Kultur
20. januar 2000

Udstillinger
*Corner Udstillingen 2000 åbner på lørdag. kl. 13 med Corner og særudstillingen med Londonskolemaleren Frank Auerbach. Der er desuden mindeudstilling med Sv. Havsteen-Mikkelsen og Gudrun Poulsen m.m.m.
Charlottenborg. Dagl. 10-17, on. 10-19. Til 13. feb.

*Erik Steffensen udstiller en fotoserie fra Grønland med titlen Sisimiut i:
Albertslund Rådhus. Ma.-on. 8:30-15, to. 8:30-18, fr. 8:30-14. Til 13 feb.

*It's a Beautiful day er en udstilling med nye værker af Peter Bonde.
Galeri Asbæk. Åbner i dag. 16-19. Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18. Lø. 11-15. Til 12. feb.

*På sporet af... er en udstilling med værker af Kaspar Bonnén, Dorte Jelstrup, Kirsten Justesen, Jakob Kolding, John Kørner, Lars Bent Pedersen, Nikolaj Recke, Kirstine Roepstorff og Christian Schmidt-Rasmussen. Samtidig kan ses udstillingen 7C's af Ulf Rollof med installationer af stor poetisk styrke.
Nikolaj. Åbner i mor. 16-18. Dagl. 12-17. On. gratis. Til 19. mar.

*Günther Förg er udstillingsaktuel to steder. 1) med udstillingen Günther Förg - efter Munch malerier.
Og 2) med udstillingen Günther Förg, overvejende med fotografier.
1) Galerie Mikael Andersen, Bredg. 63, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14. Åbner på lør. 12-15. Til 5. mar.
2) Arken. Ishøj. Åbner på lør. Ti.-sø. 10-17, on. 10-21. Til 4. jun.

*Troels Wörsel viser nye malerier i:
Galleri Franz Pedersen, Carolinelundsvej 47, Horsens. Ti.-sø. 13-17. Til 20. feb.

*Ursula Reuter Christiansen kan man give etiketterne lidenskab, uro, gådefuldhed, oprør, kamp og engagement. En stor, retrospektiv udstilling Kast en brand med malerier, tegninger, film og keramik fra 1968-2000 gør status over hendes foreløbige virke.
Brandts Klædefabrik. Ti.-sø. 10-17. Til 26. mar.

*Ernst Josephson (1851-1906). På Ordrupgaard åber en udstilling med 80 værker af den kontroversielle enegænger i svensk kunst, hvis værker rakte langt ind periodens internationale strømninger, og dog i dag stort set er ukendte uden for Sverige.
Vilvordevej 110, Charlottenlund. Ti.-fr. 13-17, on. 13-21, lø.-sø. 11-17. Til 24. apr.

*Jòhannes S. Kjarval. En stor udstilling med den islandske maler kan ses i:
Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, Holte. Ti.-sø. 12-17, lø.-sø. 11-17. Til 5. mar.

*William Eggleston, amerikansk fotokunstner og Hasselbladprisvinder i 1998, udstiller nu sine farvefotos af sin hjemegn, sydstaten Tennessee. Stilfærdige og uprætentiøse er disse fotos, der kan ses i:
Museet for Fotokunst, Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. Til 27. feb.

*Peter Mandrup viser på udstillingen ('I'm ) Just Walking the Dog (SPREE) nye malerier i:
Galerie MøllerWitt, Vesterg. 56A, Århus C. Ti.-fr. 11:30-17, lø. 10-14. Til 26. feb.

*Jason Rhoades og Peter Bondes installation fra Venedigbiennalen med stockcars, videomonitorer med motorløb, bildæk m.v. The Snowball kaldet, kan ses i:
Statens Museum Kunst, Sølvg. Ti.-sø. 10-17. Til 24. april.

*Finn Thybo Andersens udstilling Se Ud Se Op Se Ned med værker fra 1967-99 kan ses i:
Kunstcentret Silkeborg Bad, Gjessøvej 40 A-D.

*Asta Nielsen - collager er en udstilling, der viser en anden side af den legendariske stumfilmdiva. "Male er jeg absolut dårlig til," sagde hun om sig selv, da hun havde fundet sin udtryksform som billedkunstner, stofcollagen. Nature morte og blomsterfremstillinger blev de hyppigst forekommende motiver. Asta Nielsen vidste, hvad kasserede klude kan rumme af poesi.
Asta Nielsen - collager. Silkeborg Kunstmuseum. Til 27. feb.

Klassisk
*Hans-Henrik Nordstrøms Susåens fugle drømmer nye sange uropføres af Copenhagen Saxophone Quartet ved en koncert arrangeret af Musikforeningen for Næstved og Omegn. Ved koncerten vil der blive fortalt om musikken og saxofonen. Komponisten vil være til stede.
I aften kl. 19.30 i Kompagnihuset. Opl. hos Musikforeningen tlf. 55721848.

*Carl Bergstrøm-Nielsen, komponist, vil indkredse hvad "intuitiv musik" betyder, fortælle om nogle springbrætter og udgangspunkter for den og give klingende eksempler. Det sker som led i arrangementet Musik i tanke og teknik, hvor også medvirker: Jørgen I Jensen (musikfilosof), Vagn E Olsson (komponist), Carl Bergstrøm-Nielsen, T.S. Høeg, Jens Jacobsen (ingeniør).
Lø. kl. 14 i LAB, Vesterbrogade 107B, baghuset, København V. Opl. på: intuitive@get2net.dk

*Fuzzy George Crumb-Trio fra Østrig spiller i Radiohuset. Instrumenterne i gruppen er fløjte, cello og klaver. Der er ikke mindre end to uropførelser på programmet: Fuzzy og Thomas D. Schlee får begge uropført deres musik. Derudover er der værker af Holmboe, Jungwirth og Lang.
Sø. kl. 14 i Radiohuset, Studie 2, Rosenørns alle 22.

*Britten. Der er messingblæserkoncert i Aarhus Musikhus. Det er blæsere og slagtøjsspillere fra Aarhus Symfoniorkester som spiller under ledelse af hornisten Frank Lloyd. Værker af bl.a. Britten, Tippett og Saint-Saëns.
Lø. kl. 12 i Aarhus Musikhus, Lille sal.

*Mozart Musikere fra Aarhus Symfoniorkester spiller koncert med temaet Lyse klange og natmusik. På programmet står Franz Krommers Oktet-Partita i Es-dur, uddrag af Mozarts opera Titus i blæserarrangement, og Mozarts Oktet i c-mol.
Sø. kl. 15 i Helsingør Theater, Den Gamle By.

Rock
*The North består af de garvede musikere Klaus Schønning, Peter Brander og Kim Skovbye, og så står den på atmosfærisk new age og instrumental symfonrock på en behagelig, men også lidt bedaget måde.
Amager Kulturpunkt, København, fre. kl. 21

*Rent mel i posen vandt DM i Rap i 1997 og sidste efterår fik MC Jo, Tegnedrengen og Jern Henrik endelig udgivet debut-cd'en, Langt om længe.
Paletten, Viborg, fre. kl. 21

*Bush er fra England, selv om det lyder som amerikansk post-grunge. Bandet hitter da også mest på den anden side af atlanten, senest med Science of Things, endnu en samling studentikos college-rock.
Vega, København, søn. kl. 20
nPeter Viskinde dyrker en solokarriere som blues-singer songwriter ved siden af Big Fat Snake og er aktuel med sit fjerde udspil, Sheriff Songs, der er på gaden onsdag i næste uge.
Tante Olga, Randers, tir.

Jazz
*Mads Vinding har med sin bas p.t. et duo-samarbejde med pianisten Carsten Dahl. Det er et af en række arrangementer under Odense Vinterjazz, hvoraf yderligere et par stykker er nævnt i det følgende.
Musikbiblioteket, Odense, to. kl. 20.

*Niclas Knudsen og hans guitar har mange jern i ilden, deriblandt kvintetten Endangered Beat, som tæller basunisten Mads Hyhne, Jakob Christoffersen (el-klaver) og Per Ekdahl (trommer) blandt sine medlemmer.
Copenhagen JazzHouse, to. kl. 20.30.

*Nikolaj Hess høres på klaver sammen med guitaristen Jacob Fischer på den københavnske adresse Gothersgade 107.
Jazzcup, fr. kl. 15.30-18.30 (fri entré).

*Jonas Johansen leder fra trommerne gruppen Move med bl.a. Fredrik Lundin (sax) og det ny medlem Søren Lee (guitar).
Café Blomsten, Odense, fr. kl. 20.

*Steen Hansen spiller basun i kvartet med sine kolleger, rytmegruppen fra Radioens Big Band.
Copenhagen JazzHouse, fr. kl. 21.30.

*Count Basies posthume orkester under ledelse af basunisten Grover Mitchell og med bl.a. Butch Miles på trommer kommer til Odense.
Magasinet, lø. kl. 19.30 og 22.

*Eric Truffaz, fransk trompetist, er et nyt navn, som præsenteres med en internationalt sammensat kvintet.
Copenhagen JazzHouse, on. kl. 20.30.
Scenen

*Rosenkammeret At finde den største lykke i det sorteste helvede - det er, hvad Henrik Sartou ønsker at skildre med sin nye forestilling, som udover Sartous egne ord indeholder tekster af den sydafrikanske Coetzee og den franske Rimbaud. Scenografien er af Jesper Corneliussen, Sartous faste makker.
Boldhus Teatret, Admiralgade, 21. jan.-12. feb. Billet-Net.

*Bournonville-uge. Den Kgl. Ballet viser traditionen frem med fem klassikere af August Bournonville (1805-79). Først Kermessen i Brügge (22., 25. og 30. jan.) nyindstuderet af Dinna Bjørn og Jan Maagaard med nyinstrumenteret musik af Kim Helweg og opshinet scenografi af Lars Juhl. Derefter Konservatoriet og Sylfiden (24. og 26. jan.), Napoli (27. og 29. jan.) og Et Folkesagn. Desuden vises Bournonvilles børneskole søndag kl. 15.
Det Kgl. Teater, Gamle Scene, tlf. 33 69 69 69

*En Skærsommernatsdrøm Shakespeare udsættes igen for nye fortolkninger og talenter, når instruktøren Madeleine Røn Juul og scenografen Pia Maanssen nytolker komedien om midsommernattens lunefulde forelskelser. Morten Staugaard og Christiane G. Koch er Theseus og Titania - og Puk spilles af Michael Brostrup.
Aalborg Teater, 22-29. jan. og 16. feb.-25. mar. tlf. 98 12 26 20

*Tre år tidligere Performancekunstneren Peter Holmgaard vil nu 'rage til sig fra alle eksistensens hylder uden at bekymre sig om logiske sammenhænge' i sin nye forestilling, der får koreografi og dans af Kamilla Wargo brekling og Bo Madvig.
Kanonhallen, 23. jan.-5. feb. tlf. 35 43 20 21

*Drengene i skyggen Den rå Edison-scene bliver endnu en gang rammen om Lars Noréns provokerende dramatik, nemlig efterfølgeren til Personkreds 3 i trilogien om klassesamfundets død. Her er det syv forskellige mænd i fængsel - barnemordere og voldtægtsforbrydere, side om side. Kim Bjarke har instrueret og Christian Friedländer har skabt scenografien til forestillingen.
Edison, 26, jan.-4. mar. (4 timer), tlf. 33 21 14 90

De mindst ringe
*Diego Rivera er en udstilling med den verdensberømte mexikanske maler (1886-1957), der forevigede det mexikanske folks bedrifter i sine enorme murmalerier, og som også indgik i Frida Kahlos maleriske og intime univers.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 10-17. Til 27. feb.

*Vildanden I sin instruktørdebut har Karen-Lise Mynster fået Ibsen til at fremstå imponerende dynamisk. Og hun har valgt de rigtige til rollerne: Sarah Gottlieb som en gribende Hedvig og Søren Spanning som en buldrende svæklinge-Ekdal - ligesom Gyrd Løfqvist har givet den gamle Ekdal alt sit vanvid. Selve loftsrummet med vildanden har scenografen Nina Schiøttz gjort til et falsk-gennemskueligt billede på selve Ibsens idè: Livsløgnen, der ikke må tages fra os.
Rialto Teatret, til 1. mar. Tlf. 38 88 01 88

*Jørgen Leths Samling. I Brandts Klædefabrik kan man se malerier fra Haiti. Her maler voodoo-præsterne i pagt med deres religion. Ikke et ord om samtidskunst, trends, cross-overs etc. 90 procent af Haitis befolkning er katolsk. Men 95 procent tror på voodoo! Jomfru Marias mirakler dikteres af voodoo-guderne, afspejler disse billeder.
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. N.B. Søndag sidste dag.

*De glade givere - museernes bedste billeder er sammensat af Knud W. Jensen, der viser eksempler på, hvad museumsstiftere, fonde og samlere har betydet for museumslivet i det 20. århundrede. En lystvandring igennem kunsthistorien - både dansk og udenlandsk.
Louisiana, Humlebæk. Dagl. 10-17, on. 10-21. Til 26. mar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her