Kultur
12. maj 1999

Udstilling

*Digitalt solskin er en udstilling med international computerkunst, som viser projektioner og animationer, skabt på grundlag af computerens egen måde at arbejde på. Compturen selv, ikke billeder fra virkeligheden, tages som udgangspunkt. Værkerne viser ukendte og 'umulige' former og forløb. Kunstnerne er Gero Gries, Yoichiro Kawaguchi, Yves Netzhammer og Gerhard Mantz.
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. Til 29. aug.

*Ekspansive og optimistiske øjeblikke er en udstilling, der forsøger at "trække linjer fra dansk senmodernisme og op til den kunst, der bliver produceret her på ganten af YK2," som det hedder i pressemeddelelsen. Deltagende kunstnere er Ib Geertsen, Lars Bent Petersen, Albert Mertz, Tal R og Thorbjørn Beckmann
Rhizom, Mejlg. 51, mellembygning, 1. sal. Århus. Ti.-fr. 12-17, sø. 13-16. Til 30. maj

*Åbningsbrag
Galleri Wallner har fået ny adresse, på Islands Brygge. Det markeres med vodka og øl i flydende strømme og med udstillingen Le Grând Præmière Opénïng Shöw med kunstnere som Annika von Hausswolff, Wolfgang Tillmans, Johan Grimonprez, Douglas Gordan, Joachim Koester, Jens Haaning, Vibeke Tandberg m.m.fl. Galleri Tommy Lund fra Odense er flyttet ind ved siden af og åbner med en udstilling, hvor bl.a. Ann Lislegaard, Katya Sander, Lars Bent Petersen, Al Taylor, Ala Uglow m.m.fl. deltager.
Njalsg. 21, Bygn. 15, Kbh. Begge gallerier åbner i mor. 19-22 for 'gallaklædte gæster', som der står. Hvis man ønsker at eksponere sig mindre iøjnefaldende, kan man trække i hverdagstøjet og besøge gallerierne ti.-fr. 12-17, lø. 12-15.

*Kroppens tid er den anden ud af fire 'dialogudstillinger' i North Udstillingssted. Den er skabt af Steen Høyer og Karen Bjerresgaard. Udstillingen, der omfatter installationer, undersøger bl.a. skalaforhold med kroppen som målestok.
Nørregade 7c, kld. Kbh. Ti.-fr. 13-17, lø. 11-15. Til 22. maj

*Manuel Álvarez Bravo (f. 1902) er en af Latinamerikas største fotografer og eksponent for den magiske realisme, som kendes fra latinamerikas litteratur. Nu kan man se en udstilling med hans værker, der spænder over næsten hele århundredet, og som viser glimt fra det store kontinents historie.
Fotografisk Center, Gl. Strand 48, Kbh. Ti.-sø. 11-17. Til 20. jun.

*Sven Dalsgaard in memoriam En udstilling med maleri, skulptur, akvarel og objekter - alle fra 90'erne vises i:
Galleri Hummeluhre, Vesterg. 49, Århus. Ti.-fr. 11-17, lø. 10-14. Til 12. juni

Klassisk

*Langgaard
Randers Byorkester og Randers Kunstmuseum sætter fokus på sammenhængen mellem musik og billeder. Musikken er af Rued Langgaard, billederne er af L. A. Ring og Vilhelm Lundstrøm. Værkerne af Langgaard bliver indspillet på cd efter koncerten. Solist i Lenaustemninger og I Blomstringstiden er sopranen Anette Simonsen.
I aften kl. 19.30 i Værket i Randers.

*Landy 40 år i dur og mol. Kort sagt: Tony Landys 40 års jubilæumskoncert. Tivolis Symfoniorkester spiller under ledelse af Giordano Bellincampi. Desuden medvirker Tove Hyldgaard, Henriette Bonde-Hansen og Guido Paevataly. Simon Rosenbaum præsenterer. De kan forberede Dem til koncerten ved at læse Landys nys udkomne erindringsbog En sangers liv (Aschehoug).
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal.

*Messiaen
Radiosymfoniorkestret, Radiokorets mandskor og tenoren Christian Elsner er aktive ved den kommende Torsdagskoncert. Der spilles L'Ascension, 4 symfoniske meditationer for orkester af Olivier Messiaen. Efter pausen opføres Franz Liszts En Faust-symfoni i tre karakterbilleder. Koncerten dirigeres af Thomas Dausgaard.
To. kl. 20 i Radiohusets Koncertsal.

*Verdi
Det kgl. Teater spiller Verdis opera Falstaff. Scenografi: Lez Brotherston. Iscenesættelse: John Cox. Musikalsk ledelse: Michael Schønwandt. Falstaff: Jonathan Veira (ny), Alice Ford: Nina Pavlovski (rolledebut), Ford: Guido Paevatalu. Det kongelige Operakor og Kapellet.
Lø. kl. 20 på Gamle Scene. Spilles også den 18., og 21. maj.

*Brahms
Tivolis Symfoniorkester under ledelse af Olaf Henzold spiller Svendsens Zorahayda, Tjajkovskijs Violinkoncert (solist: Pekka Kuusisto), og Brahms' Symfoni nr. 2, D-dur.
On. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal.

ROCK

*Spencer Davis Group lever højt på fortiden og turnerer stadig anført af manden, der har navngivet gruppen. Den var noget ved rhythm & blues-musikken, da Steve Winwood var med, men det er over 30 år siden.
Rytmeposten, Odense, ons. kl. 21

*Natural Born Hippies fra Randers har gjort sig bemærket med den dekadente cover-version af Kinks-nummeret "Lola", og er nu aktuel med debutpladen Popshit.
Train, Århus, ons., Skråen, Aalborg, tor., Vega, København, fre., Studenterhuset, Odense, lør.

*Smog er et af disse fantastiske bands fra den amerikanske undergrund, som spiller melankolske og fængende melodier på en skæv måde.
Loppen, København, tor. kl. 21

*Miami er det næste store danske elektroniske håb. Den københavnske duo blander rock og techno på deres dugfriske plade "Angel Of Fire".
Train, Århus, lør.

*Burnin Red Ivanhoe blev med deres jazzrock spået international berømmelse tilbage omkring 1970. Det gik anderledes, men heldigvis mødes Karsten Vogel, Kim Menzer og Jens Lysdahl jævnligt og har endda indspillet en ny plade: Lack Of Light.
Paletten, Viborg, lør. kl. 21

*Paradise Lost er kreativt gået lidt i stå på de sidste par cd'ere, men holder stadig skansen som et af Englands førende heavy-bands.
Pumpehuset, København, ons. kl. 21

JAZZ

*Morten Kargaard leder en multietnisk kvintet, som foruden ham selv på guitar består af en japaner (den herboende pianist Makiko Hirabayashi), en spanier (saxofonisten Santiago Ibarreche) og to brasilianere (Fernando de Marco og Alphonso Correa på bas og trommer). Hovedvægten ligger dog angiveligt på jazzspil og -improvisation.
Copenhagen JazzHouse fr. kl. 21.30

*Maggi Olin den svenske pianist spiller egne kompositioner med en kvintet, der foruden tre af hendes landsmænd rummer den danske saxofonist m.m. Hans Ulrik.
Copenhagen JazzHouse lø. kl. 21.30

*Thomas Clausen udgav sidste år cd'en Danske sange, hvor hans klaver høres i samspil med just nævnte Hans Ulrik. Duoens repertoire af ældre og yngre sangskatte høres nu for en sjælden gangs skyld i live-udgaver.
Musikhistorisk Museum, Åbenrå 30, Kbh. K sø. kl. 14

*Thomas Clausen igen nu med sin Brasilian Quartet, som omfatter altsaxofonisten Jan zum Vohrde og førnævnte Fernando de Marco og Alphonso Correa, og som ved denne lejlighed har Cæcilie Norby som vokal-gæstesolist.
Copenhagen JazzHouse on. kl. 20.30

Teater

*McEwan & Burns
Den simple titel på de to komikeres opfølgning af sidste års succes Jurassic Pork, med Lars Fear of Flying, en aldrende Sherlock Holmes og to Euro-bobbier samt det faste orkester, The Boys in the Band.
Folketeatret, fre. kl. 19.30. Forpremieren til fordel for Røde Kors-Kosovohjælp 13. maj. Billetter tlf. 33121845 og 38887022

*Mano a Mano - et begreb, der kendetegner en tyrefægtning, hvor mødet mellem matador og tyr er overskygget af mændenes kamp. Ninna Steen, performer og koreograf ved Hotel Pro Forma skaber en moderne tragedie.
Ridehuset, Århus. To. kl. 20, til 15. maj. Billetter tlf. 89 318210. Derefter Kanonhallen, Kbh. 31. maj og 1. juni.

*The madwoman in the attick
Gunilla Witt, forfatter og koreograf fra Göteborg i festivalen Dansdagar '99 med en afslutning på sin trilogi (tidligere Den installereda kvinnan og Perforera honom!).
Malmö, Teater 23, to. kl. 19.30. Billetter tlf. 0046-40-122507

*325,4 KG
Nordens førende koreograf, den finlandssvenske Kenneth Kvarnström i København under Dansdagar '99.
Dansescenen, fre. og lø. kl. 20. Billetter tlf. 35435858

*Extropia Von Heiduck har denne gang ladet sig inspirere af myten om Amor og Psyche til en forestilling om nydelsens fortabelse.
Pakhus 11, Dampfærgevej 2, Østerbro. Fre. kl. 21. Til 22. maj, billetter tlf. 70156565. Derefter 29.-30. maj MBT Danseteater, Århus

*Emmas Dilemma
Kult Cabaret, der ikke vil frelse verden men give ti bud på sande værdier og fodtøj og forvandle minusdage til plusdage.
Kaleidoskop fre. kl. 20. Til 5. juni.

*The King
Peter Schaufuss Balletten viser sine flotte dansere og Elvis-forestillingen på københavnsk gæstespil.
Cirkusbygningen, fre. lø. sø. Information: tlf. 33252107

*Vard er eng ang
En grotesk og humoristisk fabel om at gå på bare fødder i sko, der ikke passer. Af Sara Topsøe-Jensen, instrueret af Malco Oliveros.
Ørkenfortet, Kigkurren 1, Islands Brygge. Billetter v. indgangen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her