Læsetid: 6 min.

Kultur i ugen

Kultur
4. juni 1998

Af LISBETH BONDE,ANDERS BEYER,ERIK WIEDEMANN,TORBEN BILLE,JESPER JUUL JENSEN,ALLAN DE WAAL,og NINA DAVIDSEN

*Günther Grass 'Fundsachen für Nichtleser' - og andre arbejder på papir. udstiller for første gang akvareller. Det sker i Edition Copenhagen fra i morgen kl. 15-18. Udstillingen kan ses frem til 31. jul. Desuden kan man på lør. kl. 14 høre ham fortælle om sine litterære arbejder i Louisiana.
Strandg. 70, Kbh. Ma.-fr. 9-17.

*European Art Nature Triennial er en udstilling med kunst, der går i dialog med naturen, og som er anbragt i Dragsholm Slotspark. De medvirkende er Alfio Bonanno, Chris Drury, Gloria Friedmann, Giuliano Mauri, Herman Prigann/Vera David, Helge Røed og José Maria Yturralde.
Dragsholm Slotspark. Til 30. sep.

*Kolding Kunst i Kerteminde. Fem Koldingkunstnere (sådan kaldes de) Hans August Andersen, Johannes Cramer-Møller, Ken Denning, Erling Jørgensen og Ole Holm Larsen udstiller i Toldboden i Kerteminde. De viser malerier, tegninger, grafik og skulpturer.
Åbner på lø. 16-18. Strandg. 3, Kerteminde. Dgl. 12-16. Til 28. jun.

*Kvinden er en luder + og det gør hun godt. Mikkel Bolt og Jørgen Michaelsen er ude med riven, men med tungen i kinden.
Rhizom, Mejlg. 51, Århus. Ma.-fr. 11-17. Lø.-sø. 13-16. Til 28. jun. Åbner på lør. 16-20

*Folk og fæ - hede og fjord, malerier af Chr. Calsgaard og Hans Smidth er en udstilling med to kunstnere, der begge havde nær tilknytning til Skive. Dalsgaard var nationalromantiker, mens Smidth var realist.
Skive Kunstmuseum, Havnevej 14. Ma.-fr. 11-17, lø.-sø. 14-17. Til 23. aug.

*Lise Malinovsky, Jens Birkemose, Jesper Knudsen, Karin Olesen, Jan Kuloj, Leif Sylvester og Catherine Poher udstiller fra i dag kl. 14-19 i:
Galleri Python, Borgerg. 91, Kbh. On.-fr. 13-18, lø. 11-15. Til 27. jun.

*Pablo Henrik Llambías, billedkunstner og forfatter, viser på udstillingen 'Housewarming' et virtuelt rådhusanlæg. Anlægget kan sammenlignes med zoologiske havers omhyggeligt konstruerede habitater beregnet på dyr.
Åbner i dag i Galleri Søren Houmann, Sølvg. 9, Kbh. Ti.-fr. 12-17. Lø. 11-16. Til 4. jul.

*X-positioner er tre akter i en udstillingsrække. I tirsdags åbnede sidste akt med Frode Gundorf Nielsen og Michael Støvrings installation 'Helikopter', der forholder sig til rummets skala og akustik. Under hele perioden har man kunnet høre Eva Kochs lydinstallation 'NoMadLand' ved Daells Varehus.
Museumshallen, Krystalg. 25-27. Kbh. Dgl. 10-16. Til 12. jun.

*Lund I Lunds kunsthal kan man se udstillingen Nature of Man, og det lyder jo fristende. Men ifølge pressemeddelelsen handler det mere om mennesket som begreb - man betyder som bekendt menneske. Der vises værker af Tom Claassen, Margarita Glutzberg, Suchan Kinoshita, Tracey Moffatt, Robert Moreau, Mariele Neudecker og Jake de Vos, der alle reflekterer over den menneskelige natur som begreb og konstruktion.
Mårtenstorget 3. Til 26. aug.

*Hinsidan 'Tilbage til firserne' i Rooseum. Frederik Roos' samling omfatter vigtige værker af Jean Michel Basquiat, Enzo Cucchi, Richerd Deacon, Per Kirkeby, Jeff Koons, Barbara Kruger m.m.fl.
Gasverksgatan 22. Malmø, ti-sø 11-17, to 11-20. Til 30. aug.

*Klassisk modernisme er en udstilling med en række monumenter i dansk malerkunst i det 20. århundrede: Karl Bovin, Sv. Engelund, Peter Hansen, Havsteen, Hornung, Jhs. Larsen, Mikines, Th. Philipsen, Ruth Smith, Swane m.fl.
Galleri Trap, Vesterbrog. 111, Kbh. V, ti-sø 14-18. Til 7. jun.

KLASSISK
*Grainger Radiosymfoniorkestret spiller musik af Percy Grainger (The Crew of the Long Serpent og Kleine Variationen-Form), Beethoven (Koncert for klaver og orkester nr. 2) og Edward Elgar (Variationer over et originalt tema, Enigma og Pomp and Circumstance March). Nikolaj Koppel spiller klaver i Beethovens koncert. Richard Hickox dirigerer.
Fr. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Messiaen Viborg Domkirke afholder en række aftenkoncerter med al Messiaens orgelmusikken samt Kvartet til tidens ende. Ved næste koncert spiller Hanne Kuhlmann Messe de la Pentecôte fra 1950 (Pinsemesse) samt tre mindre værker.
I aften kl. 20 i Viborg Domkirke

*Wagner Leonie Sonnings Musikpris 1998 overrækkes til sangerinden Hildegard Behrens. Hun synger i den anledning sammen med Tivolis Symfoniorkester, dirigeret af Michael Schønwandt. Der vil være mulighed for at lytte til Slutscenen fra Wagners Götterdämmerung og af Strauss kan man høre slutscenen fra Salome.
Lø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Sibelius Den unge finske dirigent Tuomas Ollila kommer til København for at dirigere Tivolis Symfoniorkester. Som solist har man indforskrevet Antje Weithaas. Man spiller Sibelius' Ouverture, C-dur og Nielsens Violinkoncert. Dertil Richard Strauss' Till Eulenspiegels Lustige Streiche.
On. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

ROCK
*Sweethearts fritidsbandet, der til tider spiller fuldtids, har succes med at modernisere sit dansktoprepertoire. Seneste cd Lad Hele Verden har solgt til guld, og Pernille Højmark & co. er live i sommerlandet.
Haslev og Charlottenlund i aften; Hornslet, fre.

*Savage Garden australsk gruppe, giver prøver på en rocket pop - eller er det poppet rock, der beskrives som "dybtfølte lovesongs med sub-elektroniske grooves og funky guitarer."
Vega, Kbh., i aften.

*Jeff Buckley, død sanger, mindes af bl.a. Hanne Boel, Sort Sol-sangeren Steen Jørgensen, Jimmy Jørgensen og Nikolaj Nørlund, der synger fra hans katalog. Konferencier Klaus Lynggaard sørger for at tingene blendes korrekt.
Vega, København kl. 20, fre.

*Mantra 2000 præsenterer techno under temaet 'Electronic Japan' med Co-Fusion og Susuma Yakota og dj Wada. Få kan hamle op med Mantras begejstring for at tilføre technoscenen fremmed inspiration.
Tivoli Jazzhouse, Kbh., lø

*Marco Zaffarano tysk acid og techno-dj, optræder sammen med kollegaen Clé og gruppen Cal-Q-Latoir, ved et rave-party, som er en forklædt præsentation af pladeselskabet MFS, men derfor kan der godt komme til at lugte af andet end penge i det rustikt-mondæne lokale.
Base Camp, Holmen kl. 22, lø.

*Dr. Collins & The Dub Wise Roots-reggae med elektronisk touch. Århusianske Dub Wise blander Bob Marley-inspireret reggae med samplere, hip-hop attituder og elektronica.
Æsken, Århus, lø.

*Van Halen, Joe Cocker og Alice Cooper indvier den amagerkanske friluftsrocksæson, danske Big Fat Snake sætter gennemsnitsalderen lidt ned.
5-øren, Amager Strandpark, København, kl. 14-22, søn.

*Natalie Imbruglia øjeblikkets MTV-yngling med sangen "Torn" og debutalbummet Left of the Middle, skal bevise, at hun er andet end hovedrolleindehaver i en af tidens mest tilrettelagte skødesløse videoer.
Vega, København, ons.

JAZZ
*Copenhagen Art Ensemble medvirker ved Rytmisk Musikkonservatoriums afgangskoncerter for Bob Brookmeyers kompositionsstuderende, en række kendte danske jazznavne.
Leo Mathisensvej 1, Holmen, fre. kl. 21

*Rytmisk Musikkonservatorium afholder diplomkoncerter for sine afgående studerende over to aftener, den første sangere og guitarister, den anden saxofonister.
Copenhagen JazzHouse, man. og tir. kl. 19

TEATER
*Helsingørrevyen blev genopvakt sidste år efter at have ligget i tornerosesøvn i årtier. Med fødselsbesvær i form af instruktørgennemtræk i sidste øjeblik kommer år to på scenen med et hold bestående af Therese Damsholt, Lisbeth Lundquist, Henrik Lykkegaard og Ander Nyborg samt Finn Nielsen som holdkaptajn.
Mus.: Morten Wedendahl. Sommerteatret i Søstræde. Til 29. aug.

*Pallesen & Pilmark PS To flygler, to kjolesæt og to musikalske elegantiérs skal gøre sig selv showkunsten efter - med 15 års interval. Forskræppet og forventningerne har været i megastørrelse.
Cirkusbygningen, Kbh., premiere i dag. Turné 29. sept.- 26. nov.

ETCETERA
*Eames er efternavnet, Charles og Ray fornavnene på ægteparret bag stole, legetøjsfilm og et berømt, smukt enfamiliehus sat sammen af standardvarer fra et byggemarked.
Trapholt Museet ved Kolding Fjord frem til 16. august. Hver dag 10-17

*Tårne og Spir er der nok af i Øksnehallen fra i morgen og flere uger frem. Bygningsværkerne er fremstillet af københavnske skoleelever i samarbejde med billedkunstnere og arkitekter på initiativ af Billedskolen i Ryesgade.
Øksnehallen, Halmtorvet, Kbh. Til 21. juni hver dag 11-18, derefter til 26. juli tors.- søn. 11-18

*God Morgen Abe er overskriften på en karavane, hvor bl.a. Sanne Salomonsen, Mek Pek, Elisabeth og den ugebladsjagede Maria Montell får de små til at synge med på elektrificerede moderniseringer af den danske børnesangskat.
Tangkroen, Århus, fre; Valbyparken, København, søn. 10-16

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her