Læsetid: 6 min.

KULTUR

Kultur
10. august 2000

Af CHARLOTTE CHRISTENSEN,ANDERS BEYER,ERIK WIEDEMANN,PAW MATHIASEN og NINA DAVIDSEN

Udstillinger
*Povl Christensen 1909-1977 - malerier og grafik. Den store illustrators mindre kendte malerier i fokus for en udstilling, der også har grafikken med.
Odsherreds Kunstmuseum, Storegade 55, 4550 Asnæs. Tlf. 59652423. Ti.-sø. 11-16. Omvisning 15. aug. kl. 14. Til 22. okt.

*Holger J. Jensen elev af Ejnar Nielsen og Aksel Jørgensen og professor ved Grafisk Skole mindes i 100-året for sin fødsel med en udstilling, arrangeret af Hørsholm Kunstforening.
Fuglsanghus, Gl. Hovedgade 2, Hørsholm. Fr.-lø.-sø. 12-17. Til 24. sep.

*Christian Fjerdingstad en dansk art deco-sølvsmed, født på Christiansø 1891 og indvandret i Frankrig i 1914, hvor han blev kunstnerisk leder af værkstedet Christofle.
Bornholms Kunstmuseum, Sdr. Strandvej 95, Rø, 3760 Gudhjem. Ti.-sø. 10-17; on. dog 10-21.30

*Jens Birkholms Landskaber - i sit sene, sygdomsplagede liv drog den tidligere socialrealist ud i landskabet omkring Faaborg med malerkassen.
Faaborg Museum, Grønnegade 75, 5600 Faaborg. Tlf. 62610645. Alle dage 10-17. Til 31. aug.

*Alhed Larsen - gift med Johannes og den ene af de gode Fynbo-hustruer, kan opleves med nature morte'r og interiører og motiver fra vinterhaven.
Kertemindeegnens Museer, Johannes Larsen Museet, Møllebakken 14, 5300 Kerteminde. Tlf. 65323727. Alle dage 10-17. Til 3. sep.

*Jan Sivertsen der bor i Frankrig men aldrig har mistet sine danske rødder udstiller i København.
Galeri Asbæk, Bredgade 20. Fernisering i dag kl. 16-19. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-16. Til 3. sep.

*Lars Ly udstiller malerier på lærred og papir i samvær med enkelte keramiske værker af Birgit Krogh.
Galleri Rasmus, Hauser Plads 14. Fernisering i dag 16-19. Ti.-fr. 13-17.30, lø. 11-14.30. Til 9. sep.

*Zebra-gruppen der arbejder med det grafiske udtryk og for manges vedkommende er elever af Palle Nielsen, viser sin årlige udstilling.
Den Frie, Oslo Plads. Fernisering i morgen 15-19. Åben alle dage 10-17. Til 28. aug.

*Frank Hammershøj udstiller malerier og akvareller. Denne fynbos abstraktioner bevarer kontakten til natursansningen.
Galleri Rasmus, Ny Vestergade 8, 5000 Odense C. Åbner i morgen kl. 16-19. Ti.-fr. 13-17.30, lø. 11-14.30. Til 9. sep.

*Skulpturbiennale 2000 finder igen sted i Kongens Have i København, efter et gæstespil i Malmö. Det er Dansk Billedhuggersamfund og Skånska Skulptörsamfundet der slår denne kulturbro. 22 skåninge og 33 danske billedhuggere medvirker, og værkerne kan også ses på internetadressen www.skulptur.dk og www.skulpturskane.se
Kongens Have. Åbner 12. aug. kl. 14-16. Kan ses i åbningstiden, dagligt fra 6 til solnedgang. Til 8. okt.

*Lars Andersen, Søren Hagen og Lars Physant tre realister udstiller i den fine udstillingsbygning i Værløse. 20. aug. kl. 16 kan man træffe kunstnerne til kunstcafé.
Skovhuset, Ballerupvej 60, 3500 Værløse. Fernisering 12. aug. kl. 15. Lø. 13-17, sø. 12-16, on. 14-20.

*Et kunstnerdynasti på Bornholm Malerier, grafik og keramik af bl.a. Poul Høm, Sigurd Vasegaard, Gertrud Vasegaard, Lisbeth Munch Petersen, Ursula Munch Petersen og Julie Høm.
Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. Tlf. 43304036, www.grevemuseum.dk. Fra 13. aug. Ti.-fre. 11-15, sø. 11-17

*Ørkenkvindernes tæpper er en præsentation af quilts fra Kutch i Indien, ledsaget af indsamlersken Lene Bennikes stemningsfulde fotografier fra nænsomt samvær med fremstillerskerne.
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg. Fra 16. aug. Ti.-sø. 11-16. Til 27. aug.

Klassisk
*Sibelius Tivolis Symfoniorkester har besøg af dirigenten Michail Jurowski og violinisten Pekka Kuusisto. Man opfører Sibelius' Symfoni nr. 5, Prokofievs Violinkoncert nr. 1 og Stravinskijs Ildfuglen, suite.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Bergstrøm-Nielsen International Intuitive Music Ensemble byder på en stemningsfuld, intens og særpræget koncert i Svendborg. Musikere fra ind- og udland mødes i disse dage på Fyn til konferencen Denmark's Intuitive Music Conference.
I den forbindelse er det lykkedes Svendborg Festdage at få musikerne til Svendborg kulturnatten. International Intuitive Music Ensemble er musikere der brænder for den fri musik. De spiller udelukkende improvisationer og ikke efter nogen fastlagt form eller traditionel notation. Primusmotor for konferencen er musikeren og komponist Carl Bergstrøm-Nielsen.
Fr. kl. 21.30 i Vor Frue Kirke, Svendborg

*Debussy Oslo Filharmoniske Orkester under dirigenten Manfred Honock gæster Tivoli. Sammen med solisten Michelle Deyoung opføres Beethovens Symfoni nr. 5, Berlioz' Scène lyrique, La Morte de Cléopâtre, Debussys Prélude à l'aprés-midi d'un Faun og Ravels La Valse.
Lø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Offenbach Den serbiske dirigent Bojan Sudjic står i spidsen for Odense Symfoniorkester i opførelsen af værker af Händel, Beethoven,
Saint-Saëns og Offenbach. Violinisten Jovana Vukusic medvirker også.
Lø. kl. 11.30 i Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus

*Grieg Ghita Nørby fortæller om Peer Gynts oplevelser, når Aarhus Symfoniorkester under Tamás Vetö spiller Griegs musik til Ibsens skuespil Peer Gynt. Sopranen
Bodil Arnesen medvirker også.
Sø. kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus

Jazz
*John Sund er en guitarist, som i en del år har færdedes i udkanten af rampelyset, men dog har fået udsendt plader med Radioens Big Band og sidste år med sin egen gruppe, Special Venture. Sidstnævnte kvartet høres nu live, stadig med slagtøjspilleren Ayi Solomon.
Copenhagen JazzHouse to. kl. 20.30

*Michael Axen leder fra trommerne sin egen trio med pianisten Kasper Villaume og bassisten Peter Hansen. Man spiller bl.a. kompositioner af kapelmesterens far, Bent Axen.
Copenhagen JazzHouse fr. og lø. kl. 21

Rock
*Bloodhound Gang fortsætter på 3. album, Hooray For Boobies, deres iørefaldende, tempofyldte rap-rock med sjofle og fjollede tekster.
Plænen i Tivoli, København, to. kl. 22

*The Brand New Heavies har med udgangspunkt i 70'ernes funk og disco i snart et årti markeret sig med dansevenlig popmusik.
Vega, København, to. kl. 21

*Apocalyptica er en cello-kvartet fra Finland, der råt og skånselsløst filer sig igennem numre af Metallica.
Torvet, Svendborg, fr. kl. 24

*Beck cementerede med vinterens album Midnite Vulture sin position som det store populærmusikalske legebarn, der ikke er for fin til at tage nogle genrer til sig.
Skanderborg Festival, fr. 23.15

*Hoven Droven fra Sverige er folkemusik med rockattituder. Der er fuld knald på sceneshowet og man forstår godt, når nogle af medlemmerne er erklærede fans af både Motörhead og AC/DC. Men musikalsk er det gammel spillemandsmusik fra det svenske land.
Loppen, København, on. kl. 22

Scenen
*The National Theatre på Kronborg. Og hovedpersonen hedder Hamlet. Det er 21 år siden Shakespeares og verdensdramatikkens mest fascinerende skuespil sidst opførtes i de 'originale' omgivelser og på originalsproget. KIT præsenterer verdenspremieren på Shakespeare-veteranen John Cairds opsætning med Simon Russell Beale i rollen over alle roller, men læg også mærke til navnet Denis Quilley som Polonius. Arrangørerne håber med denne årtusindets første Kronborg-Hamlet at få genoplivet en tradition, der bl.a. har præsenteret netop afdøde sir Alec Guiness på stedet.
Hamlet. Prem. on. Til 24. aug. (minus d. 21.), hver dag kl.19.30

*Tango por Dos - Una Noche de Tango Måske Dancin' Worlds erotiske højdepunkt?
MusikTeatret Albertslund, i aften, i morgen og lø. 20; lø. desuden 16

*Kazco Takemoto (Japan) og Mui Cheuk Yin (Hong Kong). Dobbeltprogram med asiatiske kvindesoli.
Kanonhallen i dag og i morgen kl. 19

*Maya Krishna Rao Indisk kvindesolo af danser med udgangspunkt i den klassiske Kathakali dans.
Dansescenen i dag og i morgen kl. 20

*Seminar om asiatisk dans med deltagelse af Mui Cheuk Yin, Maya Krishna Rao, Kazco Takamoto m.fl.
Institut Francais, tilmelding hos KIT tlf. 33158681 eller info@kit.dk. Sø. kl. 11-17

*Shobana Jeyasingh Dance Company - den indiske koreograf og syv indiskfødte danserinder i dans med udgangspunkt i Bharata Natyam-traditionen opfører Palimpsest og Surface Tension.
Kanonhallen, 15. og 16. aug. kl. 20

*Byen danser videre - Foreløbig mod et erotisk højdepunkt med Tango por Dos (udlagt tango for to - mere er jo også ubekvemt!)
Una Noche de Tango - tangonætterne på MusikTeatret Albertslund i aften, i morgen og lørdag kl. 20, med en indskudt matinéforestilling 12. august kl. 16

DE MINDST RINGE
*Spelling Love Fin lille forestilling i to genrer - først dans, så digt - om den uhåndterlige forelskelse. Til ørevenlig musik gennemspilles i danseversionen The Swimming Pool tilnærmelser og frastødninger med fine pointer; anden dels situationskoncentrater - mere kabaret end Kafka - er så komprimerede som en Werdelin-stribe, swinger fint og forstår at slutte, før fortryllelsen går tabt.
Kaleidoskop, Nørrebrogade, Kbh. Josef K's Asyl. Af Sam Sheepard og J oseph Chaikin. Instr.: Charl. Boye-Christensen og Erik Gottlieb. Til 12. aug.

*Gudrun Krabbe - den fornemme stoftrykker, der sugede næring i Frankrig hos Matisse og i Danmark hos Edvard Weie kan opleves både som maler og tekstilkunstner i en udstilling med et utal af værker fra privateje.
Marienlyst Slot, Helsingør. Alle dage 12-17. Ti. 27. aug.

*Mennesker i den forladte by er titlen på hyldestudstillingen i anledning af grafikeren og tegneren Palle Nielsens 80-års dag. Vejle Kunstmuseum, Flegborg 16, 7100 Vejle. Tlf. 75723199, www.vejlekunstmuseum.dk.
Ti.-sø. 11-16. Til 27. aug.

*Slange, jaguar og kaktus- billedkunst af digteren Gustaf Munch-Petersen, der døde som frivillig i den spanske borgerkrig. Han hørte til hos de danske surrealister omkring gruppen Linien.
Silkeborg Kunstmuseum. Ti.-sø. 10-17. Til 27. aug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her