Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
19. oktober 2000

*Bjørn Pierri Enevoldsen (f. 1963) udstiller en række malerier, der anlægger et næsten guddommeligt perspektiv på verden. Udstillingstitlen »4000+« henviser til højden (i meter) for de udsigtspunkter, der er maleriernes perspektiviske udgangspunkt. Pierri Enevoldsen erklærer, at han har tilstræbt det sublime med sine billeder.
Galleri Susanne Højriis. Bredgade 63, 1. sal. Ti.-fr. 11-17. Lø. 11-14. Til 27. nov. Fernisering fr. den 20. okt. kl. 17-20

*Overgaden åbner tre nye udstillinger. Maria Finn viser fotoserien Sommerlege, der beskriver tvetydige stadier mellem piget uskyld og feminin forførelse. Søren Jensen udstiller under titlen Settlement værker, der befinder sig i blandfeltet mellem arkitektur og skulptur. Endelig viser designeren Ragna Wehding mobile genstande, der halvt er møbler, halvt modeller.
Maria Finn. Søren Jensen. Ragna Wehding. Overgaden. Overgaden neden Vandet 17. Ti.-sø. 13-17. Til 19. nov. Fernisering fr. 20. okt. kl. 17-20

*Morten Skovmand grafikeren viser nye litografier, der er blevet til under indtryk af rejser i Sverige, Norge og Grønland. Udstillingen byder desuden på grafiske arbejder fra tidligere rejser til bl.a. Afrika og Mexico.
Morten Skovmand. Tryk og variationer. Danske Grafikeres Hus. Sølvgade 14. Ti.-fr. 13-18. Til 21. nov. Fernisering fr. 20. okt. kl. 17-19

*John Kørner der netop har modtaget det nordiske Carnegie Art Award-stipendium, udstiller simultant to forskellige steder i Århus. I Aarhus Kunstmuseums demo rum viser Kørner værket Teater. På galleriet Art-box viser han et vægmaleri, der kobler sig på en romantisk landskabstradition.
John Kørner. Teater. Demo 4/00. Aarhus Kunstmuseum. Vennelystparken. Ti.-sø. 10-17. Til 7. jan.
John Kørner. Scandorama. Art-box. Studsgade 6. Baghuset. On.-fr. 13-17. Lø. 11-14. Til 28. okt.

*Cornelius Völker er en yngre tysk maler, der motivisk favner vidt, men altid kan kendes på det sikre, tekniske håndelag. Völker nyder international bevågenhed for sine originale malerier. Hans værker kan ses to steder i København for tiden.
Cornelius Völker. Kastrupgårdsamlingen. Kastrupvej 399. Ti.-sø. 14-17. Til 26. nov. Galerie Edition Copenhagen. Wilders Plads. Strandgade 66-70. Ma.-fr. 9-17. Til 17. nov.

*Per Lunde Jørgensen indsætter tressernes æstetik i nye rammer med udstillingen egatnom, der bl.a. forsøger at dekonstruere det problemramte Volsmosebyggeri i Odense ved at spole båndet tilbage til den optimistiske tid for dets opførelse.
Per Lunde Jørgensen. egatnom. Galleri Søren Houmann. Sølvgade 9. Ti.-fr. 12-17. Lø. 11-14. Til 11. nov.

*Beboelse Tre sværvægtere i dansk kunst og arkitektur, Thomas Bang, Ingvar Cronhammer og Poul Ingemann, åbner det fælles projekt Beboelse, som består i en række stedspecifikke indgreb i og tilføjelser til Brænderigården i Viborg. Der er ikke tale om nogen ordinær boligindretning, men om afmærkninger og bearbejdelser, der tilføjer hvert rum en særegen atmosfære og energi.
Thomas Bang, Ingvar Cronhammer og Poul Ingemann. Beboelse. Brænderigården. Riddergade 8. Viborg. Ti.-sø. 13-17. Til 11. feb. Fernisering lø. 21. okt. kl. 14

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her