Læsetid: 6 min.

Kultur i ugen

Kultur
11. juni 1998

Af LISBETH BONDE,ANDERS BEYER,ERIK WIEDEMANN,TORBEN BILLE,JESPER JUUL JENSEN,ALLAN DE WAAL,og NINA DAVIDSEN

*Det sublimes spor er en udstilling med internationale navne som Olaf Nicolai, Marina Abramovic, Panamarenko og Harnish Fulton m.fl., der arbejder med vores perception eller - skulle man måske hellere sige - konstruktion af naturen som billede.
Esbjerg Kunstmuseum. Ti.-sø. 11-16. Til 23. aug.

*William Wegmans humoristiske, iscenesatte fotografier af hunde er legendariske. Nu kan de og andre dele af hans fotografiske værk ses frem til den 16. august i Museet for Fotokunst. 'COBRA - 50 år' præsenterer COBRA-gruppens frembringelser. Det er samme, store udstilling, der tidligere blev vist i Arken med værker af Jorn, Else Alfelt, Ejler Bille, Sonja Ferlov, Egill Jacobsen m.fl. samt de tilknyttede udenlandske kunstnere. Hele den gamle garde. Åbner på lør i:
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. Til 30. aug.

*DADA - et kunstoprør viser arbejder af Kurt Schwitters samt hans søn Ernst Schwitters samling af europæisk kunst fra 1914-80 med navne som Picasso, Arp, Kandinsky, Klee, Miró og Ernst. Udstillingen tegner et billede af kunsten i mellemkrigstiden.
ARKEN, Ishøj. Ti.-sø. 10-17. Åbner på lør. Til 13. sep.

*Couples Det er en kendt sag, at en del kunstnere finder sammen som ægtepar. Galerie Mikael Andersen har nu inviteret 15 kunstnerpar, nogle fra udlandet, de fleste herhjemmefra, til at udstille sammen. Blandt deltagerne kan nævnes: Elisabeth Toubro & Leonard Forslund, Tal & Evren Tekinoktay, Søren Jensen & Milena Bonifacini, Dorte Dahlin & Mogens Møller, Ejler Bille & Agnete Bille samt Anne Thommesen & Erik Thommesen m.fl.
Bredg. 63, Kbh. Ti.-fr. 11-17, lø. 11-14. Til 15. jul. Åbner i dag kl. 17-19

*X-positioner I morgen sidste chance for at se udstillingen'. Sidste tirsdag åbnede tredje og sidste akt i denne udstillingsrække med Frode Gundorf Nielsen og Michael Støvrings installation 'Helikopter', der forholder sig til rummets skala og akustik. Under hele perioden har man kunnet høre Eva Kochs lydinstallation 'NoMadLand' ved Daells Varehus.
Museumshallen, Krystalg. 25-27. Kbh. Dgl. 10-16. Til 12. jun.

*Toni Larsen, Knud Odde, Lars Ravn og Eva Örhling udstiller skulptur, maleri, litografi, video, og grafik i:
Århus Kunstbygning. Åbner i mor. kl. 19. Ti.-sø. 10-17. Til 12. jul.

*Veksølund åbner traditionen tro med skulpturer indendøre og i haven. I år deltager 19 billedhuggere, bl.a. Ejler Bille, Ole Christensen, Henning Damgård-Sørensen, Wiig Hansen, Anita Jørgensen, Pontus Kjerrman, Christian Lemmerz, Bjørn Nørgaard, Bjørn Poulsen, Jørgen Haugen Sørensen m.fl.
Kirkestræde 6, Veksø. Åbner på lør. Ti.-fr. 13-17, lø.-sø. 10-17. Til 13. sep.

*Torben Christensen viser på udstillingen 'o pilgrim' nye videoinstallationer og en række billedværker, der kombinerer fotografi og maleri.
Galerie Asbæk. Åbner i dag kl. 16-19. Ti.-fr. 11-18. Lø. 11-14. Til 4. jul.

JAZZ
*Emborg-Larsen Group Pianisten Jørgen Emborg og sangerinden Mona Larsen er denne kvintets frontfigurer, også som ophavspersoner til dens repertoire, men de har stærk støtte af Hans Ulrik (sax), Lennart Ginman (bas) og Jonas Johansen (trommer).
Copenhagen JazzHouse tor. kl. 20.30

*Sisters er, som det fremgår af navnet, en kvindegruppe, en kvartet, hvor to af medlemmerne også er søstre i mere snæver forstand. Tre af musikerne er uddannet på Det rytmiske musikkonservatorium, deriblandt den japansk-danske pianist Makiko Hirabayashi.
Copenhagen JazzHouse fre. kl. 21.30

*Drumscapes er navnet på trommeslageren Søren Christensens kvintet, som over to dage optager sin debutplade med jazzhusets gæster som publikum. De andre fire musikere er saxofonisterne Claus Waidtløw og Jakob Dinesen, guitaristen Niclas Knudsen og bassisten Nils Davidsen.
Copenhagen JazzHouse lør. kl. 21.30 og søn. kl. 20.30

KLASSISK
*Brahms Violinisten Elisabeth Zeuthen Schneider og cellisten Morten Zeuthen er solister i Brahms dobbeltkoncert. Orkestret er Lyngby Tårbæk Symfoniorkester. Dirigenten er Morten Ryelund Sørensen. Man spiller også Nielsens Symfoni nr. 3.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Kayser Det danske Hildegard-ensemble under Kåre G. Nielsen opfører musik af Leif Kayser, Nicolas de Grigny, Hildegard von Bingen og Hieronymus Praetorius.
I aften kl. 20 i Roskilde Domkirke

*64928 Er en titel på en ny dansk opera, som har premiere i København. Det er Peter Laugesen, som har skrevet teksten, Jacob Draminsky Højmark har skrevet musikken. Scenografi: Nina
Schiøttz. Niels Pihl syner Neal Cassady. Kaja Pihl synger Carolyn. LuAnne synges af Christine Schøtt.
Fr. kl. 20 på Folketeatrets intimscene Hippodromen, Nørreg. 39. Spiller også 16.6., 17.6., 18.6., 19.6. kl. 20, og 13.6. kl. 17

*Ole Schmidt Et nyt musikdramatisk værk med musik af Ole Schmidt, Taboo, har premiere i Esbjergs nye musikhus. Stykket produceres af Vestjysk Musikkonservatorium. Teksten er af Hans Kragh-Jacobsen, komponisten dirigerer et kammerensemble. Det hedder om stykket: "Fortællingen tager afsæt i en væsentlig periode i den europæiske psykoanalytiske historie, og har som sådan almen fælles-europæisk kulturinteresse. Stykket er skrevet på engelsk i et letforståeligt sprog. Musikken er komponeret i et interessant tonesprog." Det nye EU-værk har modtaget 332.000 kr. fra EU-fondet Kalejdoskop.
Lø. kl. 19.30 i Esbjerg Musikhus. Spiller også den 14.6. samme sted og tid. Forestillingen spilles på Theatre l'Espace Pierre Cardin i Paris den 25., 26., og 27. juni.

*Mahler Radiosymfoniorkestret og dirigenten Alan Gilbert gæster Tivoli med musik af Brahms (Koncert for violin og orkester, D-dur) og Mahler (Symfoni nr. 1). Johannes Søe Hansen er solist i violinkoncerten.
Fr. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Puccini Koncertforeningens Kor og orkester under Steen Lindholm spiller i Tivoli. Med sig har musikerne indtil flere solister: Birgitte
Ewerløf, Gert Henning-Jensen og Christian Christiansen. Man spiller Mendelssohns Der 42. Psalm og Puccinis Messa de Gloria.
Ma. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Verdi Der er Opera-galla på Frederiksberg Slot. Radiounderholdningsorkestret spiller med en stjernebesætning: Inga Nielsen, Susanne Elmark, Gert Henning-Jensen og andre. Der vil blive tale om koncertopførelser af Verdis Macbeth og Rigoletto. Dirigent er Giordano Bellincampi.
On. kl. 20 i Slotsgården på Frederiksberg Slot. Gentaget dagen efter samme sted og tid. Oplysninger på tlf. 35 20 63 46

ROCK
*Bob Dylan, oprøreren, profeten, den bevidste ignorant, selve legemliggørelsen af den elektriske skrivemaskine, rockens evige Rasmus Modsat, live on stage.
Forum, Kbh. to.

*Camille Jones er kommet en lang vej fra funkerne i King Kane og acid jazz'erne i Virtual Fantasy. Hun rapper og synger, som enhver soul-stjerne burde.
Park, Kbh. to.

*Charity Koncert 98 præsenterer nye danske og svenske grupper: Colorblind, Luksus, Ba Ba Loo (S), Melanics. Nat-techno: Shazbatt.
Amager Kulturpunkt, Kbh. fre.

*Fozz and Gusto Joint er live hiphop med bl.a. de suveræne og sprøjtegale Malk de Koijn og også discjockey Static, der er på vej til to VM'er i mixning, dukker op.
Amager Kulturpunkt, Kbh. lø.

*5-øre koncert med etablerede og alligevel unge, danske bands, der mangler det endelige gennembrud. Kashmir - Baal - Inside The Whale - Dawn.
Amager Strandpark, Kbh. S. lø.

TEATER
*Tavshed Kulttegneserien af den belgiske tegner Dieter Comés omsat til teater af de samme bagmænd m/k, der for fem år siden vakte opsigt med samme Comés' Eva. Eva blev i sin danske version og med stor publikumsbegejstring spillet i både Belgien og Frankrig.
Kalejdoskop. Til 7. juli

*Wonderbra Copenhagen Med Ulla Jessen, Ole Worm og Henrik Birch på scenen og tusinder af turister på den andet side vandet i Nyhavn præsenterer Liva en cabaret om turisme og turister og danskernes forhold det. Tekster: Trine Gregorius, Henrik Stenstrop, Ulla Jessen. Musik: Morten Wedendahl.
Cafe Liva, Kbh. Prem.17. juni. T.o.m. 18. juli

*Hvad jager Molly? Susanne Staun debuterede for nylig med romanen Sådan lyder en salonriffel. Cafeteatret har inviteret hende og andre forfattere til at skrive tekster til korte workshops med skuespillere og instruktører. Resultatet præsenteres ved readings. Staun instrueres af Ebbe Knudsen.
Cafe Teatret, Kbh. 12. juni kl. 16

ETCETERA
*FIRE DESIGNERE i Royal Copenhagens værksteder udstiller fra på lørdag i Arkens foyer. Det er Ursula Munch-Petersen og Ole Jensen samt Tora Urup og Louise Bach med husgeråd i stål og glas og gummi, træ, porcelæn og aluminium. Så nu mangler blot fabrikkens mod til at sætte tingene i mere end nicheproduktion.
Arken, museum for moderne kunst, Ishøj. Ti.-sø. 10-17, ons. 10-21 Ma. lukket. Til 13. sep.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her