Kultur
25. marts 1999

UDSTILLING
*Erik Hagens viser sin plakatkunst fra 1962-99 i:
Dansk Plakatmuseum, Mørksgade 13, Århus. Ti.-sø. 10-17. Til 18. apr. Åbner i mor. kl. 19.00
Sammesteds åbner Kunstnernes Påskeudstilling. Det er den 53. censurerede udstilling.

*Anita Viola Nielsen og Ole Bjørn Gundermann viser malerier i:
Køge Kunstforening, Brog. 7, Gården. Køge. Ti.-fr. 13-17, lø.-sø. 11-17. Åbner på lø. kl. 11

*William Anastasi Den amerikanske kunstner udstiller næsten alle de grafiske arbejder, som han har lavet i de seneste to årtier. Samtidig viser han en ny serie tryk, der er blevet til i samarbejde med Niels Borch Jensen. Udstillingen vises i både:
Stalke Galleri, Vesterbrog. 14A og Galleri Specta, Peder Skrams Gade 13, Kbh. fra henh. kl. 16-18 og 18-20

*Gustav Vigeland og Knut Bry er en udstilling, der viser Vigelands værker, foreviget af fotografen Knut Bry (f. 1946). Udstillingen sætter fokus på det specifikt norske.
Schæffergården, Ermelundsvej 105, Gentofte. Åbner i dag. Dgl. 10-16. Til 27. jun.

*Christer Strömholm er en af de store legendariske skikkelser inden for nordisk fotografi. Hans portrætter af transseksuelle og transvestitter fra Place Blanche og Place Pigalle i Paris fra 50'erne, gjorde ham kendt videnom.
Fotografisk Center, Gl. Strand 48, Kbh. Åbner i mor. 16-18. Ti.-sø. 11-17. Til 2. maj.

*Dea Trier Mørch viser udstillingen 'Danske ansigter', skåret i linoleum eller malet. Et par hundrede mennesker har stået model for hende.
Skovgaard Museet, Viborg. Dgl. 13.30-17. Til 2. maj

*Europop - A Dialogue with the US' er en udstilling med amerikansk og europæisk popkunst. Desuden vises udstillingen 'Rum med Udsigt', en børneudstilling, der bringer børn på rejse. Her kan man også se den noget udskældte udstilling, nemlig 'Fluxus 1962-94'.
Alle i Arken. Til henh. 2. maj. og 15. apr. Ti.-sø. 10-17, on. 10-21

*Jörg Immendorff Den tyske kunstner udstiller malerier fra 1993-97 under titlen 'The Rake's Progress'. Rake betyder libertiner. Det er sceneudsmykninger til Stravinskijs opera af samme navn.
Gl. Holtegaard, Attemosev. 170, Holte. Ti. 12-20. on.-fr. 12-17, lø.-sø. 11-17. Til 25. apr.

*Marizio Cosua er en veneziansk kunstner, der i sine nye fotoeksperimenter tematiserer døren som tærsklen mellem ude og inde, lukket og åben etc.
Bie & Vadstrup, St. Strandstr. 19B, Kbh. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-14. Til 1. maj

*Svend Wiig Hansen udstiller skulpturer, malerier, tegninger og grafik, udlånt af hans enke, Leila Wiig Hansen, suppleret med værker fra Ny Carlsberg Glyptotek og Vejle Kunstmuseum.
Brænderigården, Ridderg. 8, Viborg. Ti.-sø. 13-17. Til 2. maj

*Red Shift er en udstilling med fokus på maleriet. Her kan ses værker af Claus Egemose fra Danmark, Nina Roos fra Finland, Johan van Oord fra Holland og Tumi Magnússon fra Island. Det drejer sig om "maleri i og ude af fokus" Det er genstandsløse malerier med store, monokrome felter af farve eller forløb, der breder sig over billedfladen.
Trapholt, Æblehaven 23, Kolding. Til 2. maj

*Fotografen Henrik Brahe har under et ophold i Rom fotograferet og derefter bearbejdet - eller dekonstrueret - en serie klassiske skulpturer. En gruppe af billederne samler sig om Laokoon-motivet, andre omkring Arc Pacis, Fredens Alter.
Billedhusets galleri, Skt Annæ Passage X, København. 26. mar.-28 apr. Ma-to kl. 9-17,
fr. 9-16

KLASSISK
*Mozart Dirigenten Manfred Honeck dirigerer Mozarts Requiem. Det bliver ikke en koncertsalsopførelse, musikken foregår i Holmens Kirke. Requiem omrammes af to beslægtede kompositioner: Maurerische Trauermusik, skrevet til sørgehøjtideligheden over to af Mozarts brødre i frimurerlogen Zur gekrönten Hoffnung, og motetten Ave verum corpus. Foruden Det Kongelige Operakor medvirker Henriette Bonde-Hansen (sopran), Hanne Fischer (alt), Michael Kristensen (tenor) og Stephen Milling (bas). Hertil koret Schola Caeciliana og skuespilleren Klaus Bondam, som læser forskellige tekster, bl.a. fra Johannes Åbenbaring og digte af Nelly Sachs.
I aften kl. 20 i Holmens Kirke. Opføres også fr. og lø. samme tid og sted

*Sibelius Ved Sjællands Symfoniorkesters næste koncert kan publikum opleve en dansk førsteopførelse af Sibelius' ungdomsværk Skovnymfen. Orkestret har endvidere besøg af den svenske basunist Christian Lindberg, der spiller Sandströms Don Quixote. Koncerten afsluttes med Stravinskijs Petrusjka. Det hele dirigeret af finnen Osmo Vänska.
I aften kl. 19.30 i Faxe-Hallen. Spilles også fr. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal og lø. kl. 15 i Hundested-Hallen

*Bach Den tyske dirigent og sanger Peter Schreier gæster igen Danmark. Denne gang for at lede opførelsen af Bachs Johannespassion. Radiosymfoniorkestret, Radiokoret samt en række solister fra ind- og udland medvirker.
I aften kl. 20 i Radiohusets Koncertsal. Spilles også fr. samme sted og tid, samt lø. kl. 16 i Ribe Domkirke

*Mozart Der er middagskoncert på Det Kgl. Teater. Den danske Blæseroktet med venner ledes af Manfred Honeck. Man spiller Mozarts Gran Partita, Serenade i B-dur for 13 blæsere. Den danske Blæseroktet består af soloblæsere fra de københavnske symfoniorkestre, og har siden dannelsen i '87 vundet en række priser og udgivet flere cd'er.
Sø. kl. 12 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene

*Wagner Operaen Den flyvende Hollænder går igen på Det Kgl. Teater. Det er Wieland Wagners scenografi og Peter Petersen har iscenesat efter Wieland Wagner. Dietfried Bernet dirigerer. Der er nye sangere med i denne repremiere: Hollænderen (Ronnie Johansen); Daland (Stephen Milling); Senta Elisabeth Meyer-Topsøe og Irene Theorin; Erik Johnny van Hal.
Ma. kl. 20 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene (sidste forestilling)

*Pape Den Anden Opera har premiere på Andy Papes opera Leonora Christine, Dronning af Blaataarn. Librettoen er skrevet af Nina Malinovski, Kaare Hansen leder orkestret. Brigitte Kolerus iscenesætter og scenografien er skabt af Kristian Vang Rasmussen. Edith Guillaume synger Leonora Christine, Maria Stenz er tjenestepigen Karen, og Jens Bruno Hansen synger partiet som Christian Taarngemmer.
Ma. (urpremiere) kl. 19.30 i Den Anden Opera. Spilles også ti. og on. samme sted og tid. Endvidere 10 forestillinger i apr.

JAZZ
*Martial Solal den franske pianist er årets Jazzpar-prisvinder og spiller dels med trio (Mads Vinding og Daniel Humair), dels med Radioens Big Band under Jim McNeely. Før pausen høres saxofonisten Hans Ulrik med John Scofield, Lars Danielsson og Peter Erskine. Prisen overrækkes ved koncerten i København af statsministeren.
Værket, Randers, to. kl. 20, Elværket, Holbæk, fr. kl. 20, og Falkonerscenen, København, sø. kl. 15

*Louis Sclavis den franske klarinettist høres i trio med det fransk-italienske bas/
tromme-team Henri Texier og Aldo Romano.
Copenhagen JazzHouse, fr. kl. 21.30

*Gianluigi Trovesi den italienske klarinettist og hans landsmand, harmonikaspilleren Gianni Coscia, fortsætter deres Danmarksturné og spiller bl.a. i:
Musikhuset Århus, lø. kl. l4, Elværket, Holbæk, sø. kl. 20, og Huset, Aalborg, ti. kl. 20

*Steve Swallow Den amerikanske el-bassist har bl.a. sine landsmænd Chris Potter (tenor) og Adam Nussbaum (trommer) med i sin kvintet.
Copenhagen JazzHouse, lø. kl. 21.30

*Jacky Terrasson den tyskfødte, franskopvoksede og amerikanskboende pianist besøger os med egen kvartet.
Copenhagen JazzHouse, sø. kl. 20.30

ROCK
*TYG spiller ufortrødent tung, gammeldags rock med sværvægtsguitaristen Steen Svarre som opmærksomhedsmagnet og Wili Jönsson som rytmisk anker.
Cafe Oscar, Odense to. kl. 22
Fatter Eskil, Århus fr. kl. 22

*Lis Sørensen er på landevejene igen, og mon ikke der bliver plads til stilhed før storm indimellem hendes seneste, lidt for radioføjelige hits fra hendes seneste udgivelse, cd'en Kærtegn.
Magasinet, Odense fr. kl. 21
Train, Århus lø. kl. 21.30

*Dissing, Dissing, Nissen & Dissing lyder som et kombineret advokat- og arkitektfirma, men er 'bare' den 61-årige troubadur Povl Dissing med sønner og et repertoire, der aldrig ældes.
Lunden, Silkeborg fr. kl. 20

*Peter Abrahamsen har tid til andet end at kokkerere á la cajun. Hans autentiske nordiske outlaw-country med Louisiana-accent akkompagneres af Bell Pepper Boys.
Hagge's Pub, Tønder kl. 19

*Blink kan fortsat rapportere om succes i det koreanske, medens gruppen herhjemme mest er kendt for utidssvarende hovedbeklædning og en forsanger, der lige har medvirket under cover i Melodi Grand Prix.
Blågårds Apotek, København lø. kl. 21

*DJ Afrika Bambaata alias Kevin Donovan alias Khayan Aasim, en af den knopskydende rapkulturs gudfædre, kommer hertil. Genrens danske novicer burde få fribillet. Respekt!
Rust, København on. kl. 21.30

SCENEN
*Den frække slikautomat Claus Senderowitz har skrevet og instrueret en fortælling om en reparatør, der - jfr. titlen - udsættes for en rystende oplevelse. Fra syv år og opefter.
Holbæk Egnsteater, tlf. 59431777. 26. mar. kl. 19, skiftende spilletider

*Leg med ild Strindbergs ægteskabskomedie sættes op af et ungt hold, som bl.a. gennem improvisationsøvelser har søgt at finde nye veje.
Teater Sthyr og Kjær, Magstr. 14, Kbh. 26. mar.-17. apr.

*Robinson Kruse Vivienne McKee har hjulpet Daniel Defoe ind i nutiden med en kærlig bearbejdelse af børneklassikeren. Lasse Lunderskov har skrevet ny musik og Pierre Miehe-Rnard er Robinson.
Vestvolden, Hvidovre. Tlf 36772300 26. mar. kl. 19.30, derefter turne

*Husker du Mai? Irsk drama, fire generationer, stærke kvinder: Birgitte Federspiel, Birgitte Raabjerg, Kirsten Saerens. Instruktør: Pia Rosenbaum.
Odense Teater, 27. mar. kl. 16

*Navn: Ukendt et kvindelig bliver fundet under et kloakdæksel på Vesterbro i København. Liget har ligget i kloaken i 8-10 år. Politiet kan ikke finde ud af, hvem hun er. To piger beslutter sig for at efterforske mordet - og kommer godt rundt i det danske samfund. Nyt dansk ungdomsstykke af Michael Ramløse.
Fair Play, Holbæk. Tlf. 59438595. 27. mar. kl. 15

*Snedronningen Louise Fribo har titelrollen og Daniel Bohr er instruktør på Tove Lind og Tommy Jervidals musicaludgave af H.C. Andersens eventyr.
Ridehuset, Århus. 30. mar.-10. apr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her