Kultur
27. maj 1999

UDSTILLING
*Viera Collaro 1000 farver viser tegninger og lysinstallationer, der viderefører hendes projekt fra 1975 (se de mindst ringe). Åbner i dag. 'Pools & Other Objects' er en udstilling med fotografier skabt af en række yderst interesssante kunstnere, hvoraf flere allerede er blevet klassikere såsom Edward Ruscha, Dan Graham, Anish Kapoor og Mike Kelley. Og så er der også helt nye talenter. N.B. Lørdag sidste dag!
Galerie Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-16. Åbner i dag 16-19. Til henh. 18. jun. og 29. maj.

*Manuel Àlvarez Bravo er en af Latinamerikas store fotografer. Han er i dag 96 år og har bl.a. kendt Frida Kahlo og Diego Rivera, som han portrætterede.
Fotografisk Center, Gl. Strand 48, Kbh. Ti.-sø. 11-17. Til 20. jun.

*Carte Blanche er en udstilling, sammensat af Lars Schwander, der til daglig leder Fotografisk Center. Den består af franske fotografier fra Centrets samling.
Det Franske Institut. Rosenvængets Allé 34-38, Kbh. Ma.-fr. 9-18. Til 3. jun.

*Hanne Varming og Aksel Jensen det er en oplagt god idé at koble Hanne
Varmings poetiske figurkompositioner sammen med
Aksel Jensens stille eksistenser på de pastost malede flader.
Sophienholm, Nybrovej 401, Lyngby. Ti.-sø. 11-17, to. 11-20. Til 8. aug.

*Christian Lemmerz viser originale (i begge ordets betydninger) litografiske arbejder fra 1996-1999. Det sker i:
Galerie Edition Copenhagen, Strandg. 70, Kbh. Ma.-fr.
9-17. Åbner i mor. 16-19

*Ann-Sofi Sidéns (f. 1962) udstilling 'Codex - kvindeskæbner fra middelalderen' er en udersøgelse af menneskæbner, hentet frem fra de svenske retsprotokoller.
Vestsjællands Kunstmuseum, Sorø. Åbner i dag kl. 17. Ti.-sø. 12-16. Til 1. aug.

*Big Red er en udstilling med John Kørner, Kaspar Bonnén, Daniel Richter (D), Per Bak Jensen, Kirstine Ropepstorff m.m.fl. Det er galleriets to yngste kunstnere, Tal R & FOS, der har fået frie hænder til at lave udstillingen.
Galerie Mikael Andersen, Bredg. 63, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14. Til 27. jun. Åbner i mor. 17-19.

*Ole Tophøj 'Skiftende hoveder' er en udstilling med fotos og malerier af Ole Tophøj, der ynder at arbejde med toppen af menneskekroppen.
Clausens Kunsthandel, Toldbodg. 9, Kbh. Åbner på lør. 14-16. Til 26. jun.

*Niels Hansen Jacobsen 'Fransk Art Nouveau keramik i Danmark' fra John Hunovs og Kunstindustrimuseets samlinger sætter billedhuggeren og keramikeren Niels Hansen Jacobsens stentøjsarbejder i internationelt relief. Et sjældent smukt og grundigt katalog ledsager udstillingen.
Vejen Kunstmuseum. Ti.-sø. 10-12 og 14-17. Til 26. sep.

*Permanent Vacation er en lykkedrøm om evig ferie fra hverdagen. Udstillingen er kurateret af den unge Akademielev Jacob Tellufsen, og han har inviteret
Amos (USA), Henrik Capetillo, Annika Lundgreen (S), Julie Nord, Katya Sander, Lars Therkelsen og Kristian West. De viser video, objekt og maleri direkte udført på galleriets vægge.
Åbner i mor. 17-20. Galleri Søren Houmann, Sølvg. 9-11, Kbh. Til 3. jul.

*Sven Dalsgaard behøver ingen introduktion i dette blad. Men skulle man have lyst til at se hans originale værker i en stor, retrospektiv udstilling, der viser denne begavede og skæve dadaist i fuld udtrækning, så kan det ske til og med på søndag i:
Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads. Dgl. 10-17

*Udstillingen 'Hvid', der åbnede i sidste weekend i Charlottenborg, er - trods dens blege fremtoning - både spektakulær og tankevækkende. Det er installationer og skulpturer frembragt af et bredt spektrum af kunstnere. Her ses kurator Pontus Kjerrmans eget bidrag 'Port'
Dgl. 10-17, on. 10-19. Til 4. jul.

KLASSISK
*Bruckner Tivolis Symfoniorkester får besøg af dirigenten Marcello Viotti og pianisterne Katia og Marielle Labeque. Sammen spiller man Poulencs Koncert for to klaverer og Bruckners Symfoni nr. 1.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Dvorak Aarhus Symfoniorkester med virker i Kulturnat '99 i Aarhus. Under dirigenten James Loughran spiller orkestret Antonín Dvoraks Serenade for Blæsere, opus 44, og Robert Schumanns Symfoni nr. 1, Forårssymfonien.
Fr. kl. 19.30 i Marselisborg Hallen

*Prokofiev Fløjtenisten James Galway spiller sammen med pianisten Philip Moll. Værker af Reinecke, Prokofiev, Mouquet, Taffanel, Doppler og Marlacchi.
Lø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Gade Etatsorkestret giver koncert med musik af Mendelssohn og Gade. Orkestret er blandt vore ældste amatørsymfoniorkestre, grundlagt i 1922. Koncertens hovedattraktion er efter orkestrets mening Niels W. Gades Foraarsfantasi. Der er også fire vokalsolister med. Det hele dirigeres af Nenia Zenana.
Lø. kl. 20 på Aalholm Skole, Vibeholmen 1, 2500 Valby

*Debussy Der er Foyer-koncert i Danmarks Radios Relief-foyer. Vi kan her høre adskillige af vores gode sangere og solister, bl.a. Mikael Beier, fløjte og Caitriona
Yeats, harpe. Musik af Henri Duparc, Debussy og Brahms.
Sø. kl. 11 i Radiohusets Relief-foyer, Rosenørns alle 22

*Nielsen Randers Byorkester spiller årets første koncert på Clausholm Slot. Her kan man høre mezzosopranen Marianne Rørholm som solist i Mahlers Kindertotenlieder, samt den danske Gustav Helsteds romantiske Decet i D-dur. Randers Byorkester spiller underledelse af David Riddell.
On. kl. 20 på Clausholm Slot

JAZZ
*Peter Erskine er med sine trommer blevet medlem af fusions-kvartetten Yellow Jackets. Han vil sikkert kunne give tenoren Bob Mintzer, klaviaturspilleren Russell Ferrante og bassisten Jimmy Haslip et ryk i de gule jakker.
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30

*Christina Nielsen stiller op med tenorsax og en udsøgt dansk trio: Carsten Dahl (klaver), Jesper Lundgaard (bas) og Alex Riel (trommer).
Copenhagen JazzHouse lø. kl. 21.30

*Bob Brookmeyer har i to år været lærer for ni danske komponister på Rytmisk Musikkonservatorium. De ni er Tomas Franck, Niels Gerhardt, T.S. Høeg, John Høybye, Maiken Ingvordsen, Maj-Britt Kramer, Ture Larsen, Jørgen Lauritsen og Jesper Riis, og de får ved komponistliniens afgangskoncert deres værker spillet af Copenhagen Art Ensemble, fire ekstra blæsere og en strygekvartet.
Copenhagen JazzHouse on. kl. 20.30

ROCK
*James Taylor er stadig godt kørende på 4. årti. Den amerikanske singer-songwriter blev i '98 belønnet med to amerikanske grammy'er for sit album Hourglass.
Cirkusbygningen, København, on.
Musikhuset, Århus, to. kl. 19.30

*Oysterband et af Englands førende folkrock-bands, er ude med en ny plade, Here I Stand, der udskiller sig ved at være mere elektrificeret end resten af genren.
Gimle, København, to. kl. 21

*Nekromantix fejrer 10 års jubilæum med deres bananfrisurer og musik, en blanding af rockabilly og punk, kaldet psychobilly, så man føler sig helt hensat til en tegneserie med Sjukkerne.
Stengade 30, København, fr.

*Jonz fra Esbjerg har fået anmelderroser for deres debut-CD Where it's at og fået selveste Stevie Wonder til at spørge, hvor han kan købe den henne.
Rendez-Vous, to., Multihus Tobaksfabrikken, Esbjerg, fr.

*Stereo Total er to tyskere, en italiener og en franskmand, der spiller en veloplagt blanding af punk og techno.
Rytmeposten, Odense, fr. Loppen, København, lø. Stars, Vordingborg, sø.

*Shellac er endnu et amerikansk minimalistisk rockband, der dog skiller sig ud ved, at et af medlemmerne hedder Steve Albini. Det var ham med hårde industrielle bands som Big Black og Rapeman og som producerede Nirvanas sidste plade.
Loppen, København, ma.

SCENEN
*Cirkusrevyen har premiere på år 2 efter Niels Olsens forrygende start som direktør & instruktør i '98. I år regerer dir. Olsen med Pernille Schrøder, Michelle Bjørn Andersen, Ulf Pilgaard, Tomas Mørk og sig selv, mens Pia Maanssen har scenograferet.
Bakketeltet fra i dag. Til 28. aug.

*Tivoli revyen ´99 giver det orientalske tårn konkurrence som sæsonnyhed, når Ulla Thordal-Christensen præsenterer Birgitte Raaberg, Bolette Schrøder, Kristian Halken, Steen Stig Lommer og Ole Thestrup i Maja Ravns omgivelser.
Glassalen, prem. d. 29. ds. Til 28. aug.

*Azizname er en satirisk forestilling bygget over tekster af Aziz Nesin og spillet af det tyrkiske statsteater. Nesin var samfundskritiker, æresmedlem af PEN-klubberne i Tyskland og England og modtager af en række litterære æresbevisninger.
Taastrup Teater. Kun i dag

*Zirkus Nemo i år er Jensens & Østergaards Hundeshow gravlagt, men måske er der ikke grund til fortvivlelse: Søren Østergaard og Anders Lund Madsen huserer på Holmen med en alternativ cirkus i m-e-g-e-t bred forstand.
Holmen fra 2. jun.-11. jul., derefter turné

*Spøgelsessonaten spiller i børnenes helt eget hjørne i Kongens Have, men rolig - Strindberg har intet haft at gøre med Birthe Norsts forestilling, der handler om en komponist med startvanskeligheder. René Benjamin Hansen spiller i Carl Press' instruktion.
Marionetteatret hver dag undtagen ma. kl. 14 og 15. Til 18. jul.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her