Kultur
8. juli 1999

UDSTILLING
*I juli måned viser OTTO tre skæve, weird udstillinger i vinduet. Fra i dag til 11. jul. drejer det sig om Chr. Schmidt Rasmussens & Thomas Krogsbøls børnevenlige projekt "Klappegeder på Sdr. Boul. - et lokalplanforslag". Det handler om, hvordan en dag på en beboerstyret gedefarm forløber! Det tør antydes, at kunstbegrebet ikke kender grænser i disse år.
Sdr. Boul. 95, Kbh.

*Mesterens værksted er en udstilling med værker fra Køge Skitsesamlings magasiner. Her belyses traditionen tro den kunstneriske proces. Heri deltager bl.a. Pontus Kjerrman, Mogens Bøggild, Kirsen Christensen, John Olsen, Per Kirkeby m.m.fl.
Nørreg. 29, Køge. Til 2. jan. 2000. Ti.-sø. 11-17.

*Edstrandska Stiftelsens Konstnärsstipendiater 1999 Anna Gudjónsdottir (Island), Maria Hall (S) Carl Michael von Hausswolfff (S), Anders Kappel (S), Joachim Koester (DK), Henrietta Lehtonen (SF), Bjarne Melgaard (N) og Magnus Wallin (S) modtog i år til deling de 1.450.000 SEK. Deres værker kan nu ses i:
Rooseum, Gasverksgatan 22, Malmø. Ti.-11-17. Til 29. aug.

*Alle tiders børn Er en udstilling, der gør status over børn i kunst og billeder gennem 150 år fra guldalderen frem til i dag. To af museets udstillingssale er nyiscenesat med 100 malerier, kunstfotos, skulpturer og installation af en lang række danske kunstneren fra Wilhelm Marstrand, Constantin Hansen og Anna Ancher over J.F. Willumsen og frem til samtidskunstnere som Michael Kvium, Erik A. Frandsen og Peter S. Carlsen.
Aarhus Kunstmuseum. Ti.-sø. 10-17. Til 1. aug.

*Stor retrospektiv udstilling med keramikeren og billedhuggeren Geidi Guthmann Birck og keramikeren Aage Birck. Udstillingen belyser den kunstneriske udvikling og gensididige inspiration, som parret har haft. Der indgår udsmykningsopgaver såvel som værker fra udenlandske privatsamlinger.
Museet på Koldinghus. Ti.-sø. 10-16. Til 1. aug.

*Barometret står på Storm En udstilling med ni studerende og en lektor - Finn Thybo Andersen - fra Kunstakademiet i København. De har erobret Storm P-museet på Frederiksberg Runddel. Deres værker placerer sig imellem Storm P.'s som "afsøgninger og kommentarer". Udstillingen er "skabt i et ønske om at være sammen med Storm P. i det kunstneriske rum," som det hedder i pressemeddelsen.
Fernisering i dag 16-20. Til 1. aug. Ti.-sø. 10-15

*Den store naivistudstilling i Fyns Kunsthus 22 nulevende danske kunstnere udstiller. Alt fra tuttenuttede missekattemalerier til humoristiske og poetiske samfundskommentarer i en stil, der stortrives ved siden af de gængse kanoniserede og museumsblåstemplede.
Store Landevej 13, Indslev, Nørre Aaby. Lø.-sø. i juli. 12-17

*Cuba - længslernes land er en udstilling med cubansk samtidskunst. Her vises fotografier, skulpturer, installationer, video og værker med lyd og levende billeder. Det fremgår, at den cubanske kultur og kunst udvikler sig vitalt på trods af fremtidsfrygten og den tiltagende fattigdom. I Sidegalleriet kan ses CONTEXT, en udstilling med tegninger og malerier af Glen Garner, Marianne Knutz og Lærke Lauta, der med værkerne fortæller historier og skaber bizarre situationer.
Nikolaj, Nikolaj Pl., Kbh. Dgl. 12-17. Til henh. 15. aug. og 18. jul.

*Dialog The Sun Was Shining Upside Down er et dialogprojekt af Stine Berger, Peter Ravn Callesen, Nikolaj Bendix Skyum Larsen og Cecilia Westerberg.
Overgaden. Oveng. neden Vandet, Kbh. Ti.-sø. 13-17. Til 11. jul.

*'Det besjælede rum' er en udstilling med malerier af den impressionistiske maler, med fokus på rum - med eller uden personer. Skagens Museum, Nordjyllands Kunstmuseum og Vestsjællands Kunstmuseum har udlånt værker.
Ribe Kunstmuseum. Dgl. 11-17. Til 5. sep.

KLASSISK
*Bach Roskilde Domkirke får besøg af organisten James Johnstone fra London. Han spiller musik af Cornet, Frescobaldi, Scheidemann, Buxtehude og Bach.
I aften kl. 20 i Roskilde Domkirke

*Brahms Den østrigske mezzosopran Angelika Kirchschlager kan høres på Fanø Musikfestival. Med sig har hun akkampagnatøren Carolyn Hauge. Sammen spiller de to musikere værker af Brahms, Beethoven og Dvorak.
Ti. kl. 20 i Nordby Kirke

*Friis Sommer er ensbetydende med koncerter i de danske kirker. I Sydthy er der tradition for at afholde musikarrangementer i Vestervig Kirke. Man får besøg fra København i nærmeste fremtid: Organisten Jacob Lorentzen og basunisten Jesper Juul Sørensen spiller musik af Guilmant, Xenakis og Friis.
Ti. kl. 19.30 i Vestervig Kirke

*Chopin Den danske pianist Christina Bjørkøe spiller i Tivolis serie med titlen Chopin i danske hænder. Bjørkøe spiller valse, rondoer, mazurkaer og ballader. Den unge klaverløve får nok at se til.
Ti. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal. On. spiller Benedicte Palko i samme serie (polonaiser, nocturner osv.) - samme tid og sted

*Debussy Louisiana har besøg af cellisten Jean-Guihen Queyras og pianisten Alexander Tharaud. De har sammen modtaget bl.a. den franske musikpris Le Diapason d'Or, så de er nok knippelgode. Ved denne juli måneds anden koncert skal vi høre Faurés Elegie, Serenade, Sicilienne, Romance, Berceuse og Papillon. Af komponisten Debussy spilles Sonate og af Franck ligeledes en Sonate i A-dur.
On. kl. 19.30 i Louisianas Koncertsal

JAZZ
*Chick Corea og hans akustiske sekstet, Origin, har tidligere i år besøgt det københavnske jazzhus to aftener i træk, men flytter nu udendørs med vibrafonisten Gary Burton som gæst.
Plænen, Tivoli, to. kl. 22

*Lars Danielsson den svenske bassist præsenterer for anden gang sin "Nefertiti Svit", skrevet til det kendte jazzsted i Göteborg og spillet af en sekstet med bl.a. den svenske tenorsaxofonist Joakim Milder og den norske pianist Jon Balke.
Copenhagen JazzHouse fr. kl. 21,30

*Carsten Dahl høres med Mads Vinding i klaver/bas-duo og fortsætter to timer senere med en solo-koncert.
Musikhistorisk Museum lø. kl. 15 og Frederiks Bastion kl. 17

*Palle Mikkelborg spiller trompet m.m. i sin ny kvintet, som bl.a. rummer den norske guitarist Terje Rypdal og den irske sangerinde Pádraigín Ní Uallacháin.
Konsistoriegården lø. kl. 22

*Carla Bley har bl.a. Steve Swallow, Victor Lewis, Wolfgang Puschnig og Gary Valente med i oktetten 4 + 4.
Copenhagen JazzHouse sø. kl. 20.30

*Charlie Hunter spiller 8-strenget guitar i duo med et andet nyt amerikansk navn, trommeslageren Leon Parker.
Musikhuset Aarhus, Foyeren on. kl. 21

Rock
*Midtfyn-festivalen slås stadig med sit bondske landligger-image. Noget af det er fordomme og det faktum, at det ikke er nær så hipt for det københavnske meningsklereksi at stå på en græsmark i Ringe som på VIP-området i Roskilde, for så dårligt er musikprogrammet ikke. I hvert fald ikke i år, hvor man kan kan høre Aerosmith, Bryan Adams, Black Crowes, Kim Larsen & Kjukken, Michael Falch og Poul Krebs, men også Massive Attack, Iggy Pop og Caroline Henderson, som skal vænne sig til en hverdag uden platinplader. Andre interessante er cd-aktuelle Marianne Faithfull, Eagle Eye Cherry og uindhegnelige finske 22 Pistepirkko. Flere oplysninger fås på www.mf.dk, som "tilstræber intuitivt webinterface". Forhåbentlig fungerer festivalen bedre end hjemmesiden.
Ringe, to.-sø.

*Grøn koncert er et sikkert rockdansk midt-sommertegn. Årets velgørenhed for de muskelsvindramte får levende lydspor af tidens hedeste danske sanger, Thomas Helmig, den heldigvis uudryddelige landeplage TV-2, All Saints og de globale landsbytosser The Cartoons.
Esbjerg, fre., Odense, lø., Århus, lø. Alle dage 14-20.30

Scenen
*Dansescenen Inspireret af romersk-græske skulpturer og fotokunstens kropsstudier eksponerer Lynda Gaudreaus koreografi kroppen. The Holy Body Tattoo er et nyt eksplosivt canadisk navn, som bygger på tekster af cyberforfattere.
Dobbeltforestilling: Still Life no.1 & Our Brief Eternity . 8., 9. & 10. jul.

DE MINDST RINGE
*Den dobbelte troløshed Scenografien og kostumerne rammer i enkelhed og raffinement Marivaux´s rokokkokomedie med særlig præcision. Og Alexa Thers instruktion afføder med sin ironiske tydelighed, stumfilmsattituder og barokke udråbstegn megen morskab den første times tid - flyt derefter fokus til den skønne sommeraften.
Scen.: Rikke Juellund. Grønnegårdsteatret til 22. aug.

*Le Cirque Invisible Igen i år en forestilling af umådelig skønhed, finurlig humor og åndeløs magi. Med mesterlig enkelhed og en umådelig billedlig elegance udvikler Victoria Chaplin sine nærmest organisk glidende og meget æstetiske metamorfoser.
Med Jean Baptiske Thierrée. Kanonhallen til 12. juli med mulighed for forlængelse

*Fransk Art Nouveau keramik i Danmark - fra Kunstindustrimuseets og John Hunovs Samlinger. I anledning af Vejen Kunstmuseums 75 års jubilæum den 1. juli i år vises billedhuggeren og keramikeren Niels Hansen Jacobsens stentøjsarbejder i deres rette perspektiv.
Vejen Kunstmuseum. Til 26. sep.

*AKT 1, Scenekunst og Billedkunst er en anbefalelsesværdig udstilling, der dykker ned i krydsfeltet mellem genrerne scenografi og billedkunst med deltagelser af internationale navne som Hotel Pro Forma, Jan Fabre, Dumb Type, Gerogina Starr og William Kentridge.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 15. aug.

*Værker på papir er en udstilling, der kan ses i det nye Galleri Bo Bjerggaard. Her deltager Georg Baselitz, Jean Fautrier, Asger Jorn, Jörg Immendorf, Per Kirkeby, Markus Lüpertz, Richard Mortensen, A.R. Penck, Francis Picabia og Sigmar Polke.
Pilestræde 48, 2. sal. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-15. Til 21. aug.

*Rum Modellering - Morten Stræde og Grenville Davey skulpturer af den danske skulptør og hans britiske kollega.
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. Til 5. sep.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her