Læsetid: 6 min.

Kultur

Kultur
24. august 2000

Udstillinger
*Torben Huss viser fotografier af Den hemmelige Havn som et af arrangementerne ved Store Havnedag, billeder af den havn, de færreste kender.
Unibanks Museum i Heerings Gaard, Overgaden oven Vandet 11 på Christianshavn. Åbner i dag. Hverdage 13-17, lø. og sø. 10-16. Til 3. sep.

*Thierry Geoffroy-Colonel bidrager til Station to Station-festivalen under Images of the World med installationen Ethnic Corridors.
Hovedbanegården. Til 30. aug.

*Candida Höfer er tysk fotograf. Hendes billeder af tomme rum vises i Det kongelige Bibliotek i Det Nationale Fotomuseum.
Det Kongelige Bibliotek, Søren Kierkegaards Plads 1, Kbh. Tel. 33474364. Fra i dag. Ma.-lø. 10-19

*Adam Oehlenschläger er Frederiksborgmuseets nøgleperson i Golden Days-festivalen. Billeder og Oehlenschläger-souvenirs og en hilsen fra J.W. Goethe ses i en fremstilling af hans lokaliteter og hans samtidige.
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksbog. Fra i dag. Alle dage 10-17 (til nov., da 11-15). Til 31. dec.

*Festival of light kalder Odense Foto Triennale årets multi-etniske fremstød. I Museet for Fotokunst og på adskillige gallerier, i Odense Adelige Jomfrukloster og børnekulturhuset Fyrtøjet vises foto fra bl.a. Mexico, Mali og Sydkorea.
Det Nationale Fotomuseum, Brandts Passage 37 & 43, 5000 Odense C. Tlf. 66137816. Fra i dag. Senere festival-elementer på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg 1. sep. og Toldboden i Kerteminde, 2. sep.

*Friedrich Nietzsche er død for 100 år siden (det skete lidt efter Guds erklærede død). Det markerer fem billedkunstnere, Claus Carstensen, Henrik Have, Doris Bloom, Maria Buras og Per van Per sammen med den kunstneriske leder af Richard Wagner Instituttet i Norge, Hans Sæle. Det kommenteres på dagen, i morgen, af filosof Ole Fogh Kirkeby.
Episteme Art Gallery, Ryesgade 82, 2100 Kbh. Ø. Tlf. 23840414 (Joachim Kattrup). 25. aug. kl. 19-22. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-14. Til 16 sep.

*Frederik Sødring - guldaldermaler med borgruiner og vilde vandfald er hovedfiguren i billedkunst-tilbuddene i Golden Days-festival.
Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 Kbh. Ø. To.-ma. 11-16, on. 11-21. Ma. lukket. Fra i morgen. Til 15. jan.

*Billedkunstnerne i Baghuset der endnu lever og har det godt på Østerbro, inviterer til åbent hus og atelier-udstilling. Her finder man bl.a. Lone Plaetner og Britt Smelvær, Jørgen Teik Hansen og Søren Ankarfeldt.
Baghuset, Classensgade 7, 2100 Kbh. Ø. Lø. og sø. kl. 12-20

*Meissen porcelæn gennem tre århundreder. Kolding satser på keramik og porcelæn. I samarbejde med Staatliche Porzellan-Manufaktur i Meissen, der besidder en stor samling af denne fabriks produkter vises gammelt og nyt. Også danske museer og de kongelige samlinger er repræsenteret.
Museet på Koldinghus, 6000 Kolding, tlf. 76338100. www.koldinghus.dk, fra i morgen. Alle dage 10-17

*Glassets magi påkaldes i Kastrup. Moderne dansk og udenlandsk glaskunst.
Kastrupgårdsamlingen, Kastrupvej 399, 2770 Kastrup. Fra 26. aug. Ti.-sø. 14-17, on. desuden 19-21. Til 8. okt.

*Lilibeth Cuenca Rasmussen med video om filippinske kvinder på shopping i København og Lili-stories med skyskulpturer er parret med Nicolaj Reckes minimalistiske fotos af tomme rum (en trend?)
Stalke Galleri, Vesterbrogade 14 A, 1620 Kbh. V. Tlf. 33211533. Fra 26. aug. On.-fr. 13-18, lø. 11-15. Til 23. sep.

*Henriette Hahn-Brinckmann var ungdomsbekendt med billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen, og blev gift med stifteren af Museum für Kunst und Gewerbe i Hamburg. Hendes farvetræsnit vises nu på hans museum:
Vejen Kunstmuseum, Østergade 4, 6600 Vejen. Tlf. 75360482. Fra 26. aug. Ti.-sø. 10-12 og 14-17. Til 19. nov.

Klassisk
*Strauss
Den Jyske Opera har haft premiere på Richard Strauss' opera Die Schweigsame Frau. Værket er en sprudlende komedie om den tvære gamle mand, der hader sang og musik, og derfor vil have en stilfærdig kone. Der medvirken er række danske og udenlandske topnavne, med Bo Boje Skovhus i spidsen som den foretagsomme barber, der sætter gang i handingen med sine intriger.
I aften kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus. Spiller også 26., 29. og 31. aug.

*Kunzen
Der er repremiere på Kunzens opera Holger Danske på Det Kgl. Teater. Opførelsen dirigeres af Lars Ulrik Mortensen, der hermed får sin dirigentdebut på Det Kgl. Teater. Kirsten Dehlholm instruerer og Jesper Kongshaug sætter lys.
Fr. kl. 20 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene. Forestilllingen spilles også 30. aug., 12., 20., 22., 27. sep. og 10. okt.

*Schulz
Inden for rammerne af Golden Days Festivalen er der koncert med foredrag på Musikhistorisk Museum. Værker af J.A.P. Schulz. Foredrag ved Ole Kongsted. Medvirkende: Marianne G. Nielsen, sopran; Ulrik Soelberg, tenor; Merete Westergaard, klaver.
Sø. kl. 14 på Musikhistorisk Museum, Åbenrå 30, 1124 Kbh. K
nMozart Der er Schubertiade i Roskilde. I weekenden kan De opleve værker af Mozart og Schubert. Medvirkende Salzburg Chamber Solists med solister.
Sø. kl. 19.30 i Roskilde Domkirke

*Christensen
Ny Musik-ensemblet Contemporánea spiller dansk musik. Værker af Jens Hørsving, Mogens Christensen, Morten S. Danielsen og Ivar Frounberg.
Sø. kl. 20 i Radiohusets Studie 2

*Hartmann
Der er koncert med pianisten Nina Gade i Diamanten. Nina Gade spiller værker af J.P.E. Hartmann. Koncerten er den første af en serie på tre udstillingskoncerter, som Det Kongelige Bibliotek afholder i efteråret i anledning af 100-året for komponisten J.P.E. Hartmanns død. Niels Krabbe fra Musikafdelingen på Det Kongelige Bibliotek vil introducere koncerten.
Ti. kl. 20.00 i Dronningesalen, Den Sorte Diamant

Jazz
*Palle Mikkelborg er et af jazzens hovednavne ved jazz- & blues-festivalen i Helsingør og Helsingborg 24.-27. aug. (tlf.: 49282222), men han høres igen med Helen Davies, Padraigin ni Ullachain og Moussa Diallo, i København søndag.
Toldkammergården to. kl. 20 og Copenhagen JazzHouse sø. kl. 20.30

*Carsten Dahl, Morten Grønvad og Marilyn Mazur repræsenterer jazzen under Store Havnedag 24.-27. aug. (tlf.: 2928 2232) på sejlture med Kanalrundfarten.
Afgang Nyhavn fr. (Dahl), lø. (Grønvad) og sø. (Mazur), alle dage kl. 19.15

*Pierre Dørge og hans New Jungle Orchestra spiller med cellisten John Ehde fra Helsingborg Symfoniorkester som solist på Middelgrundsfortet (billet-tlf.: 3333 9355).
Koncert lø. kl. 13.30, afgange fra Nyhavn 71 kl. 9.30, 11 og 12.30, retur kl. 16, 18 og 22.30

Rock
*The Pietasters fra USA holder liv i ska-punk, den tradition, der blander jamaicanske rytmer med britisk-amerikansk punk.
Loppen, København, to. kl. 21

*Danseorkestret er aktuel med femte udspil, Spred vingerne ud, og fortsætter sit velkendte grillfest-pop med lette doseringer af latin og soul.
Elværket, Holbæk, lø.

*Steven Earle regnes i både levestil og musik for en af
countryrockens outsidere, nu sammen med backingbandet The Dukes aktuel med Transcendental Blues.
Vega, København, ma. kl. 20

*Steely Dan alias Walter Becker og Donal Fagen er tilbage med albummet Two
Against Nature, indbegrebet af perfektionistisk poprock uden at det kliniske tager overhånd.
Valby Hallen, København, ti. kl. 20

*Enrique Iglesias søn af Julio, har med en sikker sydeuropæisk fornemmelse for sensuelt latinpop hittet globalt med albummet Enrique.
Falconer Teatret, København, on. kl. 20

Scenen
*En sælgers død
Det Kgl. Teater opsætter nyklassikeren, der ved årsskiftet internationalt blev kåret til det 20. århundredes bedste drama. Arthur Millers amerikanske tragedie fra 1949, der bl.a. er filmatiseret med Dustin Hoffmann i hovedrollen, har tre gode manderoller, der på Kgs. Nytorv spilles af Henning Jensen, Kristian Holm Joensen og Anders W. Berthelsen. Vibeke Bjelke har instrueret, Steffen Aarfing scenograferet.
Det Kgl. Teater. Prem. fr. på Stærekassen

*Drengene i skyggen
Edison genopsætter sidste sæsons Norén-tilløbsstykke med enkelte nybesættelser - Kristian Halken og Tom Jensen.
Edison. Reprem. lø. 26. aug.

*København
Betty Nansen Teatret genopsætter sidste års multiprisvinder, Michael Frayns spøgelses-sonate for to kernefysikere og en hustru, nu med rollerne som Niels Bohr og Werner Heisenberg besat med Jens Jørn Spottag og Troels II Munk. Lily Weiding holder skansen som Margrethe Bohr.
Betty Nansen Teatret. Reprem. sø. 27. aug.

*Romanés Cirque Tzigane
Holmen lægger areal til, når Sommerscene2000 & Store Havnedag præsenterer endnu et usædvanligt bud på ny cirkus-begrebet. Det lille zigeunercirkus ledes af Alexander Bouglione og er hjemmehørende i Paris' Clichy-kvarter. Stilen skal være præget teatralsk af Bougliones møde med Jean Genet og er et sted, hvor klassiske familiecirkusdiscipliner mødes med zigeunermusik.
Holmen. Prem. sø. Til 30. aug.

*Eske Holm viser danseteater på Frederiks Bastion. Narredans og Orfeus og Eurydike I, den sidste inspireret af Palle Nielsens grafiske værk, der også udstilles.
Frederiks Bastion, Refshalevej 8. Tlf. 32570851. Premiere i dag. Ti.-fr. 19. Lø. og sø. 15 og 19. Til 3. sep.

*Terpsichore - danseteatret præsenterer sig med forestillingen Vandværk, hvor danseren Pernille Overø, instrueret af Sascha World og med percussative (!) lydkulisser af Mads Bischoff til billedprojektioner af Jan Rüsz.
Danseteatret Terpsichore, Frederiks Allé 20 B, 8000 Århus C.
To. og fr. kl. 17 og 20. Lø. 26. og sø. 27. kl. 14 og 17

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her