Læsetid: 1 min.

KULTUR

Kultur
31. august 2000


*Gladsaxe Teater præsenterer en næsten one-man’s tour de force med Søren Pilmark i forgrunden og Birgit Sadolin som bagstopper. Teatrets husforfatter Adam Price har skrevet manuskript til det musikalske skuespil. Irving Berlin & Jerome Kern har bl.a. en node med i spillet.
Showtime, prem. i morgen

*Vordingborg har i sit landskab to markante staklader, der nu bliver locations for ugens mest spændende urpremiere – en operformance. Således benævnt, fordi dette stykke gesammtkunst omfatter ny musik (af Gunner Møller Pedersen med Helle Hintz og Ulrik Cold som solister) samt en performancedel, instrueret af Cantabile 2’s Nullo Facchini. Nobelpristager Günther Grass’ roman er litterært forlæg for en rejse gennem europæisk musikhistorie.
Rottesken, Cantabile 2 på først Pederstrup, senere Rosenfeldt gods. Prem. sø.

*Kaleidoskop fortsætter sin monologfestival med Gogol og Koltés. Nilaveni Ramayaya instruerer den nyuddannede kristian Ibler i den klassiske optakt, mens Kim Nørrevig har instrueret Andreas Dawe i den franske modernist, der får det sidste ord – opsætningen er overført fra Entréscenen i Århus i sidste sæson.
En gal mands dagbog & Natten før skoven. Prem. ma.

*Teatret ved Sorte Hest har Danmarkspremiere på en moderne vampyrhistorie af Donald Margulies, hvor vampyren ikke længere kræver blod for at overleve, men erfaring, menneskekundskab og viden. Per Pallesen har iscenesat Maria Stenz og Jeanette Binderup-Schultz. At gyset også bliver et lattergys, borger oversætteren for – han hedder Jesper Klein.
Samlede fortællinger. Prem. on.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her