Læsetid: 2 min.

KULTUR

Kultur
31. august 2000


*Strauss Den Jyske Opera har haft premiere på Richard Strauss’ opera Die Schweigsame Frau. Værket er en komedie om den tvære gamle mand, der hader sang og musik, og derfor vil have en stilfærdig kone. Der medvirken er række danske og udenlandske sangere, med Bo Boje Skovhus i spidsen som den foretagsomme barber, der sætter gang i handingen med sine intriger.
I aften kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus

*Kuhlau Inden for rammerne af festivalen Golden Days in Copenhagen spiller Tivolis Symfoniorkester under dirigenten Giordano Bellincampi. Solist: Barbara Moser, som spiller Kuhlaus Klaverkoncert. også på programmet: Mendelssohns Symfoni nr. 4 »Den italienske«.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Hartmann Radiosymfoniorkestret gæster Tivoli. Dirigenten Thomas Dausgaard leder orkestret og violinisten Kennedy, tidligere med fornavnet Nigel, gennem
Brahms’ Violinkoncert. Man spiller også I.P.E. Hartmanns Ouverture til Yrsa og Mendelssohns Symfoni nr. 3, »Den skotske«.
Lø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Schubert De kan opleve klavermusik for fuldt orkester på Fuglsang. Storstrøms Kammerensemble medvirker. Hovedværket ved koncerten er Schuberts 4-hændige Klaversonate i C-dur, bearbejdet for fløjte, klarinet, fagot, trompet og strygeinstrumenter af Jakob Westh. Der opføres også musik af Georges Auric.
Sø. kl. 15 i Fuglsangs Hovedbygning. Nærmere oplysninger hos Finn Hansen, Fuglsang (tlf 54874448)

*Weyse Concerto Copenhagen spiller værker af Weyse, Mozart og Scalabrini i Diamanten. Ved koncerten kombineres dansk guldaldermusik med det bedste fra den internationale verden, lover pressemeddelelsen. Concerto Copenhagen dirigeres af Lars Ulrik Mortensen, som også medvirker som solist. Man vil bl.a. kunne høre Mozarts Koncert for klaver og orkester i A-dur, Scalabrinis ouverture til Johan Herman Wessels tragikomiske Kierlighed uden Strømpe og Weyses Symfoni nr. 1 i g-mol. Niels Krabbe fra Musikafdelingen på Det Kongelige Bibliotek vil introducere koncerten.
Ti. kl. 20.00 i Den Sorte Diamant

*Mozart En af verdens mest karismatiske og forkætrede violinister Gidon Kremer gæster Tivoli. Han ledsages af sit eget ensemble, Kremerata Baltica, og han udfordrer nok engang sig selv og sit publikum med et Mozarts Violinkoncert nr. 5, KV 219, og Schnittkes Mozart à la Haydn – game with music for two violins, two small string orchestras double bass and conductor, samt Schumanns Concerto for violin og strygere.
On. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her