Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
12. oktober 2000

*Nørholm Det Kgl. danske Musikkonservatorium afholder Ny Musik Uge med en længere række koncerter. I dag kan De høre vokalmusik af Ib Nørholm (kl. 12) ved en matinékoncert, og kl. 20 spiller Konservatoriets Ensemble for Ny Musik værker af Niels Rosing-Schow, Luis de Pablo, Ib Nørholm og Erik Højsgaard. Dirigent: Frans Rasmussen.
I dag kl. 12 (i Prøvesalen) og 20 (i Koncertsalen) på Det Kgl. danske Musikkonservatorium

*Schönberg Der er premiere på en ny opsætning af Schönbergs Pierrot Lunaire, hvor bl.a. Helene Gjerris medvirker sammen med musikere fra Athelas Sinfonietta Copenhagen under ledelse af Morten Søndergaard. Martin Tulinius satte først forestillingen op på Kalejdoskop, og med midler fra Kulturbro 2000 har han nu lavet en ny udgave.
Fr. kl. 20 i Kanonhallen i København

*Bergstrøm-Nielsen Digtning møder levende musik i en serie arrangementer omkring digteren Inger Christensen. Det sker i morgen på Diamanten: Kl. 19.30 er der oplæsning og diskussion. Kl. 21, 22 og 23 er der koncerter. Carl Bergstrøm-Nielsen får fremført to sange af de unge sangtalenter Maria Bastrup og Sofia Thelin ved koncerten kl. 22! Den ene hedder I maj skal syrenerne blomstre, de skal! (uropf.). Den anden hedder Når de magthavende arresterer en søjle.
Fr. kl. 19.30 og frem: Kulturnat i Det Kgl. Biblioteks Sorte Diamant

*Lorentzen Kammerkoret CAMERATA opfører et nyt korværk over den middelalderlige, latinske tekst Stabat Mater. Værket består af fem satser komponeret af danske og svenske komponister: Svend Nielsen (dk), Arne Mellnäs (s), Bent Lorentzen (dk), Sven-David Sandström (s) og Ib Nørholm (dk). Solisten er Niels Ullner, Malmø Symfoniorkester. Kammerkoret CAMERATA indleder koncerten med udvalgte a cappella værker af de samme fem komponister.
Lø. kl. 13 i Holmens Kirke

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her