Læsetid: 1 min.

Varmfront på vers

Mungo Jerry sikrede sig evig varmeferie med 'In The Summertime'
29. juli 2000

I Danmark mente John Mogensen, at »Dybbøl Mølle maler helt ad helved til«, mens Birgit Lystager istemte noget mere muntre toner med Smilende Susie. Det lå stadig under vor kunstneriske værdighed at deltage i det internationale Melodi Grand Prix – i stedet 'fejrede' vi sommerens komme ved at tabe fodboldlandskampen mod Polen i Idrætsparken den 19. maj med 0-2. Og hvor sjovt var det?

Men der var håb forude, for der ventede Ray Dorset og Mungo Jerry med In The Summertime. Den lød så let, men aldrig letbenet og så umiddelbar melodisk, at selv rødstrømper tog sig i at synge med:

In the summertime, when the weather is high/you can reach right up and touch the sky. When the weather's fine you got women, you got women on your mind ...

 En klassiker var født, med en uopslidelighed, der sikrede automatisk genopførelse de næste 50 år. Glade englændere var de i Mungo Jerry, og noget, vi troede var original pub-stemning, satte alle i godt humør.

I en inciterende blanding af jugband og skiffle, trallede de sig glade igennem de uforglemmelige linjer: Sing along with us/dee dee dee dee deeda da da da da/yeah, we're that happy... Stor poesi? Måske ikke. Stor glæde? Ubetvivleligt. Og så er der oven i købet vaskebræt med i prisen! Min sjæl, hvad vil du mer' ...

In The Summertime virkede som både vitaminindsprøjtning og afrodisiakum. Efter op til 12 timer i tomatsorteringen på Gartnernes Salgsforening i Odense var man ikke i humør til at undersøge holdbarheden af de fynske pigers stereotypi anti-score replik. Men efter en del kølig humle og et skud Mungo Jerry for fuld udblæsning, tegnede aftenen på Diskotek Påfuglen en del lysere.

Mungo Jerry: In The Summertime. 1970. 3.32 min.

Serie

Varmepladen

Sange til sommervarmen – fra sommertillægget i år 2000

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu