Læsetid: 2 min.

SCENEN

Kultur
5. oktober 2000

*FÅR302 Oliver Bukowski hedder forfatteren og nej, han er ikke søn af den amerikanske barfly, men sit eget østtyske selv med alt hvad det indebærer af sort overlevelseshumor. Og stykket om den vestlige turbokapitalismes holdopstilling i et A- og et B-hold var en rigtig anmelderprishøster i sidste sæson dernede. Hanna Liv Møller instruerer, Catia Engel scenograferer og rollelisten lokker bl.a. med Niels Skousen, Bodil Lassen og en Lolita-dukke.
Good Bye Ruth, prem. i dag

*Kaleidoskop Stig Dalagers stykke, der havde urpremiere i Odense sidste sæson, kommer til København; samtidigt har Morten Grunwald efter nogle års pause igen sat sig til rette i instruktørstolen. Stykkets tre centrale kvindeskikkelser spilles af Marianne Høgsbro, Susanne Storm og Rikke Louise Andersson,
Niels Weyde og Lars Simonsen er mændene i deres liv og Jesper Corneliussen har skabt Provence-omgivelserne.
Drømmen, prem. i morgen

*Østre Gasværk er i sin række af bearbejdede Shakespeare-skuespil – efter direktørens Romeo og Julie og Ole Bornedals Macbeth – nået til bardens sort-hvide skinsygehelvede. Lars Kaalund har igen rearrangeret og instrueret, mens Sofie Gråbøl spiller tørklædedropperen Desdemona i klemme mellem ægtemanden Dejan Cukic og Troels Lybys Jago. Christian Friedländer har scenograferet.
Othello, prem. lø.

*Bellevue har sat Peter Kær til at forsvare hulemanden – den lader vi lige stå et øjeblik. Den amerikanske tekst ville næppe finde optagelse i Pikstormerne, men Peter Schrøder har instrueret dette forsinkede indlæg i kønsrolledebatten, mens Marianne Nilsson har scenograferet.
Hyldest til hulemanden/Defending the Caveman af Bob Becker. Prem. lø.

*Katakomben, Odense har dramatiseret John Miltons syndefaldsroman fra 1667 – musikalske blankvers og med slet skjult binding til latinsk syntaks – der er famøs for sin lige så slet skjulte medfølelse med den udstødte Satan. Tekstudvalget er foretaget af Agnethe Bjørn og Hans Bay, der også figurerer på rollelisten. Bay har desuden instrueret og Frank Hammershøj har malet to en halv meter høje glasmalerier til scenografien.
Det tabte paradis/Paradise Lost, prem. i dag

*Kenneth Kvarnström fra Finland afslutter dansefestivalen Primo, et af kulturbroens Geheimtipp, med Splitvision på Dansescenen. Kvarnström danser selv med i stykket, der havde premiere på Kiasma-Finlands museum for samtidskunst i maj dette år.
Dansescenen, 7. og 8. sep. kl. 20

*Salto! er danseforestillinger for børn og unge. Charlotte Rasmussens Frøken Rasmussens Hemmelige Liv er Dansescenens første egenproduktion for børn mellem 9 og 12 år.
Dansescenen 10. okt. kl. 10.30 og 13.30

*GLIMA er islandsk brydning, men også navnet på en russisk-svensk danseforestilling for unge mellem 13 og 18 år.
Dansescenen 11. okt. kl. 14 (gentages 13. okt. kl. 20)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her