Kultur
15. juli 1999

UDSTILLINGER
*INSIDE OUT er en international gruppeudstilling, der finder sted i Overgaden og ude omkring i København. På Kgs. Nytorv har Andreas Schlaegel (D) opstillet et rundt bordtennisbord i beton. 'Ping Pong for Everybody'. Jakob Jakobsen har foretaget en betonudhældning på Overgadens gulv, kunstnergruppen N55 opsamler solenergi fra taget, Jens Haaning har udskiftet lysstofrørene m.m.
Åbner i mor. 17-20. Oveng. neden Vandet 17, Kbh. Ti.-sø. 13-17. Til 29. aug.

*Jens Birkemose 44 arbejder i form af malerier, raderinger og monotypier af den 56-årige kunstner, der i adskillige år har været bosat i Paris:
Gudhjem Museum, Stationsvej 1, Gudhjem. Ma.-lø. 10-17, sø. 14-17. Til 19. sep.

*Erik Hagens 'Mennesket i Fremtiden'. Han er en af de få danske billedkunstnere af format, der siden 60'erne har skildret nutidens verden med dens industrialisme, forbrugerisme, forurening m.v. Nu udstiller han i:
Arbejdermuseet i Rømersg., Kbh. Ti.-sø. 10-16. Til 10. okt. Åbner i dag.

*CODEX - en grundlovsudstilling med en række værker, der forholder sig til selvvalgte lovmæssigheder og afgrænsninger. Kunstnerne er: Torben Christensen, Willie Flindt, Yoko Ono, Daniel Pflumm, Skeel & Skriver, Jannick Kirk Sørensen og Ane Vester.
Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3D, Roskilde. Ti.-fr. 11-17, lø.-sø. 12-16. Til 15. aug.

*Fynboernes blomster fokuserer på blomsterbilleder af de berømte fynske malere fra århundreskiftet, heriblandt Johs. Larsen, Fritz Syberg, Anna Syberg, Christine Swane m.m.fl.
Faaborg Kunstmuseum, Faaborg. Dgl. 10-17. Til 12. sep.

*Dansk kunst 1930-50 er en udstilling og en bog om denne periode, hvor dansk kunst for alvor gik i dialog med den internationale kunstscene. Nordmanden Per Hovdenakk viser os vej både via bog og billede. Navne som Ejler Bille, Richard Mortensen, Henry Heerup, Asger Jorn m.fl. hører naturligvis til selskabet.
Kunstcentret Silkeborg Bad, Silkeborg. Dagl. 10-17. Til 3. okt.

*Oluf Høst Museet har for anden gang åbnet dørene til sin smukke Høstsamling. Dette års udstilling 'Sjælsfarve' - et udtryk fra Høst selv - viser værker fra museets egen samling samt lån fra private og museer.
Nørresând 10, Gudhjem. Dagl. 11-17. Til 5. sep.

*Cuba - længslernes landkort er en udstilling med cubansk samtidskunst. Her vises fotografier, skulpturer, installationer, video samt værker med lyd og levende billeder. Det fremgår, at den cubanske kultur og kunst udvikler sig vitalt, på trods af at frygten for fremtiden og fattigdommen tager til. I Sidegalleriet kan ses CON-TEXT, en udstilling med tegninger og malerer af kunstnerne Glen Garner, Marianne Kardel Knutz og Lærke Lauta, der med værkerne fortæller historier og skaber bizarre situationer.
Nikolaj. Dgl. 12-17. Til henh. 15. aug. og 18. jul.

*Irsk Sinead Aldridge, John Cronin, John Graham og Ciaran Lennon er irske kunstnere, der viser malerier og arbejde på papir i:
Weinberger Galleri, Valkendorfsg. 13, Kbh. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-15. Til 24. jul.

*Stokrosebanden lever og har det godt midt i alt det grønne. Deres nye værker kan ses i:
Pakhuset, Nykøbing Sj. Dgl. 11-17. Til 25. jul.

*Kvindemuseet viser udstillingen 'Ligheder og forskelle' - en udstilling, der er bygget op over Anne Franks liv. Udstillingen forholder sig til de, der holder de andre udenfor, og de, der bliver holdt udenfor. Men der er også bidrag fra nutidens børn, unge, voksne og gamle, der giver deres holdning om at stå uden for fællesskabet til kende.
Domkirkeplads 5, Århus C. Dagl. 10-17. Til 31. dec.

*Kristian Zahrtmann Billeder fra 1866-1917 kan ses i:
Bornholms Kunstmuseum, Gudhjem. Ti.-sø. 10-17. On. i jul. og aug. 10-21:30. Til 8. aug.

*Eva Merz udstiller 'Hjertingbilleder' i:
Albertslund Rådhus. Dgl. 9-22. Til 18. jul.

*Maurice Estève Lysende farveflader. Estève har gennem en årrække været genstand for en tysk samlers passion. De 44 malerier fra 1938 til 1985 fra denne samling viser den franske kunstners udvikling fra figurative opstillinger til den stadigt stigende grad af abstraktion.
Gl. Holtegaard. Attemosevej 170, Holte. Ti. 12-20, on., to., og fr. 12-16. Lø.-sø. 11-17. Til 26. sep.

*Marc Chagall Museet for religiøs Kunst viser bibelske billeder af Chagall. Det drejer sig om maleri, store værker og mindre skitser og om en række farvelitografier til Bibelen. Udstillingen er udlånt af Chagall-Museet i Nice og af Musée National d'Art Moderne på Centre Pompidou.
Bodil Kaalund Samlingerne, Strandvejen 13, Lemvig. Ti.-sø. 10-17. Til 15. aug.

KLASSISK
*Brahms Der er musikfestival på Fanø i denne tid. Man må se i øjnene at ikke alle agter at gæste denne gode festival. Til det er der kun et at sige: Lyt til musikken i radioen. DR's P2musik sender i morgen fra en koncert med musik af Brahms, Beethoven, Copland, Schubert og Strauss. Det er sopranen Angelika Kirschschlager og pianisten Carolyn Hague.
Fr. kl. 20.00 i Danmarks Radios P2musik

*Bach Der er sommerkoncerter i Vestervig Kirke i Thy. Det er organisten Ivar Mæland, der står bag de traditionsrige koncerter med højt kunstnerisk niveau. Ved den næste koncert er det organisten Vibeke Aarkrogh, der spiller værker af Marchand, Bach, Reger og Boëllmann.
Lø. kl. 12.30 i Vestervig Kirke, Sydthy

*Beethoven Orkestret med de unge musikere, Copenhagen Chamber Orchestra, tager på turne i Danmark. Ved den første koncert i Jylland spiller musikerne under dirigenten Morten Ryelund Sørensen. Det bliver musik af Beethoven (Symfoni nr. 8), Mendelssohns Symfoni nr. 4, og Ravels Pavane pour une Infante Défunte.
Lø. kl. 13. i Holstebro Kirke. Orkestret spiller dagen efter, søndag kl. 20 i Nørre Wosborg (herregård ved Vemb). Mandag kl. 20 hedder koncertstedet Valdemars Slot

*Chopin I Tivoli har musikafdelingen denne sommer skabt serien 'Chopin i danske hænder'. Danske unge og yngre pianister får chancen til at vise deres talenter med den polske komponists klavermusik. I den fjerde koncert gæster Elisabeth Westenholz koncertsalen for at spiller scherzoer og en enkelt sonate.
Ma. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Debussy Der er korkoncert i Holmens Kirke. Kammerchor Wintherthur fra
Schweiz gæster København. Dirigenten Christoph Bachmann leder sangerne gennem et repertoire af Monteverdi, Debussy, di Lasso, Bernstein og Bach.
Ma. kl. 20 i Holmens Kirke

*Ravel Louisiana har besøg af Trio Wanderer, som spiller den tredie koncert i museets serie med fransk musik. Bag trio Wanderer gemmer sig pianisten Vincent Coq, violinisten Jean-Marc Phillips og cellisten Raphaël Pidoux. Sammen spiller musikerne Chaussons Trio i G-dur, op. 3, Ravels Trio i a-mol, og Saint-Saëns Trio op. 92.
On. kl. 19.30 i Lousianas Koncertsal

JAZZ
*Hans Ulrik spiller tenorsax m.m. i duo med pianisten Thomas Clausen i live-udgaver af det danske repertoire de udgav på cd sidste år.
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30 samt fr. og lø. kl. 21.30

*Chick Corea høres som i Tivoli forleden med sin gruppe, Origin, og med vibrafonisten Gary Burton som led i Aarhus International Jazz Festival, der begyndte tidligere på ugen.
Musikhuset Aarhus, Store Sal, to. kl. 21

*Joshua Redman er tenorsaxofonist i sin egen kvartet med Aaron Goldberg (klaver), Reuben Rogers (bas) og Gregory Hutchinson (trommer).
Musikhuset Aarhus, Foyeren, fr. kl. 21

*Dianne Reeves synger som i København i sidste uge med bl.a. Otmaro Ruiz (klaver), Reginald Veal (bas) og Munyungo Jackson (slagtøj).
Musikhuset Aarhus, Foyeren, lø. kl. 21

*Lea Thorlann er som sanger og komponist dansk repræsentant i European Jazz Youth Orchestra, hvis 20 medlemmer kommer fra 18 forskellige lande.
Copenhagen JazzHouse sø. kl. 20.30

SCENEN
*Musikteatret Albertslund Prisbelønnet abstraktion over Hoffmanns børnegyser Den store Bastian skabt af det londonske Cultural Industry, et produktionsselskab til fremme af kunstneriske projekter, der gaber over flere sceniske genrer - her mellem rock og grotesk teater. Rockoperaen affyres af kultbandet The Tiger Lillies med falsetforsangeren Martyn Jaques i front.
Shockheaded Peter, d. 15., 17. og 18. jul.

*Kanonhallen Multimedie-performance af new yorkerensemblet The Builders Association & avantgarde arkitekterne Diller+Scofidio. To autentiske rejsehistorier, hvor dokumentarskildringer fra bl.a. tv konfronterer skuespillere og iscenesættelse.
Jet Lag, d. 16., 17. og 18. jul.

*Kaleidoskop Slet ikke Dickens... men to skuespillere og fem latexdukker, der fortæller historien om en ung piges rejse ind i sit eget rum, akkompagneret af et raffineret lydbillede, en hårdtslående tekst baseret på post-punk forfatteren Kathy Acker, videoprojektion og ambient musik.
Store forventninger, 17., 19. 20. og 21. juli

*Marionetteatret Kongens Have Sæsonens 2. premiere er Jaques Matthiesens historie om en kok, der ikke har helt rent mel i posen. Men de små skal ikke gå nedbøjede fra deres lille magiske cirkel i Kongens Have - alt ender godt.
Mesterkokken, fra 20. jul. til 31. aug., hver dag kl. 14 og 15

*Med udgangspunkt i Henry Heerup, Robert Jacobsen og Kasper Heibergs eksperimenter med bemaling af skulpturen fører de to udstillingsarrangører, Mikkel Bogh og Erland Knudssøn Madsen, publikum gennem danske skulptørers vidtspændende forsøg med at farvelægge eller bemale skulpturer. Her ses Ole Broagers 'Mand med gul tragt' fra 1985.
Charlottenborg. Åbner på lørdag. Dgl. 10-17, on. 10-19. Til 29. aug.

DE MINDST RINGE
*Den dobbelte troløshed Scenografien og kostumerne rammer i enkelhed og raffinement Marivaux´s rokokkokomedie med særlig præcision. Og Alexa Thers instruktion afføder med sin ironiske tydelighed, stumfilmsattituder og barokke udråbstegn megen morskab den første times tid - flyt derefter fokus til den skønne sommeraften.
Scen.: Rikke Juellund. Grønnegårdsteatret til 22. aug.

*Le Cirque Invisible Igen i år en forestilling af umådelig skønhed, finurlig humor og åndeløs magi. Med mesterlig enkelhed og en umådelig billedlig elegance udvikler Victoria Chaplin sine nærmest organisk glidende og meget æstetiske metamorfoser.
Med Jean Baptiske Thierrée. Kanonhallen 21.-25 jul.

*Fransk Art Nouveau keramik i Danmark - fra Kunstindustrimuseets og John Hunovs Samlinger. I anledning af Vejen Kunstmuseums 75 års jubilæum den 1. juli i år vises billedhuggeren og keramikeren Niels Hansen Jacobsens stentøjsarbejder i deres rette perspektiv.
Vejen Kunstmuseum. Til 26. sep.

*AKT 1, Scenekunst og Billedkunst er en anbefalelsesværdig udstilling, der dykker ned i krydsfeltet mellem genrerne scenografi og billedkunst med deltagelser af internationale navne som Hotel Pro Forma, Jan Fabre, Dumb Type, Gerogina Starr og William Kentridge.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 15. aug.

*Værker på papir er en udstilling, der kan ses i det nye Galleri Bo Bjerggaard. Her deltager Georg Baselitz, Jean Fautrier, Asger Jorn, Jörg Immendorf, Per Kirkeby, Markus Lüpertz, Richard Mortensen, A.R. Penck, Francis Picabia og Sigmar Polke.
Pilestræde 48, 2. sal. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-15. Til 21. aug.

*Arken har lånt fra Lilja Samlingen. Det er Rauschenberg, Rosenquist og Lichtenstein, der her brillerer i stor stil.
Husk badetøjet!
Arken, Ishøj. Ti.-sø 10-17. Til 19. sep.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her