Note
Læsetid: 2 min.

KLASSISK

Kultur
14. december 2000

*Mahler Radiosymfoniorkestret, Radiokoret og Københavns Drengekor under ledelse af 1. gæstedirigent Yuri Temirkanov opfører Gustav Mahlers 3. Symfoni. Den svenske alt Anna Larsson er solist. Ingen andre af sine symfonier har Mahler i den grad beskrevet og kommenteret i sine breve og samtaler og han siger selv om den: »At kalde den symfoni er egentlig forkert, thi den holder sig i ingen henseender til de overleverede former. Men symfoni betyder netop for mig, at opbygge en verden med alle den forhåndenværende tekniks midler«.
I aften kl. 20 i Radiohusets koncertsal (også fr. den 15. dec. samme sted og tid)

*Bach Odense Symfoniorkester med solister under dirigenten Stefan Parkman, opfører J.S. Bachs Juleoratorium 1. - 3. del. Solister: Åsa Bäverstam, sopran, Maria Streijffert, alt, Carl Unander-Scharin, tenor og Morten Frank Larsen, baryton. Medvirkende: Filharmonisk Kor – korindstudering Alice Granum.
I aften kl. 20 i Sct. Hans Kirke, Nørregade 42, Odense C. Opføres også fr. samme tid og sted

*Puccini De spiller Puccinis opera La Bohème på Det Kgl. Teater. De kan opleve Marco Berti og Ylva Kihlberg som Rodolfo og Mimi i Michael Melbyes opsætning. Libretto: Giuseppe Giacosa og Luigi Illica. Lys: Mikael Melbye og Jørn Melin. Dirigent: Giordano Bellincampi. Medlemmer af Den Kongelige Livgarde. Medlemmer af Det Danske Drengekor, Det Kgl Operakor, Det Kongelige Kapel.
Fr. kl. 20 i Det Kgl. Teater, Gamle Scene. Opføres også 2. jan.

*Bach Sjællands Symfoniorkester opfører Bachs Juleoriatorium del 1.-3. del. Ebbe Munk står i spidsen for orkestret og solisterne Agnete Munk Rasmussen, Annette Simonsen, Michael Kristensen og Lars Thodberg Bertelsen. Sædvanen tro er det Københavns Drengekor, som medvirker.
Fr. kl. 19.30 i Københavns Domkirke. Opføres også Ma. kl. 19.30 i Maribo Domkirke og Ti. kl. 19.30 i Frederiksborg Slotskirke

*Händel Julen kommer og det gør Messias også. Læserne vil mærke den gode stemning, og de vil bemærke den efterhånden traditionsrige julekoncert i samarbejde mellem Farumkirkernes Kamerkor Convivium og barokensemblet Con Strumenti. I år bliver koncerten endnu mere jule-traditionel end nogensinde. De to ensembler har nemlig valgt at sammensætte programmet af arier og korsatser fra de to største juleklassikere i musikhistorien: Bachs Juleoratorium og Händels Messias.
Sø kl. 16 i Stavnsholtkirken i Farum

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her