Læsetid: 6 min.

Kultur i ugen

Kultur
6. august 1998

Af LISBETH BONDE,ANDERS BEYER,ERIK WIEDEMANN,TORBEN BILLE,ERIK THYGESEN,og ANNE MIDDELBOE CHRISTENSEN

*MoDi MunDi er en udstilling med skulpturer og malerier af Mogens Møller og med særlige gæster: Malerinden Dorte Dahlin og Bunker Secret Society. Udstillingen viser prøver fra Mogens Møllers vidtrækkende værk fra de seneste tre årtier.
Åbner på søn. kl. 15. Bornholms Kunstmuseum, Gudhjem. Ti.-sø. 10-17. Til 27. sep.

*Flora fobi er en udstilling, sammensat af Hellen Lassen. Hun har inviteret fem kunstnere fra flere generationer. Disse har så igen valgt en kunstner hver, hvorved der er opstået en række uventede konstellationer. Her figurerer så forskellige kunstnere som Mette Gitz-Johansen, Kirstine Roepstorff, Mikael Thejll, Hellen Lassen selv med samt kunstnere som Finn Reinbothe, I. Musaphia & Martin Erik Andersen m.fl.
Sophienholm, Nybrovej 401, Lyngby. Ti.-sø. 11-17, to. 11-21. Åbner på lør. Til 6. sep.

*Joachim Koester, Preben Fjederholt og Lisa Strömbeck udstiller foto, maleri og tegning i:
Gallopperiet, Christiania. Åbner på lør. kl. 15. Sidste dag den 30. aug.

*Martin Fastings figurative malerier drejer realiteten en kende, så den bliver sløret og mærkværdig. Det er lys, skygge, spejlinger og rumvirkninger, der interesserer ham.
Galerie pi, Dag Hammerskjölds Alle 33, st. tv., København. Åbner i morgen 18-20. Ti.-fr. 9.30-17.30, lø. 10-16, sø. 12-16. til 30. aug.

*Høstudstilling i Gallerihuset viser en række af galleriets kunstnere, heriblandt Jørgen Boberg, Peter Nyborg, Søren Hagen, N.G. Hammer, Bill Buchman, Corneille m.fl.
Studiestræde 19, Kbh. Ti.-fr. 11-17.30, lø. 12-15. Til 1. sep. Åbner i morgen kl. 17-19

*Cut It Out Nyrealisten Anders Moseholm og billedhugger René Schmidt udstiller maleri og skulptur i:
Randers Kunstmuseum, Stemannsg. 2, Randers. Åbner på lør. Ti.-sø. 11-17. Til 23. aug.

*Grænselandsudstillingen viser værker af Alfred Friis, Jes Mogensen, Bente Sonne, Ole Prip Hansen m.fl. I år deltager ni gæster, heriblandt Menno Fahl, Markus Schier, Peter Nagel, Ken Denning, Helle Frösig, Vibeke Glarbo, Annette Olesen m.fl.
Åbner på lø. kl. 14. Frøslevvej 29, Padborg. Dagl. 10-17. Til 23. aug.

*Stramt, men smukt Karen Bennicke eksperimenterer intensivt med materialerne i sine keramik-skulpturer, mens Signe Jaïs tager udgangspunkt i kendte billedtegnsprog som logoer, firmaemblemer m.v. i sine oliemalerier.
Galerie Andersen & Jul, Prinsensg. 46, Aalborg. Åbner på lør. 11-15. Ti.-fr. 13-17, lø. 10-13. Til 29. aug.

*Original er en gruppe fra Det Fynske Kunstakademi. Gruppen ironiserer på deres egen bekostning over original og kopi. Medvirkende: Hanne Sophia Nissen, Veronica Dahlqvist, Tine Askov, Helle Thorell og Birgitte Vilmand.
Rhizom, Mejlg. 51, Århus. Ti.-fr. 11-17, lø.-sø. 13-17. Til 30. aug.

*Alda Sigurdardóttir, Hlynur Hallsson, Margreét H. Blöndal og Steinunn Helga Sigurdardóttir er fire unge, islandske kunstnere, der viser installationer med islandsk sand, computerarbejder, installationer m.m.m.
North. Nørreg. 7, kld. Ti.-lø. 13-17. Til 16. aug.

KLASSISK
*Nielsen Hvis De ikke nåede at høre Kontra Kvartetten i aftes i Tivoli, er der håb at hente: Musikerne spiller i aften i Østermarie Kirke på Bornholm. Det er igen komponisterne Bartók, Nielsen og Schubert, som står på programmet.
I aften kl. 20 i Østermarie Kirke

*Couperin Der er sommerkoncerter i Roskilde Domkirke. Ved aftenens koncert spiller de franske organister Michel Bouvard og Yasuko Bouvard værker for firhændigt orgel. Komponisterne hedder Bach, van Noordt, Mozart, Couperin, Marchand, Racquet og Caurroy.
I aften kl. 20 i Roskilde Domkirke

*Ravel Dirigenten Heinrich Schiff står i spidsen for Tivolis Symfoniorkester i et program med klassiske sværvægtere: Ravels La Valse og Bolero, Dvoraks cellokoncert og Schrekers Valse lente.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Johansson Ursula & René Block inviterer til friluftsmusik på Blocks Skulpturmark. På programmet står Sven Åke Johanssons Koncert for 12 traktorer. Blandt traktorførerne ses Steffen Albrektsen, Gorm Hansen og Niels Hauberg. Endvidere vil værker Cirkulation af Henning Christiansen og Frank Raendchen blive opført. Endelig kan De også opleve Bjørn Nørgaards Gipskomposition.
Lø. kl 15 på Bloks Skulpturmark, Fanefjordsgade 67, 4792 Askeby (tag motorvej E 55/E47 mod Gedser/Rødby)

*Ullmann I samarbejde med Goethe Institut producerer Holland House kammeroperaen Der Kaiser von Atlantis. Dramaet er instrueret af Jacob Schokking, og de medvirkende sangere kommer fra Danmark og Tyskland. Komponisten Viktor Ullmann skrev værket i 1943, da han var interneret i Theresienstadt lejren. Kaare Hansen dirigerer Athelas Ensemblet.
Ma. kl. 20 på Statens Teaterskoles Teatersal på Holmen. Forestillingen spiller også den 11., 13., 14., 15. og 16. aug.

*Bach Ved sommerens sidste koncert på Louisiana er der blæsermusik på programmet. Det er de fem blæsere fra Helsingborg Symfoniorkester som spiller. På programmet står musik af Bach, Previn, Ewald og Bozza.
On. kl. 19.30 i Louisianas Koncertsal

*Mozart Medlemmer af Randers Byorkester spiller Mozarts opera Titus. Det er en koncertopførelse af værket, der handler om magt og kærlighed. David Riddell dirigerer. Koncerten er arrangeret inden for rammerne af Randers-Ugen 1998, hvor temaet er Randers - Byen med musikken.
On. kl. 20 i Værket i Randers

JAZZ
*Peter Vuust er med sin bas ankermand i den arhusianske kvartet Two Smoking Axes, som dyrker guitarduoer efter model John Scofield - Pat Metheny og Scofield - Bill Frisell.
Copenhagen JazzHouse tor. kl. 20.30, fre og lør kl. 21.30

*Jerry Bergonzi den amerikanske tenorsaxofonist fornyer sit samarbejde med Alex Riel i kvartetformat.
Copenhagen JazzHouse man. kl. 20.30

*Anders Lindskog den svenske tenorsaxofonist høres i trio med Jakob Fischers guitar og Jesper Lundgaards bas.
Copenhagen JazzHouse ons. kl. 20.30

*Artillery, et af de første danske trash-metal bands, genåbner Vega efter ferien ved at genopstå for en enkelt højrøstet bemærkning med den bemærkelsesværdige guitarist Michael Stützer. Anledningen er cd'en Deadly Relics, der samler demobånd m.m.
Vega, København kl. 22, i aften

*Hanne Boel afslutter sin mini-sommerturne i det fri. Rygraden i repertoiret hentes fra de seneste ambient-farvede albums, som har moderniseret hendes musikalske signalement. Bag sig har hun bl.a. guitaristen Jens Runge, bassisten Moussa Diallo og multipercussionisten Jacob Andersen. Plænen, Tivoli, fre

*Goodie and Pals er dæknavn for en række nye navne på den knopskydende elektroniske scene. I spidsen står Kristian Vester alias Goodipal, som før har samarbejdet med Bjørn Svin og Düreforsög. Med sig har han bl.a. sangerinden Tweety.
Vega, København, fre. kl. 23

*Björk er hovednavn på Danmarks Smukkeste Festival. Musikalsk er udbuddet de senere år blevet mere mangfoldigt. I år kan man bl.a. høre TV-2, et Michael Hardinger-løst Shu-bi-dua, Lisa Ekdahl, Benins eneste superstar Angelique Kidjo, Ringo Starr og årets festivalgengangere D:A:D og Sneakers samt Lars Lilholt og Poul Krebs.
Danmarks smukkeste festival, Skanderborg i aften-søn.

TEATER
*Jet Hotel Balteatret i Svendborg har premiere på et stykke af Gritt Uldall-Jessen om fire hjemløse, der opsøger Jet Hotel for natten. Men med vanlig Uldall-Jessen'sk underfundighed spilles de fire af en og samme skuespiller, der for åbent tæppe "skifter kostume, køn og identitet". Thomas Storm har instrueret.
Svendborg Borgerforening, Fruestræde 5, to. 6. aug. kl. 10.15 samt fr. 7. aug. kl. 9.15, 12.45 og 20.00 Tlf. 62 23 17 03

*Jorden er min mor Danseteatret Terpsichore turnerer med deres mytefulde udendørsforestilling om ilden og mørket - med danseren Pernille Overø.
To. 6. aug. kl. 22 på Testrup Højskole v/Århus. Lø. 8. aug. kl. 21.30 på Marienborg Park i Stege på Møn. Sø. 9. aug. kl. 22 i Botanisk Have i Århus. Fri entre

*Farlig udløsning Titlen er mangetydig hos Teater Grob, der byder på en 'tragisk tragedie på en skadestue'. Tekstforfatter og instruktør er Helle Ryslinge, og de tre farlige kvinder spilles af Mia Lyhne, Lotte Aske Fredskov og Hannah-Karina Mikkelsen.
Victoriagade 12, Baghuset, Vesterbro. Lø. 8.- sø. 30. aug. ti-fr. kl. 20, lø.-sø. kl. 21. Tlf. 33 25 88 28

*Nedtælling no. 2: Kapellet MammutTeatret fortsætter sin nedtælling til premieren på Racines Fædra, denne gang på Kapellet på Holmens Kirkegård.
Dag Hammarskjölds Allé 35, sø. 9. aug. kl. 21. Tlf. 35 26 62 34

ETCETERA
*Fem kvinder, fem nationaliteter, fem livshistorier - om at blive dansk. Linda Horowitz har fotograferet indvandrerkvinder, der har etableret sig og skabt sig en karriere i Danmark.
Nationalmuseet, 7.aug.-6. sep.

*Tour de France Originalerne til Peter Lautrops bedste kommentarer - bragt i Information den sidste måneds tid - til dette års dramatisk anderledes Frankrig rundt på cykel er allerede kommet på museum.
Statsbiblioteket, Århus

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her