Læsetid: 1 min.

SCENEN

Kultur
23. november 2000

*Knivskarpe polaroids seneste stykke – skrevet 1999 – fra Mark Ravenhill, én af hovedeksponenterne for den unge britiske bølge; stykket konfronterer den radikale del af 68’erne med 00’ernes forråede normløshed. Østrigeren Hans-Peter Kellner har instrueret, hans landsmand Thomas Olah scenograferet.
CaféTeatret, prem. i dag

*Jesus, min dreng Denne version af juleevangeliet, der har hærget små engelske scener i årevis, har John Dowie lagt i munden på den hårdtprøvede tømrer Josef, papfar til julens kultfigur. Forestillingen kan ses på begge sider af Storebælt; i Ålborg spiller Ebbe Trenskow, i København Kristian Halken.
Aalborg Teater, prem. lø.
Husets Teater, prem. fr.

*Fruentimmerskolen Sidse Babett Knudsen får sin kongelige debut i Molières komedie fra 1662 om alderdomsstrategi contra ung kærlighedsret over for Jørgen Reenbergs Arnolphe. Alexa Ther har instrueret og Rikke Juellund scenograferet.
Det Kgl. Teater, Stærekassen, prem. lø.

*The Idiot – en engelsksproget forestilling præsenteret af enten eller i samarbejde med The West Yorkshire Playhouse. Claus Damgaard i clinch med Dostojevskijs vægtige roman.
Fra i aften til 3. dec. på Kaleidoskop, Nørrebrogade 37, Kbh.

Stum film og dans
*Koreografen og danseren Lene Boel mixer improvisation og eksperimenter over stumfilmens persongalleri. I Split Seconds No. 1 er stumfilmen ført ind i nutiden ved hjælp af kostumer og lysdesign, mens Mummybreak er en improvisation til to af Bachs franske suiter. Silent Clown er en solo i tre fragmenter med musik af Satie Beethoven, Mussorgsky og Stravinsky, der især tager sit udgangspunkt i Die Asta og Chaplin
Institut Francais, Rosenvængets Allé 34-38, Kbh. 35265582. 27.-29. nov.

*Jamen ...! er Project D2’s teaterperformance om pigen Bibi. Hende der ikke vil fortryde et eneste øjeblik af sit liv. Ingen spild – intet sjusk. Men ... Idé og koncept og spil og instruktion: Anna Tulestedt og Jens Andersen.
Griffenfeldsgade 7 A (Comedievognens broscene) til 29. nov. (ikke sø.) kl. 20

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her