Læsetid: 6 min.

Kultur i ugen

Kultur
18. marts 1999

Af LISBETH BONDE,ANDERS BEYER,ERIK WIEDEMANN,TORBEN BILLE og ANNE MIDDELBOE CHRISTENSEN

*Jörg Immendorff udstiller malerier fra 1993-97 under titlen 'The Rake's Progress' fra på lør. 15-17 i:
Gl. Holtegaard, Attemosev. 170, Holte. Ti. 12-20. on.-fr. 12-17, lø.-sø. 11-17. Til 25. apr.

*Marizio Cosua er en veneziansk kunstner, der i sine nye fotoeksperimenter tematiserer døren som tærsklen mellem ude og inde, lukket og åben etc. 'Sanza titolo' hedder hans udstilling i:
Bie & Vadstrup, St. Strandstr. 19B, Kbh. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-14. Åbner på lør. 14-16. Til 1. maj

*Svend Wiig Hansen udstiller skulpturer, malerier, tegninger og grafik, udlånt af hans enke, Leila Wiig Hansen, suppleret med værker fra Ny Carlsberg Glyptotek og Vejle Kunstmuseum.
Brænderigården, Ridderg. 8, Viborg. Ti.-sø. 13-17. Til 2. maj

*Sam Francis' sidste arbejder kan fra i dag kl. 17-19 ses i:
Galleri Faurschou, St. Strandstr. 21, Kbh. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-14. Til 5. jun.

*Tine Sejbjerg og Lærke Lautas udstilling 'Uh hmm' består af tegninger kombineret med objekter, hvoraf nogle er i bevægelse. De to unge akademielever udtrykker sig i en tegneseriestil.
Kunstakademiets Udstillingssted, Peder Skramsg. 17, Kbh. Åbner i mor. 17-20. Dgl. 14-18. Til 28. mar.

*Kain Tapper er en finsk kunstner, der har naturen som sin inspirationskilde og fortrolige. Forholdet mellem menneske og natur gennemsyrer hans træskulpturer.
Sophienholm. Nybrovej 401, Lyngby. Ti.-sø. 11-17, to. 11-20. Til 9. maj

*Bjørn Pierri Enevoldsens udstilling 'In Search of the 4th Dimension' handler om en persons søgen efter mere dybde i tilværelsen. Personen oplever verden gennem et par 3D-briller i et absurd forsøg på, at dette vil skabe en ekstra dimension.
Traneudstilling, Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, Hellerup. Åbner på lør. Til 17. apr.

*Den Frie har netop åbnet sin årlige udstilling. Her kan man mønstre kunst af de faste medlemmer, førstedivisionen i dansk kunst som Thomas Bang, Torben Ebbesen, Anders Kirkegaard, Bjørn Nørgaard m.m.fl. samt kunsthåndværkeren Ursula Munch-Petersen. Gæsterne er i år fotografen Per Bak Jensen, maleren Eva Öhrling og installationskunstneren Jesper Rasmussen.
Oslo Plads. Dgl. 10-17. Til 28. mar.

*Red Shift er en udstilling med fokus på maleriet. Her kan ses værker af Claus Egemose fra Danmark, Nina Roos fra Finland, Johan van Oord fra Holland og Tumi Magnússon fra Island. Det drejer sig om "maleri i og ude af fokus" Det er genstandsløse malerier med store, monokrome felter af farve eller forløb.
Trapholt, Æblehaven 23, Kolding, til 2. maj

*Jette Vohlert der stædigt arbejder på sit store klassisk inspirerede skulpturprojekt, har endelig fået sit kritikergennembrud med udstillingen 'Fortuna og de andre'.
Koldinghus. Til 30. maj

KLASSISK
*Williams Der er familiekoncert i Aalborg. Dirigent Morten Ryelund Sørensen og fortæller Morten Staugaard og udklædte børn er blandt attraktionerne i en koncert med Aalborg Symfoniorkester, der spiller musik af Fucik (Gladiatorernes indtogsmarch), Prokofiev (Peter og ulven) og Williams (Jurassic Park).
I aften kl. 19 i Symfonien i Aalborg

*Ravel Fløjtenisten Patrick Gallois kommer til København for at spille med Radiosymfoniorkestret. Marcello Viotti dirigerer orkester og solist i Jacques Iberts Fløjtekoncert. Den franske musik står i centrum denne aften, hvor også Ravels Rapsodie espagnole og Chaussons Symfoni i B-dur opføres.
I aften kl. 20 i Radiohusets koncertsal

*Webber Der er gallakoncert i Aalborg. Musicalstjerner fra Broadway og London kommer og forgylder den jyske bys børn med stjerner fra den musikalske glimmerverden. De fire stjerner er ingen ringere end James Graeme, Andrew Halliday, Deborah Myers og Jacqui Scott. På programmet står en perlerække af hits fra bl.a. Llyd Webbers Cats, Starlight Express, Sunset Boulevard og Phantom of the Opera. Og mere dertil: Les Miserable og Miss Saigon. Aalborg Symfoniorkester spiller godt hjulpet på vej af den verdensberømte dirigent Martin Yates.
Fr. kl. 20 i Aalborghallen

*Wagner Operaen Den flyvende Hollænder går på Det Kgl. Teater. Det er Wieland Wagners scenografi og Peter Petersen har iscenesat efter Wieland Wagner. Dietfried Bernet dirigerer. Der er nye sangere med i denne repremiere: Hollænderen (Ronnie Johansen); Daland (Stephen Milling); Senta Elisabeth
Meyer-Topsøe og Irene Theorin; Erik Johnny van Hal.
Sø. kl. 20. Spilles også 23. og 29. mar.

*Jersild 100 års romantik er overskriften på en koncert med Kammerkoret Carmina. Musikken er romantisk, den er dansk, tysk og svensk. Peter Hanke dirigere i værker af Alfvén, Stenhammer, Lange-Müller, Mendelssohn, Gade, Jersild (er han romantiker?), Schultz og Peterson-Berger.
Sø. kl. 15 i Nationalmuseets Festsal.

JAZZ
*Henrik Bolberg Trompetisten fra Radioens Big Band står sammen med sin kollega fra orkestret, tenoren Uffe Markussen, i spidsen for en kvintet med Ben Besiakov (klaver), Nils Davidsen (bas) og Frands Rifbjerg (trommer).
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30

*Katrine Madsen Sangerinden fra Århus høres med trio bestående af den svenske pianist Jan Lundgren og danskerne Jesper Bodilsen (bas) og Morten Lund (trommer).
Copenhagen JazzHouse fr. kl. 21.30

*Tim Berne Den amerikanske frijazz-saxofonist er af Copenhagen Art Ensemble inviteret på turné, som fra Danmark fortsætter til Berlin og Szczecin i Polen.
Jazzlubben Jive, Paraplyen, Vejle, fr. og Copenhagen JazzHouse lø. kl. 21.30.

*Gianluigi Trovesi Den italienske klarinettist og hans duo-partner, harmonikaspilleren Gianni Coscia, er tilbage i Danmark med deres multi-musik og indleder deres otte-dages turné i
Copenhagen JazzHouse on. kl. 20,30

*Niels-Hening Ørsted Pedersen gæster det nordjyske med sin trio, der fortsat rummer den svenske guitarist Ulf Wakenius og vores egen Jonas Johansen (trommer).
Nordjyllands Kunstmuseum, Ålborg, on. kl. 20

ROCK
*Kashmir beviser på deres nye album The Good Life, at dansk rock kan udtrykke mere end der er plads til i talebobler og Snurre Snups Søndagsklub.
Fermaten, Herning tor kl. 21
Teatret, Skive fr. kl. 20.30
Pumpehuset, København lø. kl. 21

*Diamanda Galas en af de mere eksotisk-ekcentriske skikkelser i rockperiferien, er blevet lidt mere med-hårene-strygende med årene, men byder stadig på græsk-amerikansk popavantgarde.
Pumpehuset, København fr. kl. 21

*Pretty Maids spiller heavy metal af den slags, man ikke behøver forløfte sig på.
Tante Olga, Randers fr. kl. 22
Rytmeposten, Odense lø. kl. 21

*Freya dansk debutant med internationale ambitioner, må snart være træt af radiohittet Yellow Ladybird
Fermaten, Herning lø. kl. 21

*The Cardigans tidens mest elegante og æteriske poprock, har sangeren Nina Persson som køligt, tiltrækkende midtpunkt, og de intelligente sange får form og indhold til at hænge sammen.
K.B. Hallen, København ma. kl. 20

*Robin Williams overlevede døgnfluefasen med Take That, og er som rocksolist både genreunderminerende og underholdende.
K.B. Hallen, København ti. kl. 20

*Martin Hall sangleverandør til Hanne Boel og evigt misforstået vidunderbarn i dansk rock, er blevet ældre, tilgængeligere og kedeligere, men forvent at stå på skuldrene af en trofast menighed, der ikke har glemt at danse mekanisk ballet.
Vega, København on. kl. 21

SCENEN
*Fiaskospiralen Filminstruktøren Søren Fauli har skrevet et teaterstykke om en filminstruktør, der får afslag på et filmprojekt - og så har han endda selv instrueret sit eget kultstykke. Sofie Gråbøl, Troels Lyby, Mads Mikkelsen og Michael Carøe prøver kræfter med Dante-fiaskoen...
Dr. Dantes Aveny, 18. mar.-15. maj

*Kong Joll d.s. En 2,08 meter lang prins på 12 år er hovedpersonen i eventyrforestillingen om et 945 cm bredt og 710 cm langt kongerige, som prinsen slet ikke er parat til at arve tronen til... Catherine Poher har sat i scene.
Gruppe 38 på Auktionsscenen, Mejlgade i Århus, tlf. 86 13 53 11, 20. mar.-10. apr.

*Kleopatras kat Corona Danseteeater præsenterer en ny børne-musical om den forkælede kat ved den egyptiske dronnings hof, som blev hovmodig - og som derfor måtte vandre i tusinder af år som kattespøgelse.
Corona Danseteater, tlf. 49 21 07 40, bl.a. i Baltoppen i Ballerup, 23. mar., Viften i Rødovre 26-30. mar. og Vestvolden i Hvidovre 7.-9. apr.

*En historie om Thomas Kingo Salmedigterens liv og karriere underkastes et nyt 'drømmespil' af Mette Winge, der som dramatiker har skildret både hans rå, kvindebesiddende kærlighedsliv og hans indre, eksistentielle konflikter. Instruktøren er Kasper Wilton.
Vendsyssel Teater, Hjørring, tlf. 98 92 47 11. 23. mar.-16. apr.

*Kajen mod vest Et forfaldent havnekvarter med rotter og eksistensløse er udgangspunktet for dette stykke af den franske dramatiker Bernard-Marie Koltès, hvor Ole Ernst og Bodil Jørgensen spiller de fallerede hovedpersoner. Koltés har tidligere kunnet opleves på Det Kgl. Teater med Om natten før skovene og Roberto Zucco.
Det Kgl. Teater, Turbinehallerne, 24. mar.-30. apr.

*Anatols kabinet Hypnosetrance, champagne og kokain - det er den pikante fin-de-siècle-cocktail, som dramatikeren Jokum Rohde har ladet sig inspirere af i et nyt drama over tekster af wienerdramatikeren Arthur Schnitzler. Lars Ranthe (fra Mor og Barn på Rialto) spiller den forelskede og jaloux Anatol.
Teater Får 302, Toldbodgade 6, 24. mar.-12. maj

*Star Wars Selveste Goethe er blevet inspirationskilden til et samarbejdsprojekt mellem Kanonhallen og Dansescenen: På Øster Fælled Torv skal par af fem koreografer og fem instruktører bearbejde Goethes Clavigo til en forestilling på præcis 20 minutter. Tim Rushton/Kirsten Dehlholm og Christine Meldahl/Vibeke Wrede lægger ud.
Dansescenen 24.-27. mar. og Kanonhallen 28.-30. mar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her