Kultur
5. august 1999

UDSTILLING
*Grænselandsudstillingen åbner på lørdag med deltagelse af bl.a. Alfred Friis, Ole Prip Hansen, Bente Sonne m.m.fl. Gæster i år er: Jan Chr. M. Christensen, Ken Denning, Jakob Nørregård, jannick Seidelin, Hanna Jäger og Niels Vollertsen.
Frøslevvej 29, Padborg. Åbner på lør. 14-17. Dagl. 10-17. Til 22. aug.

*Jemima Brown (GB) viser nye videoværker i:
OTTO, Sønderboul. 95, Kbh. V. Åbner i mor. 19-22. To.-sø. 14-17. Til 29. aug.

*Franz Pedersens Kunsthandel udstiller værker, skabt af 14 studerende fra Kunstakademiet. Fernisering i morgen 13-17.
Carolinelundsvej 47, Horsens. Ti.-sø. 13-17. Til 29. aug.

*Jane Muus udstiller træsnit og skitsebøger. Hun fortæller om sin Akademitid i 40'rne på lør. 15-16, hvor udstillingen åbner.
Clausens Kunsthandel, Toldbodg. 9, Kbh. Ma.-lø. 11-17. Til 4. sep.

*Michael Krebber og Cosima von Bonin udstiller nye værker i:
Galerie Mikael Andersen. Åbner i mor. 16-18. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14. Til 12. sep.

*Dig og Johns engagement er en udstilling med John Kørner. Han maler telte, huse, landskaber og baghaver. Han er en af de store organisatorer på den unge nutidskunstscene med bl.a. Kørners Kontor, der har vist stribevis af udstillinger.
Galleri Søren Houmann, Sølvg. 9, Kbh.. Åbner i mor. 17-20. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-16. Til 4. sep.

*Poul Janus Ipsen udstiller malerier og Markan Christensen skulpturer i:
Kunstforeningen Pakhuset, Nykøbing Sj. Ti.-sø. 11-17. Til 12. sep. Åbner på lør. kl. 14.

*Gæster fra Norden Billedhuggeren Lisbeth Nielsen udstiller sammen med grafikeren Arnannguaq Høeg fra Grønland og maleren Amariel Nordoy fra Færøerne. Det sker i:
Huset i Asnæs. Fernisering på lør. 14-17. Storeg. 31, Asnæs. Hverd. og søn. 13-17, lø. 10-17. Til 29. aug.

*Flere nordiske gæster 'Papir på en øde ø' er en udstilling med nordiske kunstnere: Gjertrud Hals og Jane Balsgaard fra Danmark, Gabriella Gøransson fra Sverige og Hilde Hauan Johnsen fra Norge. De udstiller installationer, skulpturer, aftryk og strukturer. Grundmaterialet er fibre fra klude og planter.
Middelgrundsfortet/Ammunitionsgangen. M/S Langø sejler daglig mellem Fortet og Nyhavn 71. Afg. fra Nyhavn kl. 11.00, 12.30 og 14. Til 15. aug.

*Sommerens Mørke og Lyse Nætter Olafur Eliassson (Danmark/Island), Marja Kanervo, Tommi Grönlund, Petteri Nisunen (alle tre fra Finland) og Christian Partos (Sverige) udstiller lysinstallationer. Hele kunstbygningen mørklægges, lys bevæger sig langs vægge, under loft, solarier afgiver lys. Den elektroniske verden har taget over.
Århus Kunstforening, J.M. Mørksg. 13, Århus.. Ti.-sø. 10-17. Til 22. aug.

*J.F. Willumsens Museum har åbent for publikum. Det er et af Danmarks mest interessante enkeltmandsmuseer. Man har netop tekstet samlingerne, så de besøgende kan få svar på deres spørgsmål. Der er opgaver til både børn og voksne.
Jenriksvej 4, Frederikssund. Dagl. 10-16.

*Marc Chagall Museet for religiøs Kunst i Lemvig viser en udstilling med bibelske billeder af Chagall. Udstillingen er udlånt af Chagall-Museet i Nice og Musée National d'Art Moderne, Centre Pompidou.
Bodil Kaalund Samlingerne, Stradnvejen 13, Lemvig. Ti.-sø. 10-17. Ti 15. aug.

KLASSISK
*Chopin Copenhagen Guitar Festival '99 er i gang i Rundetårn i København. I aften kan De opleve guitaristen Tomas Krakowski og violinisten Jack Glatzer. Musikerne spiller værker af Franz Schubert, Fernando Sor, Fréderic Chopin, Niccolo Paganini og Mauro Giuliani.
I aften. kl. 20.30 i Rundetårn.

*Sibelius I anledning af Finlands overtagelse af EU-formandsskabet er der finsk aften i Tivoli. På programmet står musik af den finske nationalkomponist Jean Sibelius, der spilles af Tivolis Symfoniorkester under dirigenterne Okko Kamu og John Storgårds.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal.

*Mozart Århus Sommeropera har haft premiere på Mozarts opera Figaros Bryllup. Den lanceres af århusianerne som en sengekantsopera. Kasper Holten har iscenesat, Randers Byorkester og solister dirigeres af David Riddell.
Fr. kl. 20 i Helsingør Theater, Den Gamle By, Århus. Spiller også den 20., 27. og 31. august kl. 20, og 1., 8., 10. og 11. september kl. 17.

*Nielsen Odense Symfoniorkester har i flere år haft succes med 'Grøntsagskoncerter', som er gratiskoncerter af en times varighed. Ved næste koncert spilles musik af Verdi, Donizetti, Vivaldi og Rossini.
Lø. kl. 11.30 i Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus.

*Shostakovitch Den berømte Borodin Kvartet gæster igen Tivoli. De fire strygere spiller kvartetter af Shostakovitch og Beethoven.
Lø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal.

*Messiaen På Thorvaldsens Museum kan De opleve koncerter med oplæsning i august, som gennemføres i museets indre gård. Ved næste arrangement oplæses fra Johannes Åbenbaring (ved skuespilleren Nis Bank Mikkelsen) og LINensemblet med violinisten Helge Slaato opfører den franske komponist Olivier Messiaens Quatuor pour la fin du temps.
Sø. kl. 20 i Thorvaldsens Museums indre gård.

*Bach Der er sommerkoncerter i Kastelskirken. Ved næste koncert gæster violinisten Sergei Azizian kirken. Han spiller musik af J.S. Bach, Ysaÿe og Bartók.
Søndag kl. 15.30 i Kastelskirken.

*Heise Der er koncerter på Valdemars Slot på Tåsinge. Ved næste koncert synger sopranen Elisabeth Meyer-Topsøe. Værker af Peter Heise, Edward Grieg, Ture Rangström, Richard Strauss og
Jean Sibelius. Meyer-Topsøe nyder klaverledsagelse af
Niels Muus. Efter koncerterne indbydes til vinsmagning i slottets vinhus.
Sø. kl. 18 på Valdemar Slot. Yderligere informationer på tlf. 48488043.

JAZZ
*Marilyn Mazur høres ikke så ofte i rollen som akkompagnatør ved et almindeligt trommesæt, men under sidste måneds Copenhagen Jazz Festival var hun medlem af Nikolaj Hess' klavertrio, og trioen kan nu genhøres under indendørs forhold. For basspillet svarer Jesper Lundgaard.
Copenhagen JazzHouse fr. og lø. kl. 21.30

*Tony Dagradi spillede tenorsax og klarinet i Carla
Bleys tentet i begyndelsen af 80'erne, men er nu hovedperson i Astral Project, en kvintet fra New Orleans, der spiller nutidig akustisk jazzmusik. Den besøgte jazzhuset sidste efterår og består, foruden af Dagradi, af Steve Masakowski (guitar), David Torkanowski (klaver), James Singleton (bas) og Johnny Vidacovich (trommer).
Copenhagen JazzHouse ti. kl. 20.30

ROCK
*John Hiatt er hovednavnet på en dag, hvor blues-musikken er i højsædet. Hiatt er en meget benyttet studiemusiker, men har en lang række soloplader bag sig, hvorpå den amerikanske sydstatsrock i en mere tilbagelænet udgave dyrkes. Inden Hiatt går på, varmes han op af den blinde canadiske guitarist Jeff Healy og danske - eller rettere nordjyske - Allan Olsen.
5-Øren, København, lør. kl. 14-21

*Den gale pose har efterhånden spændt et ret stort publikum op til lir med deres blanding af pop og hip-hop.
Ishøj Byhave, Ishøj, lør. kl. 14

*D:A:D har skiftet trommeslager og er gået i studiet for at indspille et nyt album, der forventes udsendt i starten af det nye år. Derfor ligger de stille på koncertfronten, men tager dog lige et smut til Skanderborg Festival for at teste nogle af de nye numre af.
Skanderborg Festival, søn. kl. 21.30

SCENEN
*Café Liva Cabaret af tekster hentet fra dronningen af Hedebygade, som nok selv ville have fnyst ved tanken. Karen-Lise Mynster er solist bakket op af musikerne Nikolai Engstrøm, Tomas Høffding og Rolf Hvidtfeldt.
Tågænger, fra d. 7. aug.

*Haveselskabets Have Femte årgang af Cumulusteatrets sommerteater-cum-picnickurv-i-det-grønne, der i dette Shakespeare-år går ud over Will himself. I nyoversættelse af Birgitte Øigaard, der også har instrueret, mens Niels Secher har scenograferet.
Stor ståhej for ingenting, fra d. 6. aug.

*Kanonhallen Guiden er i god tid, når vi gør opmærksom på halvfemsernes sidste Hamlet, Eimuntas Nekrosius' 'unge', men allerede legendariske opsætning, der kroner Shakespeare-trilogien i K.I.T.s Sommerscene 99 - i bare tre dage fra 12. til 14. aug. Mere herom næste torsdag.

*Prinsens Bastion på Kastellet er vært for København Kommunes sommerprogram - for børn. Kaskade Teatret viser en grotesk historie om fire menneskers jagt på lykken - ordløst, mimisk og meget akrobatisk fortalt i en scenografi opbygget af stilladser.
Lykkens labyrint, 13 gange i perioderne 9.-13. aug. og 20. - 27. aug.

ETCETERA
*Jidpopnætter Spielniks og sangerinden Channe Nussbaum, som har gjort den den traditionelle jødiske klezmer-musik populær som 'jidpop', har været på en storstilet Ungarns-turné, men er nu tilbage i København, hvor de slutter sommersæsonen af med tre koncerter.
Anemoneteatret, Suhmsgade 4. I aften, fre. og lø. kl. 21.

DE MINDST RINGE
*Maurice Estève har gennem en årrække været genstand for en tysk samlers passion. De 44 malerier fra 1938 til 1985 fra denne samling viser den franske kunstneres udvikling fra stilleben i Matisses fodspor til en stadigt stigende abstraktion.
Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, Holte. Ti. 12-20. On, to, og fre. 12-16. Ti.-sø. 11-17. Til 26. sep.

*AKT 1, Scenekunst og Billedkunst er en anbefalelsesværdig udstilling, der dykker ned i krydsfeltet mellem genrerne scenografi og billedkunst med deltagelse af internationale navne som Hotel Pro Forma, Jan Fabre, Dumb Type, Georgina Starr og William Kentridge.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 15. aug.

*Art Nouveau Fransk Art Nouveau keramik i Danmark - fra Kunstindustrimuseets og John Hunovs Samlinger'. I anledning af Vejen Kunstmuseums 75 års jubilæum vises billedhuggeren og keramikeren Niels Hansen Jacobsens stentøjsarbejder i deres rette, internationale perspektiv.
Vejen Kunstmuseum. Til 26. sep.

*Lilja Samlingen Arken har lånt fra Lilja Samlingen. Det er Rauschenberg, Rosenquist og Lichtenstein, der her brillerer i stor stil. Husk badetøj!
Arken, Ishøj. Ti.-sø. 10-17. Til 19. sep.

*Den dobbelte troløshed Scenografien og kostumerne rammer i enkelhed og raffinement Marivaux's rokokkokomedie med særlig præcision. Og Alexa Thers instruktion afføder med sin ironiske tydelighed, stumfilmsattituder og barokke udråbstegn megen morskab den første times tid - flyt derefter fokus til den skønne sommeraften.
Scen.: Rikke Juellund. Grønnegårdsteatret til 22. aug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her