Musikalsk støvfanger

Sebastian har gjort sommerfuglen til mere end en sæsonbestemt forekomst
Kultur
15. juli 2000

Charles og Diana blev gift, det var lige før man opfandt ordet jobskabelsesordning, Malurt vindueskiggede sig til et gennembrud, Gnags holdt pause og Sebastian satte den kompositoriske dagsorden med albummet Stjerne Til Støv.

To sange skilte sig fra starten ud, Romeo, og en lille, men melodisk fyldig sang om noget så almindeligt som en sommerfugl:

Hey hey hey – der går den lange vinter – den tar hatten af for alle de ting der sker indeni og rundt omkring dig ah – denne morgen gi'r dig så smukke vinger

Sommerfuglen ligger på sin vis i forlængelse af Sebastians forrige plade, Nattergalen, 'frit efter H.C. Andersen'. Ikke kun fordi den også handler om et dyr, hvilket vi kan konkludere er sjældent for et sommerhit, men den eventyrlige tone går igen. Men der er mere klanglig gods i her.

Det skulle der også gerne være, med Mikael Friis, Nils Henriksen, Kenneth Knudsen og Lis Sørensen, suppleret af en helt formidabel Palle Mikkelborg på trompet. Ikke mindst hans instrumentale indsats hæver balladen op på niveau med de bedste Sebastian-sange.

Rytmesektionen grundbehandler temaet med finesse og tyngde på samme tid, Nils Henriksen har den brede pensel fremme, og Kenneth Knudsen styrer musikmaskinerne med både nerve og hjerte.

Hey, så er du lige med et en ubetydelig prik i det himmelblå/ Hey, med alt for meget at nå og kun den korte sommer at nå det på...

 »Sommeren er forbi nu,« hedder det også et sted i den danske rocksangskat, og det ved både Sebastian og sommerfuglen godt. Sommeren var først lige begyndt, og så ... Selv om Romeo for et par sæsoner siden igen blev landeplage for nogle blå øjnes skyld, er Sommerfuglen mindst lige så flyvefærdig som det perfekte sommer chill-out, med næring til både nervespidserne, hovedet og kroppen.

Sebastian: Sommerfuglen. 1981. Tid: 3.56

Varmepladen

Sange til sommervarmen – fra sommertillægget i år 2000

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her