Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
2. november 2000

*Nielsen I aften kan De opleve Radiosymfoniorkestret under ledelse af Michael Schønwandt spille Carl Nielsens 1. Symfoni, 3. Symfoni og 5. Symfoni. Som solister medvirker Inger Dam-Jensen (sopran), Poul Elming (baryton). Koncerten sender direkte i P2musik.
I aften kl. 20 i Radiohusets koncertsal

*Ismailova I Aalborg kan De opleve en koncert med traditionel musik fra Azerbaijan: Sakina Ismailova (sang & daf – rammetromme), Mokhlet Muslimov (tar – en langhalslut) & Fakhraddin Dadashev (kamanche – en stryger). Op gennem 1990’erne har omverdenen for alvor opdaget de spændende musikalske traditioner i en række af de gamle sovjetrepublikker, herunder Azerbadsjan. Musikalsk set ligger den azerbadsjanske tradition i nærheden af den persiske tradition, men azeri’erne er tyrkisksprogede. Sangerinden Sakina Ismailova og hendes to akkompagnatører er blandt de kendteste azerbaijanske kunstnere.
Lø. kl. 20 i Huset, Hasseris 10, Aalborg

*Nielsen I aften kan De opleve Radiosymfoniorkestret, igen under ledelse af Michael Schønwandt spille Carl Nielsens 2. Symfoni (De fire temperamenter), 4. Symfoni (Det uudslukkelige) og 6. Symfoni (Sinfonia Semplice). Ingen solister har grund til at medvirke. Koncerten sender direkte i P2musik.
I aften kl. 20 i Radiohusets koncertsal

*Fuzzy Den danske komponist Fuzzy har premiere på en ny børneopera. Heksemutter Mortensen og den fede kalkun opføres for første gang på Ystad Teater. Rune T. Kidde har skrevet teksten. Kasper Holten har iscenesat og Fuzzy dirigerer orkestret. Edith Guillaume synger Heksemutter og Anders Jokobsson synger Statsminiter Bister/Den fede kalkun.
Ma. kl. 11 på Ystad Teater, hvor værket opføres indtil 21. nov. På Hofteatret i København 5.-20. feb. 2001

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her