Kultur
11. marts 1999

UDSTILLING
*Den Frie Udstilling ferniserer på lørdag. Her kan man mønstre kunst af de faste medlemmer, og det vil sige førstedivisionen i dansk kunst som Thomas Bang, Torben Ebbesen, Anders Kirkegaard, Bjørn Nørgaard m.m.fl. samt kunsthåndværkeren Ursula Munch-Petersen. Gæsterne er i år fotografen Per Bak Jensen, maleren Eva Öhrling og installationskunstneren Jesper Rasmussen.
Oslo Plads. Dgl. 10-17.Til 28. mar.

*Hans E. Madsen 'Installatør' (sådan præsenteres han) viser et nyt arbejde i Under Dybbelsbro. 'Parcelhusfødder' er et fremtidsværk, som "muterer forstadens rekvisitter til lysende, svævende objekter, der aggressivt udsender blændende signaler i rummet."
Kulturfabrikkens udstillingssted. Ingerslevg. 101-103, Kbh. V. On.-sø. 14-18. Åbner i mor.

*Red Shift er en udstilling med fokus på maleriet. Her kan ses værker af Claus Egemose fra Danmark, Nina Roos fra Finland, Johan van Oord fra Holland og Tumi Magnússon fra Island. Det drejer sig om "maleri i og ude af fokus".
Trapholt, Øblehaven 23, Kolding, til 2. maj

*Jette Vohlert der stædigt arbejder på sit store og inspirerende skulpturprojekt, har endelig fået sit kritikergennembrud med udstillingen 'Fortuna og de andre'.
Museet på Koldinghus. Til 30. maj

*Poul Winther viser maleri, grafik og skulptur i anledning af sin 60 års fødselsdag. Hans værker er stille koncentrater af objekter, fundet ved stranden ved Skagen, hvor han bor.
Hjørring Kunstmuseum. Ti.-sø. 10-16. Til 11. apr.

*Per Lunde Jørgensen viser på udstillngen 'Guide' installation og video, med afsæt i forstædernes kvarterer.
Galleri Søren Houmann, Sølvg. 9, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-16. Til 10. apr.

*Ghosts Among Others er en udstilling af Kirsten Ortwed. Her kan ses nye skulpturer til vægge og gulv i:
Galleri Susanne Ottesen, Gothersg. 49, Kbh. Ti.-fr. 10-13 & 14-18, lø. 11-15. Til 10. apr. Åbner i mor. 17-19.

*Poul Gernes værker i:Galerie Mikael Andersen, Bredg. 63, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14. Til 17. apr.

*Homepiss er ikke en kommentar til den verserende debat om kropssekreter som materialer i billedkunsten. Det er en udstilling om territorier med to belgiske kunstnere, Luc Tuymans og Michel Francois, der arbejder sammen med Erik A. Frandsen om at skabe en total installation af maleri, foto, plakat, væg-maleri og interiør. I underetagen kan man se den vitale udstilling 'København-Hamburg tur/retur' med værker, begået af Ursula Reuter Christiansens elever fra Kunstakademiet og af elever fra Akademiet i Hamborg.
Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-16. Begge til 20. mar.

*Lise Malinovsky har malet ti parafraser over ældre malerier, som findes i Nivaagards faste samling. De to malerier af Bellini og Rembrandt, der ulykkeligvis blev stjålet fra museet den 29. januar, er ikke iblandt hendes motiver.
Nivaagardsamlingen. Gl. Strandv. 2, Nivå

*Sven Dalsgaard portræt er en udstilling, der belyser den nyligt afdøde kunstners store betydning for dansk nutidskunst. Der sættes fokus på mange af de værker, kunstneren selv betragtede som hovedværker.
Sdr. Kajg. 18 A, Hobro. Fr.-sø. 13-17 samt efter aftale på 98 52 19 45 eller 98 54 85 26

*John Kroghs udstilling 'White Chamber' består af tre store 'kabiner', som publikum kan ligge indeni. Benny Dröschers udstilling 'Som om...' består af bløde, rolige og indladende objekter, som umiddelbart virker fortrolige, men som i virkeligheden er tvetydige.
Overgaden neden Vandet 17, Kbh. Åbner på fr. 17-20. Ti.-sø. 12-17. Til 28. mar.

KLASSISK
*Bach Odense Symfoniorkester spiller Bachs Brandenburgerkoncerter. Cembalisten og barokeksperten, Lars Ulrik Mortensen, har den musikalske ledelse. De øvrige solister er hentet fra Odense Symfoniorkester.
I aften kl. 20 i Skt. Hans Kirke i Odense. Koncerten gentages i morgen samme tid og sted

*Sibelius I anledning af Kong Frederik IXs 100-års dag arrangeres en gallakoncert på Det Kgl. Teater. Radiosymfoniorkestret, Det Kgl. Kapel, Radiokammerkoret og Operakoret medvirker. Gerd Albrecht dirigerer, Aage Haugland er konferencier. Solister: Nikalay Znaider, Inga Nielsen, Lisbeth Balslev og Tina Kiberg. Værker af Gade, Sibelius, Beethoven og Wagner.
I aften kl. 20 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene

*Horneman Aarhus Symfoniorkester har besøg af pianisten Amalie Malling. Hun skal spille Kuhlaus Klaverkoncert i C-dur. Michael Schønwandt dirigerer. Man spiller også Hornemans Gurresuite og Schumanns Symfoni nr. 1.
I aften kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus (Store Sal)

*Holten Maria Paradis er titlen på en ny opera af Bo Holten. Værket handler om den smukke men blinde komponist Maria Paradis (1759-1824) og om Mozart, der underviste hende i klaverspil og komposition. Den fynske Operas orkester dirigeres af Holten, og i øvrigt medvirker Henriette Bonde-Hansen, Kurt Ravn, Aage Haugland, Pia Schnack, Jan Lund og
Niels Thåstrup.
Lø. kl. 16 i Teaterhuset, Vintappersalen, Filosofgangen 19 i Odense. Billetsalg tlf. 66 11 77 05. Forestillingen spilles også 14.3., 16.3., og 17.3. Forestillingen begynder kl. 20 på hverdage og kl. 16 i weekenden

*Langgaard Pianisten Arcadi Volodos kommer til København for at spille Rakhmaninovs klaverkoncert nr. 3. Backing-gruppen er Radiosymfoniorkestret under Gerd Albrecht, som også spiller
Rued Langgaards Sfinx og Allan Petterssons Symfoni nr. 7.
Lø. kl. 20 i Radiohusets Koncertsal

*Nielsen Der er koncert med sangeren Palle Kibsgaard i Davidskirken. Eva Meile spiller klaver. På programmet står bl.a. værker af Schubert og Carl Nielsen.
Sø. kl. 16 i Davidskirken, Koldinggade 11, 2100 Kbh. Ø.

JAZZ
*Jakob Davidsen har komponeret et nyt værk, "Helios Suite", som opføres af ham selv ved klaveret og hans Crossover Ensemble i samarbejde med Zapolski Kvartetten.
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30, Huset, Ålborg, fr. kl. 21, Elværket, Holbæk, lø. og Arken sø.

*Emil Hess dannede under et ophold i New York i '96 gruppe med sin landsmand, guitaristen Søren Lee, og den amerikanske trommeslager Richard Huntley. Med Hess på tenor og sopran og Peter Vuust på bas lægger Hess-Huntley gruppen op til en kommende cd med amerikansk pianist og bassist.
Copenhagen JazzHouse fr. kl. 21.30

*Jan Kaspersen høres som pianist med Byens Big Band fra Hillerød og i duo med saxofonisten Bob Rockwell. Der spilles værker af Kaspersen.
Slotsbio, Hillerød, fr. kl. 21, Copenhagen JazzHouse lø. kl. 21.30 og Mantziusgården, Birkerød, sø. kl. 20

*Erling Kroner spiller basun og svenskeren Lars Beijbom trommer i deres dansk-svenske Beijbom-Kroner Big Band, som gæster Nordjylland.
Huset, Ålborg, sø. kl. 14

*Bobo Stenson den svenske pianist besøger igen Danmark med sin egen trio, der har hans landsmand, Anders Jormin på bas og nordmanden Jon Christensen på trommer.
Copenhagen JazzHouse on. kl. 20.30

SCENEN
*Vanens Magt Teatret Møllen præsenterer Danmarkspremiere på østrigeren Thomas Bernhards lyriske cirkushistorie om Schuberts Forellenquintet. Niels Brunse har oversat løjerne, og Gitte Kath har skabt scenografien til Haderslev-ensemblet.
Teatret Møllen, Haderslev, tlf. 74 52 66 79, 11. mar.-30. apr. Herefter Danmarksturné i okt-nov.

*Haven var helt hvid Gritt Uldall-Jessen har kastet sig over Tjekhovs Kirsebærhaven for BalTeatrets nordiske ensemble, der sidste år stod for den anarkistiske forestilling Jet Hotel. Denne gang byder ensemblet bl.a. på svenske Anders Mossling og finske Saila Hyttinen fra performancegruppen TinBox. Thomas Storm har instrueret.
BalTeatret & VerkProduksjoner på MBT-scenen, Frederiks Allé i Århus, 11.-16. mar.

*Me and My Girl Så er Kim Leprévost atter klar i rollen som fyren med pigen - som nu spilles af Kirsten Price. På Nørrebros Teater er det Lisa Kent, der har stået for både instruktionen og koreografien, ikke mindst til den berømte 'Lambeth Walk'.
Nørrebro Teater, 12. mar.-6. maj

*Splendid's Syv gangsteres sidste timer i frihed - det er udgangspunktet for Jean Genets første skuespil. La Rafale-banden "lægger aldrig maskinpistolerne fra sig. Heller ikke når de danser" - og så spiller Lars Bom endda med...
Jumboteatret på Kaleidoskop, 17. mar.-10. apr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her