Læsetid: 6 min.

KULTUR

Kultur
6. april 2000

Af LISBETH BONDE,ANDERS BEYER,ERIK WIEDEMANN,PAW MATHIASEN og ANNE MIDDELBOE CHRISTENSEN

Udstillinger
*Stilhed er titlen på en udstilling, der sætter fokus på det tyste og stille billedudtryk. Det er værker af Vilhelm Hammershøi, Jeppe Madsen-Ohlsen, Ole Kielberg, Astrid Noach, Per Bak Jensen, Tove Kurtzweil, Kirsten Justesen, Sonja Ferlov Mancoba, Erik thommesen, Ole Schwalbe, John Cage og Richard Mortensen. Værkerne hidrører fra museets egen samling.
Kunstmuseet Brundlund Slot, Aabenraa. Til 18. jun.

*Bjarne Melgaard er en af de mest innovative norske kunstnere, og han arbejder inden for alle tænkelige kunstneriske medier. For ham gælder det, at kunst og liv ikke skal adskilles. Hans egen homoseksualitet er derfor genstand for talrige afsøgninger.
Nils Stæk, Njalsg. 19C, Kbh. S. To.-fr. 13-18, lø. 12-15. Til 6. maj

*Jacob Tell udstiller nye værker med titlen "E.T.N.I.K. Career Center". Udstillingen består af systemer og malerier.
Hallo! Njalsg. 21H, 3. sal. Ti.-fr. 12-17, lø. 12-15. Til 13. maj

*Påskeudstilling med deltagelse af Viera Collaro, Malene Landgreen, Malene Bach, Marianne Grønnow og Inge Ellegaard, Ole Sporring, Merete Barker, Søren Elgaard, Carsten von Würden, Anita Houvenaeghel og glaskunstneren Tobias Møhl.
Galleri Hummeluhre, Vesterg. 49, Århus C. Til 2. maj

*Peter Hentze og Kenn André Stilling udstiller værker i:
Køge Kunstforening, Brog. 7, Gården. Ti.-fr. 13-17, lø.-sø. 11-17. Til 30. apr.

*Danmarks dronninger fra Margrethe I til Margrethe II er en udstilling, der hylder Dronning Ingrids 90 års fødselsdag og Dronning Margrethes 60 års fødselsdag. Der sættes fokus på dronningeportrætter i nævnte periode.
Åbner på ti. Det National- historiske Museum på Frederiksborg, Hillerød. Til 3. sep.

*90 år - og sprællevende Kirsten Rose udstiller udvalgte værker.
Varmegalleriet, Kastrupvej 97. Åbner på lø. 14-17. Ma.-fr. 13-17, lø. 10-13. Til 6. maj

*Vague but True hedder en udstilling med 17 yngre kunstnere, der arbejder med video. Det er narrative videoer, der undersøger den flydende grænse mellem virkelighed og fiktion.
Asbæk, Bredg. 20. Åbner i mor. 16-19. Ti.-fr. 11.-18, lø. 11-15. Til 29. apr.

*Inka Sigel udstiller ekspressive malerier med fokus på det organiske. Det sker i:
Galerie Andersen & Jul, Prinsensg. 46, Aalborg. Åbner på fr. 16-19. Ti.-fr. 13-17, lø. 10-13. Til 6. maj

*LOVE er titlen på en udstilling og en installation af Finn Naur Petersen, hvis installation COMFORT ME, (se nedenfor) netop er blevet præmieret af Statens Kunstfond.
Under Dybbølsbro. Åbner i mor. 17-20. Ingerslevsg. 101-103. On-sø. 14-18. Til 30. apr.

*Finn Naur Petersen udstiller COMFORT ME i:
Galleri Søren Houmann, Sølvg. 9, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-14. Til 8. apr.

*Lone Arendal viser nye værker i:
Albertslund Rådhus. Dgl. 9-22. Til 14. maj

*Karen Vedstesen & Henning Schultz udstiller i:
Wunderbar, Kunstakademiets Udstillingssted. Åbner i mor. 17-20. Peder Skramsg. 17, kBh. Åbner i mor. 17-20. Ti.-sø. 13-17. Til 16. apr.

*Trondur Patursson og Frode Steinicke udstiller henh. nye færøske billeder og nye skulpturer. Ved åbningen kan man høre nykomponeret musik af Karsten Vogel.
Galleri NB, St. Sct. Mikkest. 14, Viborg. Åbner på lø. 14-16. Ma.-fr. 10-17, lø. 11-16. Til 20. maj

*Charlottenborgs Forårsudstilling 2000 viser i år 119 kunstnere med 243 værker. Oprindelig er indsendt 4.500 værker, så censurkomitéen har haft travlt.
Dgl. 10-17, on. 10-19. Til 24. apr.

*Liv og lidelse i det gamle Peru. En udstilling med over 200 værker fra år 6000 f. Kr. til spaniernes ødelæggelse af Andes-kulturerne i begyndelsen af 1500-tallet. Her på siden ses et portræthoved. Værkerne hidrører fra Ernst Fischers Samling og kan ses i:
Kunsthallen Brandts Klædefabrik. Åbner på lø. Ti.-sø. 10-17. Til 13. aug.

Klassisk
*Beethoven Radiosymfoniorkestret under dirigenten Marek Janowski spiller Beethovens Messe i C-dur op. 86, og de medvirkende fortsætter med Beethovens Symfoni nr. 6, som står i F-dur, og som også lyder navnet Pastoralesymfonien. En solistkvartet vil synge med i det musikalske forløb: Henriette Bonde-Hansen (sopran), Susanne Resmark (alt), Michael Kristensen (tenor) og Johan Reuter (bas).
I aften kl. 20 i Radiohusets Koncertsal

*Franck Sorgenfri Kirke har besøg af Søborg Motetkor, som under dirigenten Jacob Elmedal Johansen vil opføre César Francks Syv ord på Korset. Organisten Bente Sørensen vil spille Francks Orgelpræludium Fantasi i A-dur. Der er også solister med: Maria Kontra (sopran), Jens Rademacher (tenor), David Hällström (bas).
Sø. kl. 20 i Sorgenfri Kirke. koncerten gentages i Skt. Markus Kirke den 10. apr. kl. 19.30

*Villa-Lobos Der er koncert med den herboende brasilianske pianist Valéria Zanini i Den sorte Diamant. Zanini har netop afsluttet indspilningen af en cd hos Olufsen Records af Heitor Villa-Lobos' klavermusik. Villa-Lobos (1887-1958) anses for at høre blandt de mest betydningsfulde latinamerikanske komponister i dette århundrede. Hans musik for klaver er en blanding af rytme, kraft og elegance og kræver en pianist, der evner at løfte det op i den dramatiske udførsel Villa-Lobos lægger op til.
Ti. kl. 20.00 i Den Sorte Diamant

*Verdi På Det Kgl. Teater spiller man Skæbnens magt af Giuseppe Verdi. Tekst: Francesco Maria Piave. Dekorationer og lys: Charles Edwards. Iscenesættelse: Stein Winge. Genopsætning: Anne Fugl. Musikalsk ledelse: Asher Fisch. Medvirkende: Markis'en af Calatrava: Anders Jakobsson; Leonora de Vargas: Elena Zelenskaia; Carlo di Vargas: Per Høyer; Alvaro: Warren Mok; Fra Guardiano: Christian Christiansen; Fra Melitone: Jonathan Veira. Det Kongelige Operakor og Det Kongelige Kapel.
Ti. kl. 20 på Gamle Scene. Opføres også den 25., 29. apr., og den 3., 5., 10. maj

Jazz
*Lars Møller, som for nylig vandt årets Grammy for bedste danske jazzudgivelse, spiller tenorsax med sine faste folk: Jakob Christoffersen (klaver), Thomas Ovesen (bas) og Ole Theill (tabla og trommer) ved et to-dages gæstespil, hvoraf den første dag er udsolgt på forhånd.
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30 og fr. kl. 21.30

*Iver Kleive norsk kirkeorganist og pianist, præsenterer sit værk, Kyrie, med seks musikere, bl.a. Audun K. (trommer), to sangerinder og kor.
Copenhagen JazzHouse lø. kl. 21.30

*Finn Savery som kun sjældent høres offentligt, giver koncert i Esrum med Mads Vinding (bas) og Aage Tanggaard (trommer).
Esrum Kloster sø. kl. 15.30 (billetter på 4836 0400)

*Jesper Thilo spiller med Olivier Antunes, Jesper Lundgaard og Svend Erik Nørregård i La Fontaine, Kompagnistræde, som på søndag eftermiddage kaldes Jazzcity.
Jazzcity sø. kl. 16-19

*Marie Schmidt (klaver), Helle Marstrand (bas) og Benita Haastrup (trommer), med andre ord Sophisticated Ladies, optræder med to andre ladies som gæster: Christina von Bülow (altsax) og Lis Wessberg (basun).
Jazzcup, Gothersgade 107, on. kl. 15-17 (fri entré)

Rock
*Saint Etienne giver ikke koncert, men er dj's på Vegas Ideal Bar. Alligevel kan man håbe, at de måske afslører et par skæringer fra deres kommende cd Sound Of Water.
Ideal Bar i Vega, København, to.

*Laid Back er i gang med at erobre de danske spillesteder og måske vinde noget af den respekt hos befolkningen, de med deres tilbagelænede, atmosfæriske pop så inderligt fortjener.
Studenterhuset, Aalborg, to. kl. 21, Pitstop, Kolding, fr. 22.30, Fredericia Teater, Fredericia, lø. kl. 21

*Marquis de Sade var Anne Linnets band i firserne, der dengang spillede moderne funk. Om det i dag er interessant for andre end dem, der dengang følte sig moderne, bør efterprøves.
Stars, Vordingborg, fr. kl. 21.30, Viften, Rødovre, lø. kl. 21

*The The gjorde et enkelt stop i Danmark for et par måneder siden, men er tilbage igen for aflevere numre fra den nye cd Naked Self.
Train, Århus, lø. kl. 21.30, Vega, København, sø. kl. 20

Scenen
*Parasitterne Soyas elskede klassiker kommer nu op på Odense Teater, der dermed fejrer 40 års jubilæum for skuespillerne i rollerne som Miss Olson og hr. Gruesen - Kirsten Saerens og Eddie Karnil. Eller som Soya siger: "Nu må du snart være gammel nok te' og vide, at du ikke ka' stole på nogen. Alle snyder hinanden."
Odense Teater, Sukkerkogeriet, 7. apr.-3. jun. Tlf. 66 12 00 52

*Forår Kirsten Lehfeldt spiller ensom single i heftig angst for kroppens forfald i Juliane Preislers nye stykke. Omkring hende er Bende Harris, Else Danielsen og Flemming Sørensen. Michael Moritzen har iscenesat, og Birgitte Mellentin har skabt scenografien.
Folketeatret, Hippodromen, 7. apr.-6. maj. Tlf. 33 12 18 45

*Der Nullblicker Den tyske satiriker og kabaretkunstner Frank Lüdecke gæster KafCaféen med sit cabaretshow om det moderne menneske. Eller som han spørger: "Er det moderne menneske ensomt, bare fordi det ikke har fået en besked på telefonsvareren i fire uger?" Alt med afsæt i de gamle Berliner-cabareters vrede bid.
Café Teatret, KafCaféen, 8-10. apr. kl. 20. Tlf. 33 12 58 14

*Ci-vi-li-sa-tion Multiteaterkunstneren Claus Beck-Nielsen præsenterer sit 'bryllup med det nye årtusinde' på Det Kgl. Teater, hvor Rikke Juellund har forvandlet Turbinehallerne til Beck-Nielsens univers. Ida Laub Olsen spiller Polter-pigen, omgivet af bl.a. Olaf Johannessen, Thure Lindhardt, Lars Mikkelsen og Ole Ernst. Alexa Ther har sat i scene.
Det Kgl. Teater, Turbinehallerne, 11. apr.-18. maj. Tlf. 33 69 69 69

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her