Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
5. oktober 2000

*Bach Los Angeles Guitar Quartet spiller i Den Sorte Diamant under titlen Bach og Bizet. Kvartetten, som består af guitarvirtuoserne John Dearman, William Kanengiser, Scott Tennant og Andrew York bliver ofte omtalt som guitarmusikkens svar på Kronoskvartetten. Med et yderst alsidigt repertoire sprænger ensemblet grænserne for den klassiske guitarmusik. Programmet strækker sig fra traditionelle klassiske favoritter over ny kompositionsmusik, ofte skrevet specielt til kvartetten eller af musikerne selv, til jazz-influeret populærmusik og verdensmusik.
Fr. kl. 19.30 i Den Sorte Diamant, Det Kgl. Bibiotek. LAGQ kan også opleves ved en koncert arrangeret af Dansk Guitar Selskab i Den Gamle By i Århus sø. 8. okt. kl. 20

*Vinding I weekenden uropføres Mads Windings Universets Hjerte – en koncert i 6 satser for kor og orkester, til tekster af Hans Anker Jørgensen, præst ved Hans Tausens kirke, København. Hasseris Kirkes kor og orkester opfører værket under ledelse of organist Mogens Jensen. Mads Vinding spiller selv solokontrabas stemmen.
Sø. kl. 19.30 i Hasseris Kirke, Thorsens Allé 2, 9000 Aalborg

*Tjajkovskij Der er operapremiere på Det Kgl. Teater. Man opfører Tjajkovskijs Spar Dame, med Kasper Holten som instruktør og Michael Schønwandt som dirigent for solister og orkester.
Sø. kl. 20 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene

*Varèse ATHELAS Sinfonietta Copenhagen spiller sin anden koncert i efterårets koncertrække i Diamanten. Under ledelse af dirigenten Michel Tabachnik spiller Athelas et program med internationale værker for fuld sinfoniettabesætning. Der lægges ud med Octandre af Edgard Varese. Også musik af Detlev Müller-Siemens, Bent Sørensen, Pierre Boulez og Xenakis.
Sø. kl. 20.00 i Den Sorte Diamant, Det Kgl. Bibliotek

*Nørgård Århus Sinfonietta fylder 10 år og afholder jubilæumskoncert. På programmet finder man musik af Per Nørgård (Night Symphonies, Day Breaks), Hans Abrahamsen (Märchenbilder), Niels Marthinsen (Chimes at Midnight), Poul Ruders (Four Dances in One Movement). Søren K. Hansen dirigerer.
Ti. kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her