Læsetid: 5 min.

Kultur i ugen

Kultur
14. maj 1998

Af LISBETH BONDE,ERIK WIEDEMANN,ANDERS BEYER,TORBEN BILLE,NINA DAVIDSEN,og ALLAN DE WAAL

*Finn Reinbothe viser på udstillingen '2 > - < 3' objekter, video og installationer, der peger på rummet og tiden som relative størrelser. Udstillingen har tidligere været vist på Trapholt i Kolding.
Nikolaj, Nikolaj Pl., Kbh. Dgl. 12-17. Til 21. jun. Åbner på lør.

*Jesper Christiansen 'Håndplukkede malerier' er en udstilling med denne kunstner, der med en særegen humor altid er på vej nye steder hen. Hans seneste opfindelse er malerier med potteplantemotiver, der driller med overflade og dybde. På udstillingen vises malerier fra perioden 1993-98.
Randers Kunstmuseum. Ti.-sø. 11-17. Åbner i mor. Til 2. aug.

*Jesper Christiansen 'Hus & Have Malerier' er en omfattende separatudstilling med helt nye værker af Jesper Christiansen. Den er netop åbnet i:
Galerie MøllerWitt, Perlegade 44, Sønderborg. Ti.-fr. 11-17, lø. 10-13. Til 20. jun.

*Kørners Kontor viser værker af akademielever som Marika Seidler, Christina Prip, John Kørner, René Schmidt, Kirstine Roepstroff m.fl.
Peder Skramsgade 1, 1. sal. Kbh. Åbner i mor. 18-22. Åben dgl. 13-17. Til 24. maj

*Ole Sporring viser malerier og grafik i Køge Kunstforening.
Køge Galleriet, Brog. 7, Gården, Køge. Ti.-fr. 13-17, lø.-sø. 11-17. Til 14. jun. Åbner på lør. kl. 11.

*Frederiks Bastion genåbner. Denne gang bydes på udstillingen 'Lys og Mørke' med deltagelse af den hæmningsløse Peter Severin og de to samiske kunstnere Rosa Liksom og Lena Stenberg, der byder på ukonventionelle værker.
Refshalevej 28, Kbh. On. 13-22, to.-sø. 13-17. Åbner i mor. Til 21. jun.

*Daniel Wiener New York, det hænger sådan sammen. Gargantuas små blå hæmatomer og andre loftskulpturer' er en udstilling, hvor kunstneren, inspireret af skrammel, udvider skulpturbegrebet med nogle højst mærkværdige værker med stor udstråling. "Somme tider forekommer det, at bevægelsen fra een form til den næste optræder som en fortælling, som om en 'naturlig' udvikling var i gang. Andre gange gror et objekt ud af et andet som et blad, en blomst, en svamp eller en svulst," siger den amerikanske kunstner selv om sine værker.
Bie & Vadstrup, Bülowsvej 7 A. Ti.-fr. 14-17, lø. 11-15.

*Dialog er en udstilling, der hylder COBRAs 50-års fødselsdag. Her deltager den amerikansk fødte kunstner Shinkichi Tajiri med skulpturer sammen med Carl-Henning Pedersens keramiske værker, skabt sammen med Den kgl. Porcelænsfabrik og malerier af Else Alfelt.
Herning Kunstmuseum. Åbner på lø. Ti.-sø. 12-17. Til 4. okt.

*Thomas Langhoff viser skildrer i sine malerier og vægobjekter det rolige og trygge forstadsmiljø ved hjælp af kitschede materialer af industriel karakter. Det er ikke drømmen om det stille liv i forstaden, snarere frygten for det, som han tematiserer.
Schleisner-Borgsmidt Kunsthandel, Strandvejen 343, Klampenborg. Ti.-fr. 16-19, lø. 11-14. Til 22. maj.

*Alfred Friis viser syne abstrakt-ekspressive malerier i:
Byggeriets Hus, Godhåbsvej 33, Frederiksberg. Ma.-fr. 10-17, lø.-sø. 12-16. Til 29. maj.

*Tilo Kaiser er en tysk-amerikansk kunstner, hvis 'opgraderede tegninger' viser motiver, der udforsker feltet mellem eventyr og karikatur. Udstillingen er hans første i København.
Galerie Susanne Højriis, Bredg. 62, 1. sal. Ti.-fr. 13-17.30. Til 30. maj.

*Charlottenborg NB! Fra næste onsdag (den 20. maj) kan ses en omfattende udstilling med den banebrydende, karismatiske Joseph Beuys' konceptuelle værker: Tegninger, objekter og video. Værkerne sekunderes af Henning Christiansens lydkompositioner til de performances, han udførte sammen med
Beuys og Bjørn Nørgaards, rekonstruerede skulpturer fra den tid, han arbejdede sammen med Beuys.
Kgs. Nytorv, Kbh. Dgl. 10-17. Til 28. jun.

KLASSISK
*Messiaen I Viborg Domkirke er et storstilet projekt undervejs: Syv koncerter med samtlige Messiaens orgelværker. I aften kan De opleve L'ascension (Kristi Himmelfart) fra 1934, og Livre D'orgue fra 1951. Ved orglet sidder Niels Henrik Nielsen.
I aften kl. 20 i Viborg Domkirke

*Bruun Ny musik Foreningen Musica Nova afholder cross over-koncert i Lille VEGA. Det er saxofonisten Fredrik Lundin og Ensemble Nord, der spiller musik af Fuzzy, Jens Hørsving, Peter Bruun, Juliana Hodkinson og Per Nørgård.
I aften kl. 20 i Lille VEGA, Enghavevej i Kbh.

*Improvisation Organisten Jacob Lorentzen improviserer i forskellige stilarter i den internationale koncertserie i Holmens Kirke.
I aften kl. 19.30 i Holmens Kirke

*Rautavaara Damekoret Swe-Dames under dirigenten Ellen Hess Thaysen afholder 10-års jubilæumskoncert med Gustav Holsts Seven Part-songs (med strygeorkester), Rautavaaras Lorca-Suite, samt a cappella-satser af bl.a. Palestrine, Verdi, Weber, Hjelmborg og Jersild.
Lø. kl. 20 i Rundetårnssalen

*Winkel Holm Athelas Sinfonietta Copenhagen spiller ny musik af Ligeti, Mogens Winkel Holm (uropf.) og Karsten Fundal (uropf.). Giordani Bellincampi dirigerer, Thomas Sandberg er solist i Fundals slagtøjskoncert, organisten Katarina Lewkovitch er solist i Winkel Holms Glasbjerget, koncert for orgel og sinfonietta.
Sø. kl. 20 i Radiohusets Koncertsal

*Beethoven Den danske sopran Elisabeth Meyer-Topsøe er solist med Radiosymfoniorkestret, når Tivoli-sæsonen åbnes. Den unge tyske dirigent Jun Märkl dirigerer. På programmet er Bruckners Symfoni nr. 1, Webers Jægerbruden og uddrag fra Beethovens opera Fidelio.
On. kl. 20 i Tivolis Koncertsal

*Performance Boxiganga Performance Teater uropfører Under en anden himmel i Den Anden Opera. Det er en audio-visuel komposition for to sangere, tre musikere, tre dansere og ti diasprojektorer - en sammenvævning af dansk musik og billedspil.
On. kl. 21 i Den Anden Opera

JAZZ
*Eliane Elias Den brasiliansk-amerikanske pianist gæster os igen, denne gang med sin faste trio, der rummer mester-bassisten Marc Johnson og en japansk trommeslager.
Copenhagen JazzHouse, man. kl. 20.30

*Repertory Quartet har fået ny trommeslager, amerikaneren Keith Copeland, men består i øvrigt stadig af bassisten Jesper Lundgaard, saxofonisten Bob Rockwell og guitaristen Jacob Fischer. Repertoire især af Ellington og Billy Strayhorn.
KafCaféen, man. og tir. kl. 22.00

ROCK
*Souvenirs den dobbeltbundede, popduo, fortsætter triumftoget gennem landet med landeplagen om at hade Susanne.
Pumpehuset, København i aften; Tante Olga, Randers, fre; Søfestivalen, Jels, lør; Huset, Århus lør; Open Air, Horsens, søn.

*Kashmir dansk guitarladet band med international orientering og sange, der er bedre end sangeren.
Kilden, Horsens, lør.

*Den Gale Pose nogle af de dygtigste elever i den nye skole af dansk rap med tekster, der kredser om underlivets (u)muligheder. Dobbeltkoncert med Daniel.
Pumpehuset, København, fre

*Inside The Whale har smidt grunge-etiketten, er sprunget ud på dansk og kan godt bunde.
Templet, Lyngby, lør

*We, Brooklyn-band, med aner i drum'n'bass, men også med mere dvælende ambient-agtige klangflader.
Rust, København, ons

TEATER
*Bakkantinderne Under skuespilleren og pædagogen Anne-Lise Gabolds vidende auspicier mødes en antik tekst med moderne skuespilteknikker, først og fremmest suzuki. Denne Euripides-opsætning er et hjertebarn for de medvirkende og har haft en lang og trang vej frem i lyset.
Kanonhallen, Kbhn., fra 19. maj til 2. juni

*De sidste fristelser Aarhus Teater præsenterer skuespillerskolens afgangsforestilling, der samtidig er en urpremiere. Bo hr. Hansens udkast har fået færdig form under prøveforløbet i et samspil mellem skuespillere, instruktøren Alexa Ther og scenograf Rikke Juellund.
Stiklingen, fra 15. maj-6. jun.

ETCETERA
*Japans kejserpar besøger Danmark til pinse, og i den celebre anledning åbner Nationalmuseet i København en Japan-udstilling. I forhallen og Etnografisk Samling kan man opleve nutidig japansk kunsthåndværk, udført af 64 kunstnere, samt 25 hånddekorerede kimonoer. Desuden åbner et duftrum samt De østasiatiske Skatkamre.
Nationalmuseet 15. maj-14. jun. Ti.-sø. kl. 10-17, ons. desuden kl. 17-21

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her