Læsetid: 1 min.

Hvad strandløven gemte

Don Henley viser, at sommeren ikke kun glider i sololie
19. juli 2000

Rockmusikalsk tilhørte 80'erne Bruce Springsteen, men vi er nogle, der mener, at Don Henley på de fleste punkter er The Boss ret overlegen.

Henleys The Boys of Summer er tilsyneladende en lille banal sag om den forsmåede fyr, hvis kæreste falder for en tilfældig strandløve. Altså klassisk materiale til en sommerklassiker. Og så samtidig med en anden sommerklassiker, OL i L.A.

Og det lykkes for den Texas-fødte sanger og trommeslager Don Henley at skabe et sommerhit, hvor ikke alle løber rundt med sand mellem tæerne og er lalleglade, men en voksen sag om flygtige forhold og ditto årstider. Men også om forgængelighed, stædighed og trofasthed – faktorer, som strandløver har det med at glemme:

Nobody on the road, nobody on the beach/a feeling in the air/that someone's out of reach. Empty lake, empty streets/the sun goes down alone/I'm driving by your house/oh no, you're not at home (...) But I can tell you, my love for you will still be strong/after the boys of summer have gone.

Med The Boys of Summer fra albummet Building The Perfect Beast, skrev den tidligere Eagle-trommeslager og sanger dels sit solo-gennembrud, dels noget så sjældent som et eftertænksomt sommer-hit, hvor tekstens strand og bølger rimer på ulykkelig, forsmået kærlighed, og ikke på gensidig sololieindsmøring. Og et hit blev det, hjulpet godt på vej af et kanon team med Mike Campbell, Larry Klein og Danny Kortchmar.

Hør f.eks. den smægtende og fængende guitar-intro. Og den tilhørende video, optaget i sort/hvid(!), blev straks sendt i heavy rotation på det nystartede MTV. Og hvem ved egentlig rigtigt – her i sommervarmen – måske kommer hun tilbage:

I never will forget those nights/I wonder if it was a dream/remember how you made me crazy/remember how I made you scream.

Don Henley: The Boys Of Summer. 1984. Tid: 4.45 min.

Serie

Varmepladen

Sange til sommervarmen – fra sommertillægget i år 2000

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu