Kultur
28. oktober 1999

UDSTILLINGER
*Bente Christensen-Ernst 'Alt kød er som græs'. Kunstneren portrætterer mennesker i en stil, der på én gang er pop og surrealisme. Det er kendte mennesker som Henrik Nordbrandt, Ove Sprogø, Finn Nørbygaard, der sidder model for hende.
Kastrupgaardsamlingen, Kastrupvej 399. Åbner på lø. Ti.-sø. 14-17. Til 12. dec.

*Bert Teunissen 'Me and My Christmastree' og 'Room With a View' er to udstillinger af den hollandske fotograf, der bl.a. kigger inden for hos mennesker, som viser sig selv frem, poserende ved siden af et juletræ.
Museet for Fotokunst, Brandts Klædefabrik, Odense. Åbner i mor. kl. 16. Til 9. jan.

*Denise Green Den australsk-amerikanske kunstner var en del af 'New Image Painting'-bevægelsen i 70'ernes New York. Hun arbejder med vestlig abstraktion, iblandet australsk, asiatisk og japansk billedtradition. I overetagen udstiller Doris Bloom sine 'Finger Paintings.'
Galerie Asbæk, Bredg. 20. Kbh. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-16. Til henh. 6. og 13. nov.

*Richard Deacon & Ian McKeever udstiller nye værker i:
Galleri Susanne Ottesen, Gothersg. 49, Kbh. Ti.-fr. 10-13 & 14-18, lø. 11-15. Til 27. nov.

*Bo Bisgaard viser på udstillingen 'Drugs I.D.' værker, der reflekterer over illegale og legale stoffer på en æstetisk måde. På førstesalen viser Kathrine Schrøder viser værker, der udfolder sig i feltet mellem fotografi, skulptur og installation.
Overgaden. Oveng. neden Vandet 17, Kbh. Åbner i mor. kl. 17-20. ti.-sø. 13-17. Til 21. nov.

*Leonard Forslunds malerier kredser hyppigt om præmisserne for fladens mulige illusion. Ofte ses fotografiske gengivelser af objekter, løsrevet fra deres normale omgivelser.
Galerie Mikael Andersen, Bredg. 63, Kbh. Åbner i mor. 17-19. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14. Til 28. nov.

*Huset i Asnæs Maleren Arne Haugen Sørensen og væveren Anne Rydahl benytter begge kristen symbolik i deres kunst, der nu kan ses i:
Huset i Asnæs. Hverdage og søn. 13-17, lø. 10-17. Åbner på lør. 14-17. Til 21. nov.

*Morten Viskum er en kontroversiel, norsk installationskunstner, som udforsker kulturens tabuområder, i lighed med kunstnere som Christian Lemmerz og Damien Hirst.
Åbner på lør. 14-16 i Galleri Christian Dam, Bredg. 23, Kbh. Til 27. nov.

*Eva Koch udstiller fotografiske arbejder, en dias-projektion og en videoprojektion i:
Stalke Galleri, Vesterbrog. 14A, Kbh. Åbner i mor. 17-20. On.-fr. 13-18. Til 19. nov.

*Rolando Diaz er en colombiansk født fotokunstner, der udstiller sine værker i 'Starving Artistz'-regi, der denne gang har indlogeret sig i Café Sommersko.
Kronprinsensg. 6, Kbh. Fernisering i dag kl. 16-19. Til 22. jan.

*KE - Kunstnernes Efterårsudstilling Ud af 870 indsendere blev kun 36 kunstnere antaget af censurkomiteen, der i år bestod af Ingvar Cronhammar, Bjørn Ignatius Øckenholt, Julie Kjer m.fl. Der er selvsagt megen vægplads mellem billederne.
Den Frie Udstillings Bygn., Oslo Pl. Kbh. Dgl. 10-17. Til 31. okt.

*Ernest Barlach - 'en kunstner mod nord' er en udstilling med den tyske kunstner (1870-1938), der malede på afstand af skiftende trends og modeluner i storby-miljøet og i stedet dyrkede motiver fra Warnemünde og sin hjemstav Güstow. Udstillingen omfatter skulpturer, tegninger og grafik af denne særprægede kunstner, der knytter an til middelalderen.
Nordjyllands Kunstmuseum, Aalborg. Ti.-sø. 10-17. Til 9. jan. 2000

KLASSISK
*Christensen Sjællands Symfoniorkester spiller ny musik ved aftenens koncert. Under ledelse af dirigenten Giordano Bellincampi spiller man musik af Tage Nielsen (Il giardino magico) og Mogens Christensen (Zauberwald), som er en uropførelse. Sjællænderne spiller også Beethovens Violinkoncert med Christina Åstrand som solist.
I aften kl. 20 i Søndervangshallen, Birkerød. Gentages i morgen kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Nørgård Vestjysk Musikkonservatorium præsenterer til Internetopsætningen Per Nørgård - en introduktion til komponisten og hans musik. Der vil være demonstration af opsætningen ved docent Jørgen Mortensen. Komponisten vil være til stede og en lille koncert med følgende Nørgård-program vil blive afholdt: Spader dame for sologuitar og Klage eller danse for violin og guitar.
I dag kl. 13 i salen på Vestjysk Musikkonservatorium

*Britten Frederiksberg får besøg af koret East Cornwall Choir fra England. Korlederen Caroline Stephenson vil sammen med sangerne opføre musik af Purcell, Bach, Britten og Carl Nielsen. Endelig også en afdeling med folkesange, både engelske og danske.
Lø. kl. 12 på Frederiksberg Hovedbibliotek (Bibliotekssalen, indgang Solbjergvej 23)

*Bach Der er Allehelgenskoncert med Universitetskoret Lille MUKO under ledelse af Jesper Grove Jørgensen. Med sig har sangerne Lars Baunkilde på violon og Jacob Lorentzen på orgel. Man spiller værker af Bach og Schütz samt fællessalmer.
Lø. kl. 22 i Holmens Kirke

*Lohse Ensemblet Nordlys byder på koncert med ny musik. Det unge ensemble, der består af violinisten Christine Pryn, klarinettisten Asger Henriksen, cellisten Joakim Lakskov og pianisten Joachim Olsson, spiller musik af Stravinsky, Jørgen Messerschmidt, Carsten Bo Eriksen og Martin Lohse.
Sø. kl. 16.30 i Hofteatret (teatermuseet, Chr.borg Ridebane)

*Frandsen Kammerkoret Camerata synger i Kastelskirken. Under dirigenten Michael Bojesen synger koret musik af Carl Nielsen, Vagn Holmboe, Finn Høffding,
John Frandsen og Sunleif Rasmussen.
Sø kl. 14 i Kastelskirken

JAZZ
*Thor Madsen er guitarist og leder af gruppen Mazza 5, hvis repertoire mest er komponeret af ham selv. Blandt de andre musikere er saxofonisterne Lars Møller og Claus Waidtløw.
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30

*Marie Schmidt er ved klaveret en af de tre Sophisticated Ladies, som i denne uge kan høres i Gothersgade 107. De to andre er Helle Marstrand (bas) og Benita Haastrup (trommer).
Jazzcup fr. kl. 15.30-18.30 (fri entré)

*Thomas Agergaard spiller tenorsax i samme kvartet som på hans højtpriste Manrec-cd fra foråret, dvs. Carsten Dahl (klaver), Lennart Ginman (bas) og Thomas Blachman (trommer).
Copenhagen JazzHouse lø. kl. 21.30

*Don Thompson er canadisk pianist, vibrafonist og komponist. Under sit besøg i Danmark høres han bl.a. i en oktet, der ledes af saxofonisten Pernille Bévort og rummer en række førende danske musikere.
Copenhagen JazzHouse sø. kl. 15

*Dave Holland spiller bas i sin egen kvintet, der foruden næste års Jazzpar-prismodtager, saxofonisten Chris Potter, rummer Robin Eubanks (basun), Steve Nelson (vibrafon) og Billy Kilson (trommer).
Copenhagen JazzHouse ma. kl. 20.30

ROCK
*Thomas Helmig er på en meget medie-dækket danmarksturné, der indtil videre er blevet betegnet som alt fra flop til erobringstogt.
Tobaksfabrikken, Esbjerg, to. kl. 20,
Kolding Teater, Kolding, fr.,
Odens Idrætshal, Odense, lø.

*Ungdomshuset holder over tre aftener 17-års fødselsdagsfest og byder torsdag på live punkmusik, fredag på folkrock og lørdag på ska-musik.
Ungdomshuset, København, to.-fr., alle aftener kl. 21

*Spain er i Danmark i år for tredje gang og for tredje gang er der ingen undskyldning for ikke at møde dette fine amerikanske band, der skriver afdæmpede ballader, der på smukkeste vis blander jazz og rock.
Vox Hall, Århus, fr. kl. 21

*Chris Cornell var forsanger i grunge-musikkens bedste repræsentant, Soundgarden. Bandet eksisterer ikke længere, Cornell er i stedet 'gået solo' og aktuel med det roste album Europhoria Morning.
Vega, København, ti. kl. 20

SCENEN
*En Ren Formalitet er Peter Reichhardts nyeste dramatisering - en kold, nordisk thriller om en dansk filminstruktør, der har isoleret sig i en svensk skov. Men så en aften bliver det uvejr og tid til mord... Göran Forsmark spiller politiinspektøren og Bjarne Henriksen er den forvildede dansker.
Teater Mungo Park, Allerød, 28. okt.-25. nov. Tlf. 48 14 13 39

*'5' Idealisterne i det gamle bageri i Ryesgade fortsætter de sammenbidte eksperimenter, denne gang med udgangspunkt i en fast scenografi af Maja Ravn. Instruktøren, der skal skabe en forestilling på bare 12 dage, er koreografen, danseren og bodyart-mesterlæreren Bo Madvig.
BIDT, Ryesgade 30 c, Nørrebro, 28-30. okt. Tlf. 35 37 45 41

*Hvor var vi lykkelige hedder Jens Christian Grøndahls nye ægteskabsteater om en udbrændt forfatter og hans unge elskerinde. Århus Teater annoncerer med replikken: 'Er der andet end spørgsmålet om hvem der knepper hvem, og i hvilken rækkefølge?'
Århus Teater, Stiklingen, 29. okt.-20. nov. Tlf. 89 33 26 07

*Scenekunst '99 efterårsfestivalen arrangeret af Kulturhus Århus, byder bl.a. på Tin Box' tredelte danseforestilling Life Size af Kim Eden, hvor 50 kvadratmeter spejl og psykedeliske videoprojektioner vil skildre små følelser sat på store bevægelser... Desuden præsenteres multimedieforestillingen skyggen@
virtualis om drømmenes cyberspace, baseret på H.C. Andersens 'Skyggen'.
30. okt.-5. nov. Billet-info: Musikhuset, tlf.89 31 82 10

*Trainspotting - kultbogen af Irvine Welsh fra 1993 - har nu også inspireret Mammutterne til en styrkeprøve med den skotske junkiekultur. Eller som en replik lyder: "Når man har det dårligt, så får det lortet omkring én til at stinke endnu mere af lort." Peter Dupont Weiss har oversat og instrueret.
Mammut Teatret i Kanonhallen, 2.-20. nov. Tlf. 35 43 20 21

DE MINDST RINGE
*K - for Kafka En magnetiserende forestilling om den Kafka'ske dødsangst. Forfatter-instruktør-scenografen Martin Tulinius' har skabt en stram og belæst, men også vidunderligt ligetil forestilling. Og Jesper Dræbys autoritet fylder rummet, uanset hvor mange gange han må hen og kaste blod op. Og så er der tunnel-dødslys, der tryllebinder.
Kaleidoskop til 13. nov.

*Gud Bevare Danmark En festforestilling om Danmark og en kærlig, vild og dobbeltløbet opsang til nationen. Ole Bornedals manuskript er fuld af replikgaver til skuespillerne, og Thomas Bo Larsen og Dejan Cukic er frontløbere i Gasværkssagaen om manden, der vågner op efter ti år i coma.
Østre Gasværk Teater. Til 18. dec.

*Nina Sten-Knudsen 'Landskabet senere' er en udstilling med nye, enorme malerier af en kunstner, der forholder sig til klassisk landskabsmaleri. Hun opstiller en rumlighed, som hun selv har kaldt polyfokal, dvs. et figurativt billed- og erkendelsesrum uden enhedsperspektiv.
Ny Carlsberg Glyptotek. Ti.-sø. 10-16. Til 14. nov.

*Degas og New Orleans En af impressionismens bannerførere, franskmanden Edgar Degas, rejste i 1872 til New Orleans, hvorfra hans mor stammede. Udstillingen viser malerier, pasteller, tegninger og grafiske værker fra de fem frugtbare måneder, han tilbragte dér.
Ordrupgaard, Vilvordevj. 110, Charlottenlund. ti.-fr. 13-17, lø. 11-17. Til 28. nov.

*René Magritte En tæt udstilling, der stiller skarpt på surrealisten René Magritte. Det er den malende filosof, der med sine gådefulde malerier kredser om tilværelsens uudgrundelige spørgsmål.
Louisiana. Humlebæk. Dgl. 10-17. On. 10-22. Til 28. nov.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her