Læsetid: 1 min.

KLASSISK

16. november 2000

*Abrahamsen Ved aftenens Torsdagskoncert opføres Hans Abrahamsens orkesterværk Nacht und Trompeten fra 1981. Man spiller også Stravinskijs Ildfuglen og Nørgårds 6. Symfoni. Thomas Dausgaard dirigerer Radiosymfoniorkestret.
I aften kl. 20 i Radiohusets Koncertsal

*Wallin Den norske komponist Rolf Wallin og Jacob F. Schokking sætter forestillingen Manifest op i Kanonhallen. Det er kulturmanifester og relateret materiale fra begyndelsen af den 20. århundrede, som er bearbejdet af Schokking og Wallin. Ide, scenografi og iscenesættelse: Jacob F. Schokking. Medvirkende: Fire sangere, slagtøjsensemblet SISU, elektronik m.v. dirigeret af Rolf Gupta.
Fr. i Kanonhallen i København. Spilles også 18., 19., 20., og 21. nov.

*Puccini De spiller Puccinis opera La Bohème på Det Kgl. Teater. De kan opleve Marco Berti og Ylva Kihlberg som Rodolfo og Mimi i Michael Melbyes opsætning. Libretto: Giuseppe Giacosa og Luigi Illica. Lys: Mikael Melbye og Jørn Melin. Dirigent: Giordano Bellincampi. Medlemmer af Den Kongelige Livgarde. Medlemmer af Det Danske Drengekor, Det Kongelige Operakor, Det Kongelige Kapel.
Fr. kl. 20 i Det Kgl. Teater, Gamle Scene. Opføres også 22., 25., 29. nov., 13., 15. dec. og 2. jan.

*Koch Kontra Kvartetten med Morten Zeuthen giver koncert i Diamanten. For sidste gang er der mulighed for at høre Kontra Kvartet med den oprindelige besætning. Ved koncerten medvirker både kvartettens afgående cellist Morten Zeuthen, og hans afløser, Hans Nygaard. Udover to af Vagn Holmboes sene strygekvartetter samt en strygekvartet af Kodaly og en uropførelse af Jesper Koch, vil publikum kunne opleve de to cellister sammen i Niels W. Gades Kvintetsats i f-mol. Koncerten markerer dacapos sidste to udgivelser med Kontra Kvartettens indspilninger af Vagn Holmboes værker for strygekvartet.
Lø. kl. 15 i Diamanten

*Bergstrøm-Nielsen Bela Hamvas-gruppen for intuitiv musik holder koncert med musik af Stockhausen, Vincze, Plaetner, Kaszon, Kovacs og Bergstrøm-Nielsen. Hamvas gruppen for intuitiv musik er et ensemble af professionelle og amatører, opkaldt efter den ungarske filosof og systemkritiker og grundlagt af bratschisten Ivan Vincze.
On. kl. 20.30 i Christianshavns beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 Kbh. K

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu