Kultur
22. juli 1999

Udstillinger
*Erik Hagens 'Mennesket i fremtiden'. Han er en af de få danske billedkunstnere af format, der siden 60'erne har skildret nutidens verden med dens industrialisme, forbrugerisme, forurening m.v. Og som til og med konstant har fornyet sit kunstneriske udtryk. Nu udstiller han i:
Arbejdermuseet i Rømersg. Kbh. Ti.-sø. 10-16. Til 10. okt.

*Marc Chagall Museet for religøs i Kunst i Lemvig viser en udstilling med bibelske billeder af Chagall. Udstillingen er udlånt af Chagall-Museet i Nice og Musée National d'Art Moderne, Centre Pompidou.
Bodel Kaalund Samlingerne, Strandvejen 13, Lemvig. Ti.-sø. 10-17. Ti 15. aug.

*Maurice Estève Svævende farveflader. Estève har gennem en årrække været genstand for en tysk samlers passion. De 44 malerier fra 1938 til 1985 fra denne samling viser den franske kunstners udvikling fra stilleben til en stadigt stigende abstraktion.
Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, Holte. Ti. 12-20. On, to, og f. 12-16. Ti.-sø. 11-17. Til 26. sep.

*Farvens Magt Med udgangspunkt i Henry Heerup, Robert Jacobsen og Kasper Heibergs eksperimenter med bemaling af skulpturen fører de to udstillingsarrangører, Mikkel Bogh og Erland Knudssøn Madsen, publikum gennem danske skulptørers vilde eller stramme eksperimenter med at farvelægge skulpturer.
Charlottenborg. Dgl. 10-17, on. 10-19. Til 29. aug.

*Oluf Høst Museet har for anden gang åbnet porten til dets smukke Høstsamling. Dette års udstilling 'Sjælsfarve' - et udtryk fra Høst selv - viser værker fra museets egen samling samt lån fra private og museer.
Nørresând 10, Gudhjem. Dgl. 11-17. Til 5. sep.

*Janssons Frestelser er en svensk nationalret - en blandet landhandel. Det samme er - omend absolut seværdig - 'John Hunovs fotografiske samling' med revl og krat, såvel velkendte som mindre kendte kunstnernavne, der har fotograferet. Der er blink i øjet, indimellem 'e'-værdi og altid se-værdi, trods en del nitter og en slap ophængning.
Fotografisk Center. Gl. Strand 48, Kbh. Ti.-sø. 11-17. Til 8. aug.

*INSIDE Out er en international gruppeudstilling, der finder sted i Overgaden og ude omkring i København. På Kgs. Nytorv har Andreas Schlaegel eksempelvis opstillet et rundt bordtennisbord i beton. 'Ping Pong for Everybody'. Jakob Jakobsen har foretaget en betonudhældning på Overgadens gulv, kunstnergruppen N55 opsamler solenergi fra taget, mens Jens Haaning har udskiftet lysstofrørene m.m.
Oveng. neden Vandet 17, Kbh. Ti.-sø. 13-17. Til 29. aug.

Klassisk
*Nielsen I aften har Tivoli besøg af National Youth Orchestra of Ireland. De unge musikere spiller under ledelse af dirigenten Gearóid Grant. På programmet står værker af Nielsen (Fra Aladdin Suite), Anderson (Irsk Suite), Mendelssohn (Violinkoncert) og Tjaikovsky (Symfoni nr. 5). Sarah Sexton er solist i violinkoncerten.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Haydn Århus Sommerfestival 1999 begynder i dag. Århus Klaver Trio spiller i Ellevang Kirke. Musikerne - violinisten Signe Madsen, cellisten Brian Friisholm og pianisten David Strong - spiller musik af Haydn, Tjajkovskij og Shostakovitch.
I aften kl. 19.30 i Ellevang Kirke i Århus (Jellebakken 42)

*Bach Vor Frue Kirke i København afholder sommerkoncerter på lørdage i juli og august. Den tyske organist Johannes Skudlik kommer til København for at spille værker af Couperin, Purcell, Messian og J.S. Bach.
Lø. kl. 12 i Vor Frue Kirke

*Beethoven Pianisten Elisabeth Westerholz spiller med Nikolaj Madojan og Kim Bak Dinitzen klavertrioer af Beethoven.
Lø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Mozart Pianisten Niels Muus spiller første koncert i en række kammermusik-koncerter på Valdemar Slot. Efter koncerterne indbydes til vinsmagning i slottets vinhus. Ved den første koncert kan De opleve Niels Muus spille musik af Mozart, Schumann, Webern og Beethoven.
Sø. kl. 18 på Valdemar Slot. Yderligere informationer på tlf. 48488043

*Debussy Louisiana er i rækken af kammermusik-koncerter kommet til Castagneri Kvartetten. Strygekvartetten tæller medlemmerne Jean-Marc Bourret (violin), Martial Gauthier (violin), Daniel Vagner (bratsch) og Yovan Markovitch (cello). Musik af Stravinsky (Trois Pièces), Debussy (Strygekvartet), og Ravel (Strygekvartet).
On. kl. 19.30 i Louisianas Koncertsal

Jazz
*Jan Kaspersen er én blandt tre danske pianister, som over hver sin weekend udfylder anden halvdel af juli i det københavnske jazzhus efter afslutningen af jazzfestivalen. Ole Rømer er som altid trommeslager i Kaspersens trio, men efter at Peter Danstrup er blevet rektor på Rytmisk Musikkonservatorium, er rollen som bassist i trioen blevet overtaget af Marc Davis.
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30 samt fr. og lø. kl. 21.30

Rock
*Samsø Festival er en af disse store havefester, som med Tordenskjolds danske og udenlandske soldater hver sommer sætter sit præg på det danske sommerland. De udenlandske repræsentanter er Hothouse Flowers og skotske Run Rig, som efterhånden må kende Jylland som deres egen baghave. Søndag middag sørger Kaare Norge på akustisk guitar for at bløde op på tømmermændene.
Samsø Festival, Ballen, to.-sø.

*Kashmir var en del af den såkaldte grønne bølge på den danske rockscene i starten af 90'erne. Med det nye album The Good Life er Nordeuropa klar til at blive indtaget af bandets melodiske rock.
Open Air, Varde, fr.-lø.

*Big Fat Snake er alt andet end nyskabende bluesrock, men til gengæld et fantastisk populært koncert-band
Skovdalen, Aalborg, fr. kl. 18

*Olesen-Olesen fra det hedengangne fine Greene skriver nogle af dagens mest iørefaldende dansksprogede popmelodier.
5-Øren, København, lø. 14-20

Scenen
*MusikTeatret Albertslund Det canadiske dansekompagni par excellence udfordrer denne gang den klassiske ballets monopol: tåspidsdansen. Med musik af David Lang og den irske musiker Kevin Shields fra My Bloody Valentine. BalletTanz International skrev: Virtuositeten går helt til stregen af, hvad der er kontrollabelt. Imponerende og velskabt, som et ikon for den menneskelige krop.
Salt, 28. 29. og 3o. jul.

De mindst ringe
'Den dobbelte troløshed Scenografien og kostumerne rammer i enkelhed og raffinement Marivaux´s rokokkokomedie med særlig præcision. Og Alexa Thers instruktion afføder med sin ironiske tydelighed, stumfilmsattituder og barokke udråbstegn megen morskab den første times tid - flyt derefter fokus til den skønne sommeraften.
Scen.: Rikke Juellund. Grønnegårdsteatret til 22. aug.

*Le Cirque Invisible Igen i år en forestilling af umådelig skønhed, finurlig humor og åndeløs magi. Med mesterlig enkelhed og en umådelig billedlig elegance udvikler Victoria Chaplin sine nærmest organisk glidende og meget æstetiske metamorfoser.
Med Jean Baptiske Thierrée. Kanonhallen 21.-25 jul.

*Fransk Art Nouveau keramik i Danmark - fra Kunstindustrimuseets og John Hunovs Samlinger. I anledning af Vejen Kunstmuseums 75 års jubilæum den 1. juli i år vises billedhuggeren og keramikeren Niels Hansen Jacobsens stentøjsarbejder i deres rette perspektiv.
Vejen Kunstmuseum. Til 26. sep.

*AKT 1, Scenekunst og Billedkunst er en anbefalelsesværdig udstilling, der dykker ned i krydsfeltet mellem genrerne scenografi og billedkunst med deltagelser af internationale navne som Hotel Pro Forma, Jan Fabre, Dumb Type, Gerogina Starr og William Kentridge.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 15. aug.

*Værker på papir er en udstilling, der kan ses i det nye Galleri Bo Bjerggaard. Her deltager Georg Baselitz, Jean Fautrier, Asger Jorn, Jörg Immendorf, Per Kirkeby, Markus Lüpertz, Richard Mortensen, A.R. Penck, Francis Picabia og Sigmar Polke.
Pilestræde 48, 2. sal. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-15. Til 21. aug.

*Arken har lånt fra Lilja Samlingen. Det er Rauschenberg, Rosenquist og Lichtenstein, der her brillerer i stor stil.
Husk badetøjet!
Arken, Ishøj. Ti.-sø 10-17. Til 19. sep.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her