Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
28. september 2000

*Brahms Odense Symfoniorkester spiller i aften under dirigenten Fedor Glushchenko. Solist: Kyung-Wha Hung, violin. På programmet står Johannes Brahms’ Violinkoncert og Klaverkvartet op. 25, instrumenteret af Arnold Schönberg.
I aften kl. 20 i Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus. Spilles også i morgen fredag kl. 20 i Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus

*Messiaen Olivier Messiaens Quatour pour la fin du Temps (Kvartet til Tidens ende) for klarinet, violin, violoncel og klaver opføres af Ensemble NORDLYS. Dette næsten timelange værk i otte satser har en spændende historie, idet komponisten skrev det, mens han var fange hos tyskerne. Værket blev uropført den 15. ,januar 1941. Der opføres også værker af unge danske komponister.
Sø. kl. 14 i Danmarks Radio, Studie 2

*Brahms I Odense kan man opleve musik af Johannes
Brahms. Med et stort program bestående af tre vægtige sonater af Brahms tager nogle af Odense Symfoniorkesters musikere – med et par gæster ved tangenterne – hul på et ganske nyt tiltag tilrettelagt af musikerne selv: fem søndagsmatinéer med kammermusik for mindre besætninger og med gratis adgang. Johannes Brahms: Sonate nr. 3 i d-mol op. 108; Hana Kovac, violin og Inke Kesseler, klaver. Sonate op. 120 nr. 1 i f-mol; René Højlund, klarinet og Inke Kesseler, klaver. Sonate nr. 1 i G-dur op. 78; Signe Madsen, violin og Henrik Bo Hansen, klaver.
Sø. kl. 11.00 i Carl Nielsen Museet. Odense

*Rossini I serien Kormusikkens Mestre opfører Radiokoret under Stefan Parkman
Gioachino Rossinis Petite Messe solennelle fra 1863. Blandt solisterne høres Anne Margrethe Dahl (sop.), Katja Lytting (alt), Niels Jørgen Riis (tenor), Christian Forsberg (bas).
Ti. kl. 20 i Radiohusets koncertsal

*Nielsen Danmarks Radio har tilrettelagt 10 timers radio med titlen Musikkens Danmark. Det er en musikkens danmarkskrønike, levendegjort af de mennesker, der selv har oplevet århundredet. Den første udsendelse hedder Vinduet åbnes. 1900-1914. Vi hører musik af bl.a. Carl Nielsen. Udsendelsen er skabt af Jens Cornelius.
On. kl. 20 på Danmarks Radios P2musik

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her