billy Cross, Dylans Budokan-guitar.
Vega, København kl. 21, søn.

TEATER
*Tivoli Revyen 98 åbner revy-sæsonen med femkløveret Claus Ryskjær, Ditte Gråbøl, Thomas Mørk, Tom Jensen samt Lisbet Dahl, som også har sat styr på den i følge forskræppet bidske og musikalske satire.
Glassalen, Tivoli. Til 1. sep.

ETCETERA
*Andersen & Sigurdsson er tredie projektgruppe i Arkitekturgaleriets visninger af yngre danske arkitekters arbejder. En bro, en dagsinstitution og en museumsudvidelse viser spændvidden i de tos udkast.
Galeriet Gl. Dok Arkitekturcenter, alle dage 10-17. Til 21. jun.

*HEN AD VEJEN er titlen på sommerudstillingen i Gl. Dok's øvre etager. Det er først og fremmest projekter fra Statens Kunstfonds konkurrence om parcelhuse som arkitektur, suppleret med historisk materiale og modeller.
Gl. Dok Arkitekturcenter, daglig 10-17 Til 23. aug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her