Læsetid: 6 min.

Kultur

Kultur
1. juli 1999

Udstilling
*Rigets bisper
Fotografen Thierry Geoffroy-Colonel har fået i opdrag at forevige de 12 danske bisper på det lysfølsomme papir. Resultatet er blevet en utraditionel frise af tolv magtfulde personer. Én kvinde og 11 mænd.
Frederiksborgmuseet. Hillerød. Dagl. 10-17. Til 29. aug.

*Maurice Estève (1904-) - fra en tysk privat samling vises 44 malerier fra 1938 til 1985, som giver et kvalificeret indblik i denne franske malers udvikling fra figurativitet til stigende abstraktion.
Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, Holte. Åbner i dag. Ti. 12-20, on., to. og fr. 12-16, lø.-sø. 11-17. Til 26. sep.

*CODEX - en grundlovsudstilling er en udstilling med en række værker, der forholder sig til selvvalgte lovmæssigheder og afgrænsninger. Kunstnerne er: Torben Christensen, Willie Flindt, Yoko Ono, Daniel Pflumm, Skeel & Skriver, Jannick Kirk Sørensen og Ane Vester.
Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3D, Roskilde. Ti.-fr. 11-17, lø.-sø. 12-16. Til 15. aug.

*Fynboernes blomster fokuserer på blomsterbilleder af de berømte fynske malere fra århundreskiftet, heriblandt Johs. Larsen, Fritz Syberg, Anna Syberg, Christine Swane m.m.fl.
Faaborg Kunstmuseum, Faaborg. Dagl. 10-17. Til 12. sep.

*Dansk kunst 1930-50 er en udstilling og en bog om denne periode, hvor dansk kunst for alvor gik i dialog med den internationale kunstscene. Nordmanden Per Hovdenakk viser os vej både via bog og billede. Navne som Ejler Bille, Richard Mortensen, Henry Heerup, Asger Jorn m.fl. hører naturligvis til selskabet.
Kunstcentret Silkeborg Bad, Silkeborg. Dagl. 10-17. Til 3. okt.

*Kunstnernes Sommerudstilling.
98 kunstnere slap igennem den syv mand store censurkomité, heraf 63 debutanter.
Tistrup Skole, Lærkevej 8, Tistrup. Dagl. 12-17, on. 12-19. Til 11. jul.

*Samhørighedens adskillelse lyder den modsigelsfyldte titel på Birgitte Kjøllers installationsudstilling, som hun selv kalder en "arkitektonisk skulptur installation med labyrintiske passager".
Åbner næste onsdag (den 7. jul.) i: Brandts Passage 43. Dagl. 11-15. Til 17. jul.

*Traneudstilling med Peter Goin (USA) viser denne amerikanske fotokunstners værker fra serierne 'Kerne-landskaber og Humanature'. Det er fotografier fra de affolkede testområder i Nevada, hvor atomprøvesprængningerne fandt sted, men også samspillet mellem menneske og natur, har Goins interesse.
Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6. Til 7. jul.

*Oluf Høst Museet har nu åbnet dørene til sin anden sæson. Dette års udstilling Sjælsfarve - et udtryk fra Høst selv - viser værker fra museets egen samling samt lån fra private og museer.
Nørresand 10, Gudhjem. Dagl. 11-17. Til 5. sep.

*Cuba - længslernes landkort er en udstilling med cubansk samtidskunst. Her vises fotografier, skulpturer, installationer, video samt værker med lyd og levende billeder. Det fremgår, at den cubanske kultur og kunst udvikler sig vitalt, på trods af frygten for fremtiden og at fattigdommen tager til. I Sidegalleriet kan ses Context, en udstilling med tegninger og malerier af kunstnerne Glen Garner, Marianne Kardel Knutz og Lærke Lauta, der med værkerne fortæller historier og skaber bizarre situationer.
Nikolaj. Dagl. 12-17. Til henh. 15. aug. og 18. jul.

*Dialog
The Sun Was Shining Upside Down er et dialogprojekt af Stine Berger, Peter Ravn Callesen, Nikolaj Bendix Skyum Larsen og Cecilia Westerberg.
Overgaden neden Vandet, Kbh. Ti.-sø. 13-17. Til 11. jul.

*Irsk
Sinead Aldridge, John Cronin, John Graham og Ciaran Lennon er irske kunstnere, der viser malerier og arbejde på papir i:
Weinberger Galleri, Valkendorfsg. 13, Kbh. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-15. Til 24. jul.

*Stokrosebanden lever og har det godt midt i alt det grønne. Deres nye værker kan ses i:
Pakhuset, Nykøbing Sj. Dagl. 11-17. Til 25. jul.

*Kristian Zahrtmann Billeder fra 1866-1917 kan ses i:
Bornholms Kunstmuseum, Gudhjem. Ti.-sø. 10-17. Ons. i jul. og aug. 10-21:30. Til 8. aug.

Klassisk
*Tjaikovskij
Tivolis Symfoniorkester og Tivolis Koncertkor under Walter Weller opfører Tjaikovskijs Eugen Onegin. Solister: Galina Gorchakova, Ilya Levinsky, Bo Skovhus, Stephen Milling, Susanne Resmark, Kirsten Dolberg.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal.

*Hasse
Domorganist Kristian Olesen spiller sammen med Klaus Eichhorn fra Berlin. Det sker i Roskilde Domkirke. Værker af Tunder, Buxtehude, Weckmann, Hasse, Erich og Leyding.
I aften kl. 20 i Roskilde Domkirke.

*Elberling
AV-ART præsenterer projektet Offstream Jaxx. Det første arrangement hedder Alarm 112: AV-annoying! Det er lydensemblet Alarm 112, der ifølge arrangøren fokuserer på nogle af jaxx'ens grundideer: Improvisation, udtrykket, eksperimentet og nu'et. Med andre ord de samme interesseområder, som vi finder i klassisk musik, jazz-musik, rock-musik og det meste andet musik i denne verden. Den aktuelle jaxx-musik vil blive spillet af Klaus Holbeck Strand (audio), Stiffen Leave Pulsed (audio/videotechnical), Sanderb52 Elbobling (visual), Helvildt Raagaard (audiovisual), og The Hobbyworkshop c/o Mr. Riis (audio).
Fr. kl. 21 i Teater Styhr & Kjær, Huset i Magstrædet, 4. sal.

*Mozart
Den polske Duo di Donne åbner Fanø Musikfestival 1999. Besætningen er fløjte og harpe. Kvindeduoen har spillet under dygtige dirigenter og modtaget hædersbevisninger. Ved aftenens koncert spiller de værker af Rossini, Bach, Mozart, Debussy, Saint-Säens og Lutoslawski.
Ti. kl. 20 i Nordby Kirke. Flere oplysninger på tlf. 75164429.

*Ravel
Louisiana har besøg af pianisterne Claire Désent og Emmanuel Strosser. Museet sætter fokus på fransk musik. Ved denne juli måneds første koncert skal vi høre Bizets Jeux d'enfants, Debussys La Mer, Ravels Ma Mère L'Oye, Poulencs Sonate og Ravels Rhapsodie Espagnole.
On. kl. 19.30 i Louisianas Koncertsal.

Jazz
*Keith Jarrett leverer sammen med bassisten Gary Peacock og trommeslageren Jack DeJohnette optakten til Copenhagen Jazz Festival, desværre for længst udsolgt. Et hårdt afgrænset udvalg af indendørs koncerter under festivalens første del i det følgende.
Cirkusbygningen to. kl. 19

*Fredrik Lundin leder med sax og fløjte sekstetten factum est? med bl.a. sangerinden Josefine Cronholm.
Copenhagen JazzHouse ma. kl. 21.30

*Herbie Hancock høres med egen sekstet med Eddie Henderson (trompet) og Terri Lynn Carrington ved en dobbeltkoncert, der indledes af Tomas Francks kvartet med pianisten Carsten Dahl.
Cirkusbygningen ti. kl. 19

*Tim Berne den amerikanske saxofonist er solist med Copenhagen Art Ensemble.
Huset i Magstræde ti. kl. 21

*Dianne Reeves den amerikanske sangerinde besøger for første gang Danmark.
Copenhagen JazzHouse ti. og on. kl. 21.30

Rock
*Bayous dyrker den svingende amerikanske zydeco- og cajun-musik, en caribisk form for blues og folkemusik.
Skælskør Folkemusikfest, fre. aften

*Lars Lilholt Band kan med sin populære spillemandsmusik løsne alt mudderet fra træskoene, når det spiller op til dans.
Hovedengen, Ribe, fre. kl. 21

*Me & My giver den første koncert efter udgivelsen af deres nye teeny-popplade. Den er henlagt til Susanne og Pernille Georgi Nielsens hjemegn, hvor de inden det globale gennembrud var kendt på de omkringliggende kroer under navnet Super Sisters.
Kolding Stadion, Kolding, lør. kl. 14

*Søren Sko har fået et stort publikum via sin imponerende soul-stemme tilsat harmløs popmusik.
Vig Festival, fre.-lør.

*TV 2 kalder sig nu Verdens lykkeligste band og har netop udsendt en række af deres bedste numre i live-versioner.
Forbrændingen, Albertslund, lør. kl. 21

Roskilde - live på Internettet
*For første gang i Roskilde Festivalens historie bliver der i år sendt interviews, nyheder og reportager live i billeder og lyd via Internettet. Hver dag under den fire dage lange festival vil man kunne læse aktuelle koncert-anmeldelser, reportager og ikke mindst chatte og overvære direkte interviews med kunstnerne. Aktiviteten er sponsoreret af Carlsberg, www.eon.dk og pladebranchen, hvis website www.musik. org giver oplysninger om tidspunkter for live-interviews.

Scenen
*Musikhuset Århus/Musik Teatret
Albertslund Teaterinstruktøren, forfatteren og komponisten Mbongeni Ngema vil med denne nyskrevne musical - bygget op over zuluernes traditionelle sang og dans, med nyskrevne sange, sydafrikansk rock og fortællende sekvenser - bidrage til det ny Sydafrikas historieskrivning.
The Zulu, 1. og 2. /4., 5., 6. og 7. juli

*Kanonhallen
Det mest magisk-poetiske cirkus, rubrikbestyreren har haft den udsøgte opløftelse at overvære, kommer mirakuløst igen med kaniner, læsende ænder, Victoria Chaplins bemærkelsesværdige omgang med kostumer og rekvisitter og med to nye numre.
Le Cirque Invisible, 3.-12. juli

*Grønnegårdsteatret
Instruktøren Alexa Ther har sammen med Niels Brunse nyoversat og bearbejdet Marivaux's yndefulde mesterværk, mens Rikke Juellund har scenograferet de pastorale og herskabelige omgivelser.
Den dobbelte troløshed, fra 2. juli til 22. aug.

Etcetera
*Klimax hører til den nye generation af cubanske salsabands med kun fire år på banen under ledelse af den legendariske Giraldo Piloto, der har håndplukket bandets musikere fra de vigtigste cubanske salsaorkestre. Stilen er ultra-moderne melodiøs, dansevenlig salsa,
som de medbragte Senoritas de la Salsa nok skal demonstrere.
Store Vega, Kbh. lø. kl. 21

*Tango og funk
Tangoorkestret og Bagdad Dagblad har delt øvelokale i 10 år. Det fejrer de med en Tango-Guldalderfusion-Kulturfims-koncert, hvor de to sæt gale drenge spiller hinandens musik. Funkede tangonumre og kulturfimset funk - under devisen: Det sker kun én gang og så aldrig mere.
Pumpehuset, Kbh. lø. kl. 21

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her