Læsetid: 7 min.

KULTUR i ugen

Kultur
13. august 1998

Af LISBETH BONDE,ANDERS BEYER,ERIK WIEDEMANN,TORBEN BILLE,ERIK THYGESEN,ANNE MIDDELBOE CHRISTENSEN,og ALLAN DE WAAL

*Anette Harboe Flensburgs fotoinspirerede malerier udstilles under titlen 'The Saturated Image' - det gennemblødte billede. Hun "udspørger perceptionen med en fænomenologs ihærdighed", skriver den svenske malerkollega Ola Billgren i det smukke udstillingskatalog.
Kastrupgårdsamlingen. Kastrupvej 399. Åbner i dag. Ti.-sø. 14-17, on. till. 19-21. Til 27. sep.

*Contemporary Danish Photo Works er en udstilling med fotografiske værker af Ann Lislegaard, Jes Brinch, Karin Lind, Katya Sander, Lars Bent Petersen, Michael Elmgreen & Ingar Dragset, Peter Bonde og Troes Wörsel.
Galleri Tommy Lund, Vindg. 73, Odense. Åbner i mor. 18-20. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-15. Til 19. sep.

*Njalsgade ZOO A/S er et nyt udstillingssted med tre unge kunstnere, der "ikke har 'tid' til at vente på nøglehullerne i den etablerede kunstverden", som det hedder. Det er malerne Peter Misfeldt Hansen og Lefi Løvgreen Nielsen og fotokunstneren Jesper Sø.
Njalsg. 19 opg. C, 2. sal. Kbh. Ti.-sø. 12-08.00, on. 12-21. Til 30. aug.

*John Körner åbner en ny udstilling med titlen 'Slappe dig og andre intentioner'.
Blegdamsv. 18, 1. sal. Åbner i mor. kl. 17-20. Til 28. aug.

*Lys- og lyd installationer af henholdsvis Gun Gordillo og Freddy Fraek kan ses i den magiske underverden:
Cisternen under Søndermarken. Dgl. 11-17. Til 30. sep.

*Ole Tonsgaard udstiller malerier med sine grotesk-humoristiske menneskefremstillinger.
Galerie Gerly, Vandkunsten 13, Kbh. Ti.-fr. 12-18. Lø. 11-15. Til 9. sep. Åbner i mor.

*Patrick Huse er norsk maler og grafiker, der arbejder i en blandingsteknik af tegning og akvarel. 'Documentary Evidence' viser landskaber bestående af mange lag, hvorved opstår et forsigtighedens og finhedens stille sprog.
Galleri Christian Dam, Bredg. 23, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø.-sø. 12-15. Åbner i dag kl. 17-19. Til 5. sep.

*Lars Nørgård viser en serie nye figurative malerier, der omhandler klassiske emner som liv, død, forfængelighed og forgængelighed. Nye personager som 'Kvinden i båden bygget af bayerske pølser' og 'Snemanden med pick-up næsen' kan beses.
Galerie Asbæk. Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-15. Til 5. sep. Åbner i dag kl. 16-19.

*Hermod Lannungs Samling. Russisk Kunst 1870-1930. Hermod Lannung, radikal politiker og landstingsmedlem m.m., samlede i sin tid 100 malerier, tegninger og akvareller fra zartiden og frem til den unge sovjetrepublik.
Vestsjællands Kunstmuseum, Storg. 9, Sorø. Ti.-sø. 13-16. Til 6. sep.

*Lars Tunbjörk udstiller sine sære, spektakulære fotografiske tableauer af dagens Sverige. Det sker i:
Fotografisk Center, Gl. Strand 48, Kbh. Åbner i mor. Ti.-sø. 11-17. Til 6. sep.

*Spejlinger er en udstilling med kunst fra de faglige sammenslutninger AC, LO og FTF. Der vises arbejder af 112 kunstnere, hvoraf de fleste er nulevende.
Den Frie Udstillings Bygning, Oslo Plads. Dgl. 10-17. Til 30. aug.

KLASSISK
*Strauss Ved den 4. af Radiosymfoniorkestrets Tivolikoncerter vender Constance Hauman tilbage til Danmark. Hun huskes for sin præstation i Bergs Lulu i Kulturbyåret. Nu får vi lov til at høre hende i Strauss' Brentano-sange og i dele fra operaerne Ariadne på Naxos og Rosenkavaleren. Orkestret spiller også komponistens Till Eulenspiegel.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Schubert Fra 16. aug.-3. sep. afholder Franz Schubert Selskabet den årlige Schubertiade. Ved den første koncert synger tenoren Kurt Azesberger lieder, pianisten Thomas Kerbl spiller dertil. Værker af Beethoven og Schubert.
Sø. kl. 19.30 på Svenstrup Gods, Borup. Yderligere oplysninger på tlf. 46 35 24 34

*Debussy Madame Claude er navnet på en ung, dansk harpetrio bestående af Pia Kaufmanas (fløjte), Astrid Christensen (bratsch) og Tine Rehling (harpe). De spiller musik af bl.a. Ibert, Bax, Debussy og Villa-Lobos.
Sø. kl. 16 i Bakkemuseet, Rahbæks Allé 23

*Nørgård Radiokammerkoret synger ved afslutningen af Copenhagen Choir Festival. Værker af Brahms, Dvorak, Kodály, Jersild og Nørgård. Dirigent Stefan Parkman.
Sø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Frandsen Tugt og Utugt i Mellemtiden 1 er titlen på ny musikdramatik af komponisten John Frandsen. Aldrig før har en dansk komponist haft chancen for at skrive en hel operatrilogi, men nu har Aarhus Sommeropera bestilt en sådan hos Frandsen: En operatrilogi over Svend Aage Madsens fantastiske Århus-roman.
Ti. kl. 20 i Helsingør Theater, Den Gamle By, Århus. Værket opføres også 23.8. kl. 15, 26.8. kl. 20, 4.9. kl. 20 og 5.9. kl. 17

*Strauss Den Jyske Opera har premiere på Richard Strauss' opera Elektra. Lisbeth Balslev synger Elektra, Mette Ejsing synger Klytemnestra, Lars Waage hedder Orest i forestillingen.
On. kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus. Spiller også 22., 25., og 28. aug.

ROCK
*Peter Belli er guest star, når Ib Glindemanns Orkester genopliver 60'ernes parkdans. Der er plads nok til en jitterbug med swing.
Rådhuspladsen, København, kl. 17, i aften

*Ron Sexsmith har skrevet "Secret Heart", en af de bedste sange på Rod Stewarts nye cd, men den canadiske singer-songwriter kan også selv.
Rytmeposten, Odense, kl. 22, fr.

*C.V. Jørgensen, en af de stolteste fugle i den danske rockandedam, giver en af sine p.t. sjældne koncerter.
Rådhuspladsen, København, kl. 20, lø.

*Lars H.U.G. og Lisa Nilsson er solister, når Radiounderholdningsorkestret spiller op med evergreens til picnic. Rock kan føre til meget.
Frijsenborg Gods, lø. og sø.

*Michael Falch slutter sommerens turne med et repertoire, der også er forpremiere på hans næste cd De Nye Rejsende.
Frederikssundfestivalen, Kalø, ma.

*Prince rockens excentriker par excellence, har ikke givet koncert her i otte år. Hans nye cd New Power Generation har dog ikke fået anmelderne til at dåne. På en scene kan han stadig få the purple rain til at falde.
Valbyhallen, København, ti.

JAZZ
*Anders Lindskog den svenske tenorsaxofonist, som i går spillede i Copenhagen JazzHouse, kan også høres ved Helsingør Jazz Festival. Lindskog danner trio med danskerne Jacob Fischer (guitar) og Jesper Lundgaard (bas), med hvem han også skal indspille en cd under Danmarksbesøget.
Hovedbiblioteket, Helsingør tor. kl. 17.

*Ed Thigpen som i sin tid spillede trommer hos Oscar Peterson og Ella Fitzgerald, slog sig for 25 år siden ned i Danmark, hvor han for nylig har dannet trio med Carsten Dahl (klaver) og Jesper Bodilsen (bas). Trioen har netop fået udgivet sin debut-cd.
Hovedbiblioteket, Helsingør fre. kl. 17

*Duke Jordan den amerikanske pianist har nu boet i Danmark i 21 år og er nærmest en fast attraktion ved jazzfestivallerne i Helsingør. Denne gang høres han i kvartet med bl.a. sin landsmand, saxofonisten Bob Rockwell.
Hovedbiblioteket, Helsingør lør. kl. 14

TEATER
*Enter Achilles Den engelske performancegruppe DV8 Physical Theatre er omsider tilbage i København med Lloyd Newsons storbykoreografi. Denne forestilling handler om muskler og begær - og mænd, når de er mænd i et drikkeorgie på en pub.
Kanonhallen, to. 13.-sø. 16. aug. kl. 20

*sine qua non Dansescenen åbner sæsonen med en græsk-dansk forestilling, der både rummer live dans og videodans. Danskeren Tim Feldmann, der har skabt en formodentlig temmelig levende solo Under Rosa til sine qua non-danseren Apostolia Papadamaki. Soloen handler om kvindelig eroticisme - set med en mands øjne.
Dansescenen, Østerbro, to. 13.-lø. 15.aug. kl. 20

*Blæs på ODYSSEUS På den nybyggede scene uden for Thorvaldsens Museum vil Jesper Langberg levendegøre helten Odysseus, der rejser og rejser for til sidst at komme hjem til sin Penelope alias Ulla Henningsen. Det er Naja Marie Aidt og Sven Holm, der har gendigtet Odysseen, og komponisterne Pelle Gudmundsen-Holmgren og Nikolaj Nørlund, der har skabt musikken, som synges af Ars Nova Koret. Nina Flagstad har lavet scenografien.
Thorvaldsens Museum, lø 15.-sø 30. aug. BilletNet 38 88 70 22

ETCETERA
*Kunstindustrimuseet har i den næste månedstid to nye udstillinger på programmet - en fra den interafrikanske kunsthåndværkerorganisation SIAO i Burkina Faso, og en anden med alverdens ting og sager sat i uventet sammenhæng af Henrik Most og Pernille Anker Kristensen.
Kunstindustrimuseet i Bredgade, Kbh. Ti.-lø. 10-16, sø. 13-16

*Louise Sass, tekstilkunstner, viser fra lørdag papirarbejder på en Traneudstilling i Gentofte Kunstbibliotek.
Biblioteket, Ahlmanns Alle 6, Hellerup. Ma.-to. 10-19, lø.
10-15

*Arkitekturgalleriet på Dansk Arkitekturcenter Gl. Dok viser fra i morgen sin femte præsentation af yngre arkitekters arbejder. Denne gang landskabsarkitekten Kristine Jensen i samarbejde med Bjarne Frost og Peter Møller.
Gl. Dok, København, alle dage 10-17

DE MINDST RINGE
*Landbohøjskolen Sommerballet - Alexander Kølpin er leder af Frederiksberg-balletten, hvor han også danser og instruerer. Selv laver han Twyla Tharps "New Duet 1998". Nikolaj Hübbe danser "Enetime". Tina Højland fascinerer i en urpremiere af Alessio Silvestrin. Energi, danseglæde, sensualitet.
Landbohøjskolen, København. Til 22. aug.

*Grønnegårds Teatret Lars Knutzon er knusende morsom i sit forsinkede Elvis-outfit med blå læderbukser, for store bakenbarter og Bangkok-guldur. Resten af forestillingen er imidlertid kun en halvhjertet modernisering af Molières gamle stykke.
Den Adelsglade Borger.
Kunstindustrimuseets Have. Til 24. aug.

*Bakken Intet pirrer instruktørdebutanten Niels Olsen som at give publikum det modsatte af, hvad de forventer. Intelligent og pointerig 98-årgang, hvis grove og særdeles ukorrekte 'Færø-spanking' er en seriøs kandidat til titlen Årets Revynummer. En fornøjelse igen at kunne anbefale.
Cirkusrevyen. Til 29. aug.

*Kunstforeningen På lørdag åbner udstillingen 'Edvard Munch og Henrik Ibsen'. Begge kunstnere beskæftigede sig - i hver sit medie forstås - med individets opløsning, kunstnermyten og dekadencen, og også de levede på tærsklen til et nyt århundrede. Scenografen Maja Ravn har iscenesat udstillingen og forsøger at genfremstille vildskaben i deres kunst og deres gensidige inspiration.
Gl. Strand 48, Kbh. Ti.-sø. 10-17. Til 25. okt.

*Brandts Klædefabrik William Wegmans humoristiske, iscenesatte fotografier af hunde er legendariske. De og andre dele af hans fotografiske værk kan ses til og med på søn. i Museet for Fotokunst. 'COBRA - 50 år' præsenterer COBRA-gruppens frembringelser. Det er den samme store udstilling, der tidligere på året blev vist i Arken med værker af Jorn, Else Alfelt, Ejler Bille, Sonja Ferlov, Egill Jacobsen m.fl. samt de til bevægelsen knyttede udenlandske kunstnere. Til 30. aug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her