Læsetid: 6 min.

Kultur

Kultur
24. juni 1999

Udstilling
*Oluf Høst Museet har nu åbnet dørene til sin anden sæson. Dette års udstilling 'Sjælsfarve' - et udtryk fra Høst selv - viser værker fra museets egen samling samt lån fra private og museer.
Nørresand 10, Gudhjem. Dagl. 11-17. Til 5. sep.

*Seminar
Kunstart, en underspillet mulighed er et seminar i Soyakagen, der afholdes i dag kl. 18 og søn. kl. 16. Her deltager bl.a. Kaspar Bonnén, Jes Brink, T.S. Høgh, John Kørner, Jacob Lillemose, Nicolai Wallner m.m.fl. Der vil være diskussion samt bar og diskotek.
Islands Brygge 24.

*Cuba - længslernes landkort er en udstilling med cubansk samtidskunst. Her vises fotografier, skulpturer, installationer, video samt værker med lyd og levende billeder. Det fremgår, at den cubanske kultur og kunst udvikler sig vitalt på trods af frygten for fremtiden og den tiltagende fattigdom. I Sidegalleriet kan ses CON-TEXT, en udstilling med tegninger og malerer af kunstnerne Glen Garner, Marianne Kardel Knutz og Lærke Lauta, der med værkerne fortæller historier og skaber bizarre situationer.
Nikolaj. Dagl. 12-17. Til henh. 15. aug. og 18. jul.

*Fredskeramik er en udstilling med 100 keramiske værker af keramikere fra størsteparten af Europa, der markerer afslutningen af 30 års krigen for 350 år siden.
Keramikmuseet Grimmerhus, Kongebrovej 42, Middelfart. Ti.-sø. 11-17. Til 19. sep.

*Dialog
The Sun Was Shining Upside Down er et dialogprojekt af Stine Berger, Peter Ravn Callesen, Nikolaj Bendix Skyum Larsen og Cecilia Westerberg. Det åbner i morgen 17-23.
Overgaden Oveng. neden Vandet, Kbh. Ti.-sø. 13-17. Til 11. jul.

*Irsk
Sinead Aldridge, John Cronin, John Graham og Ciaran Lennon er irske kunstnere, der viser malerier og arbejde på papir i:
Weinberger Galleri, Valkendorfsg. 13, Kbh. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-15. Åbner i dag 16-19. Til 24. jul.

*Stokrosebanden lever og har det godt midt i alt det grønne. Deres nye værker kan ses i:
Pakhuset, Nykøbing Sj. Åbner på lør. kl. 14. Dagl. 11-17. Til 25. jul.

*Glyptoteket har afsluttet nyopstillingen af sin store samling af dansk maleri og skulptur fra det 19. århundrede. Samlingerne vises i nyindrettede rum i museets ældste del mod Dantes Plads, tegnet af Vilh. Dahlerup.
Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Pl. 7, Kbh. Ti.-sø. 10-16. On. og sø. gratis adg.

*Kristian Zahrtmann
Billeder fra 1866-1917 kan ses i:
Bornholms Kunstmuseum, Gudhjem. Ti.-sø. 10-17. Ons. i jul. og aug. 10-21.30. Til 8. aug.

*Eva Merz udstiller Hjertingbilleder i:
Albertslund Rådhus. Dagl. 9-22. Til 18. jul.

*Chagall
Museet for religiøs Kunst viser bibelske billeder af Marc Chagall. Det drejer sig om maleri, store værker og mindre skitser og om en række farvelitografier til Bibelen. Udstillingen er udlånt af Chagall-Museet i Nice og af Musée National d'Art Moderne på Centre Pompidou.
Bodil Kaalund Samlingerne, Stradvejen 13, Lemvig.Ti.-sø. 10-17. Til 15. aug.

Klassisk
*Lewkovitch
Organisten Jens E. Christensen spiller i Roskilde Domkirke. Værker af Buxtehude, Lewkovitch, Lorentzen, Bach, Sweelinck og Bruhns. Der er gratis adgang.
I aften kl. 20 i Roskilde Domkirke.

*Ruders
Radiosymfoniorkestret og Radiokorets herrer musicerer under dirigenten Gerd Albrecht. Med sig har de trompetisten Palle Mikkelborg og Helen Davies på harpe.
Der er også en recitator med, nemlig Werner Hollway. Man uropfører Poul Ruders' Trods alt... En symfonisk vision over et tema af Palle Mikkelborg. Derefter opføres Schönbergs En overlevende fra Warszawa, Ullmanns Symfoni nr. 2 og koncerten slutter med Beethovens Symfoni nr. 3. Koncerten er arrrangeret i anleding af FN's internationale dag til støtte for torturofre.
Lø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal.

*Kuhlau
Der er temaomvisning på Musikhistorisk Museum. Perioden 1800-1850 præges af nationale strømninger. Kulturlivet blomstrer, ikke mindst repræsenteret af Weyse, Kuhlau og H.C. Lumbye. Dansk instrumentalhåndværk etableres inden for alle slags instrumenter. Se og hør det hele på Museet. Meifu Sieben er Deres omviser.
Sø. kl. 14 på Musikhistorisk Museum. Tilmelding tilrådes, tlf. 33 11 27 26.

*Mozart
Abbedsalen på Esrum Kloster danner rammen om en stemningsfuld kammermusikkoncert, den første af sommerens koncerter på klosteret. Violinisten Sergei Azizian og pianisten Henning Nielsen vil spille et program bestående af værker af Mozart, Dvorak, Kreisler og Tartini. I forbindelse med koncerten vil der være åbent på klosteret fra kl. 19, så der er mulighed for at se udstillingerne inden musikken begynder. Billetter på tlf. 48 36 04 00.
Sø. kl. 20 på Esrum Kloster.

*Bartók
Der er koncert på Louisiana med den unge violinist Isabelle Faust. Hun akkompagneres af pianisten Ewa Kupiec. På programmet står Mendelssohns Sonate i F-dur, Bartóks Sonate nr. 2, Weberns Fire stykker op. 7, og Schuberts Fantasi i C-dur.
On. kl. 19.30 i Louisianas Koncertsal

Jazz
*Ed Thigpen udgav sidste år cd'en It's Entertainment, som af tidsskriftet Jazz Special blev valgt til Årets cd 1998. Den er optaget i Copenhagen JazzHouse med den samme trio, som nu kan genhøres samme sted, nemlig Thigpen (trommer), Carsten Dahl (klaver) og Jesper Bodilsen (bas).
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20,30

*Michael Hove spiller normalt første-alt i Radioens Big Band, men høres for en gangs skyld i en kvartet, som han leder sammen med pianisten Jan Kaspersen, og hvis to øvrige musikere er Lennart Ginman (bas) og Ole Rømer (trommer).
Café Chips, Ø. Farimagsgade 53, Kbh. Ø. to. kl. 20,30

*Jesper Zeuthen holder fri fra New Jungle Orchestra, men hans altsax m.m. kan nu høres i hans egen kvartet, som rummer Kasper Tranberg (kornet), svenskeren Johan Segerberg (bas) og finnen Timo Vuopola (trommer).
Copenhagen JazzHouse lø. kl. 2l.30

Rock
*The Tremole Beer Gut er Sune Wagners nye surf-rockband, der spiller egne kompositioner og kendte kopinumre.
Rust, København, tors.

*Farvel
Strawberry Slaughterhouse spiller deres afskedskoncert efter at have været et frisk og energisk rock-pust igennem de sidste fem år.
Rust, København, fre.

*Sanne Salomonsen kan efterhånden også kalde sig jazz-mama, efter hun med hjælp fra Chris Lan Doky udgav In a New York Minute sidste år.
Plænen, Tivoli, fre. kl. 22.

*Johnny Madsen er med sit album Checkpoint Charlie tilbage med det dejlige fedtede hår og den hørværdige bluesrock.
Jerslev Marked, fre. kl. 22.15 + Skagen Festival lør. kl. 18.30

*Bruce Sprinsteen kommer til byen med sin gamle backinggruppe The E-Street Band, hvis der er nogen, der skulle have glemt det.
Parken, Kbh. lør. kl. 19.30

*Andrew Strong fik en karriere som soulrocksanger efter en rolle som syngende gavflab i Alan Parkers film The Commitments.
Barrit Open Air, Barrit Stadion, Barrit, lør. kl. 12-24

Scenen
*King Lear
Musik Teatret Albertslund Sommerscene 99's trilogi af 'ny Shakespeare' åbner med en af de mest omdiskuterede Shakespare-opsætninger i 90'erne, en nyskrevene asiatisk Lear-version spillet som en rutchebanetur gennem moderne øst-kultur med glimt af flere hundrede års teatertradition.
Lear, 30. juni samt 1.&2. juli

*Kanonhallen
Cirkus Gosh siger farvel med en gala-kavalkade, en non-stop cirkuscabaret sammensat af de bedste numre fra 10 mindeværdige år og afleveret af 18 musikere og artister fra perioden.
Gosh All-Star, 28.- 30. juni

*Sydafrika
Dansescenen Shuttle 99's store gæstespilsrække fra Det Nye Sydafrika indledes med et dobbeltprogram: et cross-over af ny, moderne og traditionel dans samt en dansekoncert med det første professionelle afrikanske kvindeband.
25.,-27. juni.

*CaféTeatret afslutter rækken af readings med Peter Hugge i hænderne på Hella Joof, Hanne Windfeld, Olaf Johannessen, Bolette Schrøder og Martin Elung, instrueret af Christoffer Berdal.
Nektar fred. kl. 16.

Etcetera
*Peter Greenaway Den engelske filminstruktør og multimediekunstner er midtpunkt ved et fire-dages arrangement på Holmen. Han holder et par foredrag, en række af hans film vises, og endelig er der premiere på en stor forestilling, 100 Objects to Represent the World, et raritetskabinet eller en slags tidskapsel med indhold. Greenaway har desuden opfordret studerende fra kunstskolerne til skabe installationen sub-ob jects.
Torpedohallen, Holmen. 100 Objects To., fre., lø., søn. kl. 20 samt lø. kl. 16. Film hver aften kl. 22.30. Foredrag fre. og sø. kl. 16. Sub-ob jects hver dag 17-20 og 21. og 21.30-22.30

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her