Kultur
17. juni 1999

UDSTILLING
*Cuba - længslernes landkort er en udstilling af cubansk samtidskunst. Her vises fotografier, skulpturer, installationer, video samt værker med lyd og levende billeder. En række kunstnere, heriblandt enkelte meget kendte som Kcho (der kan ses i Venedig p.t.) og Felix Gonsales-Torres.
Nikolaj, åbner i mor. kl. 12-17. Dgl. 12-17. Til 15. aug.

*AKT 1 Scenekunst og Billedkunst er en udstilling, der dykker ned i krydsfeltet mellem genrerne scenografi og billedkunst med deltagelse af internationale navne som Hotel Pro Forma, Jan Fabre, Dump Type, Georgina Starr og William Kentridge.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 11-17, Åbner på lø. Til 15. aug.

*Værker på papir i det nye Galleri Bo Bjerggaard. Her deltager Georg Baselitz, Jean Fautrier, Asger Jorn, Jörg Immendorf, Per Kirkeby, Markus Lüpertz, Richard Mortensen, A.R. Penck, Francis Picabia og Sigmar Polke.
Pilestr. 48, 2. sal. I dag 16-19. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-15. Til 21. aug.

*Billedlotteri er en udstilling med 30 kunstnere, der hver bidrager med tre værker. Værkerne indgår i et billedlotteri med tilhørende 90 brikker, som sælges til publikum som spil. Blandt kunstnerne kan nævnes Bent Karl Jacobsen, Egon Fischer, Naja Salto, Ingelise Westmann, Poul Winther, Poul Isbak m.fl.
Kaffeslottet, Gudhjem, Bornholm. Fernisering på sø. 14-17, ti.-lø., sø. 10-14. Til 9. jul.

*Dansk pressefoto i 100 år Nordfoto og Jydske Vestkysten fejrer 1900-tallets sidste år.
Museet for Koldinghus, Kolding Åbner på lø. Dgl. 10-17. Til 18. aug.

*Museet for religiøs Kunst viser bibelske billeder af Marc Chagall. Det drejer sig om maleri, store værker og mindre skitser. Værkerne er udlånt af Chagall-Museet i Nice og af Musée National d'Art Moderne på Centre Pompidou.
Bodil Kaalund Samlingerne, Strandv. 13, Lemvig. Åbner på lø. Ti.-sø. 10-17. Til 15. aug.

*Kvindemuseet viser udstillingen 'Ligheder og forskelle' - en udstilling, der er bygget op over Anne Franks liv. Udstillingen forholder sig til dem, der holder de andre udenfor, og dem, der bliver holdt udenfor. Der er også bidrag fra nutidens børn, unge, voksne og gamle.
Domkirkeplads 5, Århus C. Åbner på lø. Dgl. 10-17. Til 31. dec.

*Peter Goin Traneudstilling med med den amerikanske fotokunstners værker fra serierne 'Kerne-landskaber og 'Humanature'. Det er fotografier fra de affolkede testområder i Nevada, hvor atomprøvesprængningerne fandt sted.
Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6. Til 7. jul.

*Anja Franke udstiller 'Det kontemplative hjem'. Her arbejder hun i sit eget hjem med kategorierne fysiske, psykiske og fiktive rum.
Stalke Galleri. Vesterbrog. 14A, Kbh. On.-fr. 13-18, lø. 11-15. Til 26. jun.

*Anne Mette Haagensen viser på udstillingen 'Himlen over mig selv' nye oliemalerier fra '96-'97 med et lysende, æterisk univers, hvor rummet er stort og mennesket lille.
Kastrupgårdsamlingen, Kastrupvej 399. Ti.-sø. 14-17, on. till. 19-21. Til 8. aug.

*Otto Udstillingsstedet viser gruppeudstillingen 'I love Nature'. Her er det unge hold, bl.a. Nikolaj Recke, John Kørner, Kristina Ask, Jesper Dalgaard, Eske Kath m.fl., der benytter sig af en bred vifte af medier.
Sønderboul. 95, Kbh. To.-sø. 14-17. Til 4. jul.

*John Kørner udstiller separat i:
Museumsbygningen, Kastelsvej 18, Kbh. Åbner i mor. 16-19. Dgl. 13-18, lø. 11-15. Til 3. jul.

*Veksølund 20 billedhuggere udstiller værker i gården og i haven. Heriblandt Lone
Høyer Hansen, Jørgen Haugen Sørensen, Christian Lemmerz, Wiig Hansen m.fl.
Ti.-fr. 13-17, lø.-sø. 10-17. Til 5. sep.

*Interiør med Skabssofa. Strandgade 30 fra 1907 var i 1997 med på Ordrupgaards Hammershøi-udstilling forrige år. Den, der også blev vist i Paris og i New York. Nu har museet erhvervet maleriet, der indgår i en nyophængning af den danske samling.
Vilvordevej 110, Charlottenlund. Ti.-sø. 13-17

KLASSISK
*Ravel Romantik og dansk er overskriften på en koncert med Aalborg Symfoniorkester under dirigenten Andrew Greenwood. Violinisten Kim Sjøgren er solist i Mendelssohns Violinkoncert. Man spiller også Mendelssohns Meeresstille und glückliche Fahrt, Khatjaturians Sabeldans, Borodins Polovetzer-danse og Ravels Bolero.
I aften kl. 19.30 i Aalborghallen

*Nørholm Vokalgruppen Ars Nova synger i Rundetårn. Den danske sommer er hovedtema - på programmet står uropførelse af Svend
Nielsens musik til Inger Christensens Sommerfugledalen. Der synges også værker af Ib Nørholm, blandt andet Tre Sange for blandet kor til tekster af Poul Borum og Ivan Malinovski. Tamás Vetö dirigerer.
Ti. kl. 20.30 i Rundetårns bibliotekssal

*Debussy Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Symfoniorkester spiller i Tivoli under dirigenten Michel Tabachnik. De unge musikere spiller Berlioz' Romersk Karneval, Mozarts Koncert for fløjte og harpe og Debussys La Mer.
Ti. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Mozart Randers Byorkester spiller på Overgaard Gods. Mozarts musik er i centrum. Man spiller symfonisk musik og kammermusik. Der er noget fra Don Juan og der er musik af den 16-årige Mozart (Salzburgersymfonier).
On. kl. 20 på Overgaard Gods

*Gade Sokkelund Sangkor og Kammerkoret Camerata fejrer Sankt Hans aften i Tivolis Koncertsal. Sammen og hver for sig vil korene synge de mest kendte og elskede sange i såvel traditionelle som nyere arrangementer. Der er Gades Morgensang af Elverskud, Svend S. Schultz' Yndigt dufter Danmark - og mange flere.
On. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

JAZZ
*Jeanette Balland og hendes saxofoner udgør sammen med slagtøjspilleren Christian Utke DuoDenum, som, i et arrangement af sammenslutningerne Score og Skræp, spiller musik i crossover-området, af Pierre Dørge, Irene Becker og T.S. Høeg, men også af bl.a. Hans Abrahamsen.
Kunstindustrimuseet to. kl. 20

*Mads Vinding spiller bas sammen med sin snart gamle tromme-makker Alex Riel og pianisten Carsten Dahl. Bliver det, efter samarbejderne med Dahls instrument-kolleger Enrico Pieranunzi og Roger Kellaway, til endnu en trio-cd i Vindings navn?
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30

*Jakob Dinesen høres til en forandring ikke med gruppen Once Around the Park, men med egen trio, hvor hans tenorsax suppleres af Nils Davidsen (bas) og Jeppe Gram (trommer), og hvor pianisten Ben Besiakov er gæst.
Copenhagen JazzHouse lø. kl. 21.30

ROCK
*Apocalyptica er fire finner, der viser hvad man også kan bruge klassiske instrumenter til, når de høvler løs på hver sin cello til kompositioner af blandt andet Metallica.
Kløften Festival, Haderslev, fr.

*The Defectors er fra Danmark, men lyder som et amerikansk band der spiller engelsk syremusik fra tresserne.
Stengade 30, København, fr.

*Åh Abe med blandt andre Alberte, Mek Pek, Maria Montell og andre førende danske musikere spiller numre fra de populære popplader for børn.
Tangkrogen, Århus, lø. 11-17
Gammel Golfbane, Aalborg, sø. 11-17

*Spain er aktuel med albummet She Haunts My Dreams, endnu en samling melankolske jazz- og country-inspirerede rocknumre fra en af Amerikas nye, store sangskrivere, Josh Haden.
Loppen, København, lø. kl. 22

*Blå Øjne er hovednavn, når der er smagsprøve på dansk sukkerpop. Andre kandiserede navne er Infernal, S.O.A.P. og Jonz.
5-Øren, Kbh., lø. kl. 14-20

*Sebastian lader sig hylde i anledningen af sin 50 års fødselsdag af blandt andre Lis Sørensen, Marianne Mortensen og Jesper Lundgaard.
Frederiksborg Slotshave, Hillerød, sø. kl. 15

Scenen
*Friluftsscenen Kalvøen Premieren på årets vikingespil byder på Benny Poulsens dramatisering af kapitlet i Vølsungesagaen, der beretter om Sigur Fafnersbanes sidste år. Pierre Miehe-Renard har instrueret.
Nornespind, Frederikssund, hver aften undt. ma. til 4. jul.

*CaféTeatret fortsætter rækken af readings med efterfølgende diskussion med Naja Marie Aidt i hænderne på Tammy Øst, Henrik Prip, Bolette Schrøder, Martin Elung & Louise Mieritz, instrueret af Bente Kongsbøl.
Siska, fr. kl. 16

*Revy- & Morskabsteatret får besøg af Gunvor Reynberg fra det unge kuld af revyforfattere, der startede i København først i firserne. Hun har skrevet til professionelle revyer siden og har bl.a. haft succes med egne tekster på Café Liva.
Frb. Runddel, lø. kl. 14

*Dansescenen Med engelske Tim Rushton som første gæstekoreograf viser 30 dansere fra Juniorkompagniet og Væksthuset - Dansescenens langsigtede initiativ for børn og unge, der gerne vil arbejde målrettet med dans og koreografi - deres resultater.
Til tiden og Det' mit - det' mig, lø.-sø., d. 19. og 20. jun.

*Kanonhallen løber K.I.T.'s internationale Sommerscene 99 i gang med farvelforestillinger fra Cirkus Gosh, der efter 10 år med udsolgte huse og stående ovationer på sidste års sommerscene takker af.
Mad(e) in Paradise, 20., 22., 23. og 24. jun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her