Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
7. december 2000

*Noer Kondrup Den Anden Opera har haft premiere på Eva Noer Kondrups opera Neja med tekst af Rune T. Kidde. Iscenesættelse: Sara Cronborg, scenografi: Jesper Corneliussen. Musikalsk ledelse: Kaare Hansen. Solister og Athelas Sinfonietta Copenhagen.
I aften kl. 20 i Den Anden opera. Sidste forestilling

*Rasmussen Giordano Bellincampi står i spidsen for Radiosymfonikerne, som opfører Carl Nielsens Saga-Drøm og Karl Aage Rasmussens Commotio – en tolkning for orkester. Rasmussens musik tager udgangspunkt i Nielsens store orgelværk Commotio, som gendigtes for orkester. Efter pausen kan De høre Dvoraks Cellokoncert med Stanimir Todorov som solist.
I aften kl. 20 i Radiohusets Koncertsal

*Øst møder Vest I festivalen Stemmer i 1000 år kan De opleve Usmifka-koret, som synger under temaet Bulgarske stemmer i Norden. Rytmisk og melodisk musik bliver det.
Lø. kl. 20 på Forbrændingen, Albertslund. Se også www.danbbs.dk/usmifka/

*Bruun Esbjerg Ensemble med Amalie Malling optræder i Den Sorte Diamant. Amalie Malling vil sammen med Esbjerg Ensemble opføre værker af Peter Bruun, Bent Sørensen, Prokofiev.
Lørdag kl. 15 i Diamanten, Det Kgl. Bibiliotek

*Abrahamsen Athelas Sinfonietta Copenhagen i Den Sorte Diamant. Ensemblet opfører værker af Hans Abrahamsen, Thomas Agerfeldt Olesen og Per Nørgård. Centralt i programmet står den nye klaverkoncert af Hans
Abrahamsen, som for første gang opføres i Danmark. Anne Marie Fjord Abildskov, til hvem værket er skrevet og tilegnet, er solist.
Sø. kl. 20 i Diamanten, Det Kgl. Bibiliotek

*Puccini De spiller Puccinis opera La Bohème på Det Kgl. Teater. Marco Berti og Ylva Kihlberg er Rodolfo og Mimi i Michael Melbyes opsætning. Libretto: Giuseppe Giacosa og Luigi Illica. Lys: Mikael Melbye og Jørn Melin. Dirigent: Giordano Bellincampi. Medlemmer af Den Kongelige Livgarde. Medlemmer af Det Danske Drengekor, Det Kongelige Operakor, Det Kongelige Kapel.
On. kl. 20 i Det Kgl. Teater, Gamle Scene. Opføres også 15. dec. og 2. jan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her