Note
Læsetid: 2 min.

KLASSISK

Kultur
11. januar 2001

*Mozart Den chilenske dirigent Mazimiano Valdez er kommet til Aalborg. Der skal han dirigere byens symfoniorkester, som ønsker at spille Mozarts Eine kleine Nachtmusik, Haydns Sinfonia Concertante og Sibelius. Symfoni nr. 5. Med Aalborg Symfoniorkester spiller også flere solister fra orkestrets egne række.
I aften kl. 19.30 i Aalborghallen

*Haydn Vestjysk Symfoniorkester spiller under Børge Wagner og med Kurt Ravn som solist. Programmet byder på musik af von Suppé, Mozart, Haydn, Strauss og Lumbye. Efter pausen giver Ravn publikum klassiske perler fra My fair Lady til »Ol’ man river«. En varm aften i godt musikalsk selskab.
Fr. kl. 19.30 i Musikhuset Esbjerg, Store Sal. Gentages lø. kl. 16 samme sted

*Lumbye Statens Museum for Kunst har en lang række musikbegivenheder i weekenden. Kim Sjøgren, Palle Mikkelborg, Musica Ficta og mange andre spiller, der er rundvisning med både en kunsthistoriker og en musikhistoriker, der er overrækkelse af legater til unge, lovende talenter. Sony præsenterer nyt lydanlæg.
Statens Museum for kunst mellem 10-18 lø. og sø.

*Jæger Der er dansk musik programmet i Den Anden Opera, når sopranen Klaudia Kidon, violinisten Bodil Rørbech og guitaristen Jesper Lützhøft spiller ny musik. Komponisterne hedder bl.a. Erik Højsgaard, Bo Lundby Jæger, Jexper Holmen og Bent Sørensen.
Lø. kl. 16 i Den Anden Opera i København

*Ruders Sjællands Symfoniorkester spiller et blandet program under ledelse af Giordano Bellincampi: Wagners Forspil til Mestersangerne og Elgars Enigma Variationer. Mellem disse klassikere spilles en måske kommende klassiker: Poul Ruders’ Bratschkoncert med Tim Frederiksen som solist.
On. kl. 19.30 i Tivolis koncertsal. Gentages to. i Maglehøjskolens hal, Ølstykke, og fr. kl. 19.30 i Vallensbæk Idrætscenter

*Beethoven Odense Symfoniorkester under Jan Wagner, spiller sammen med pianisten Grigorij Sokolov. Program: Mozart: Fem danse fra Idomeneo, Beethoven: Klaverkoncert nr. 1 i C-dur, Prokofiev: Romeo og Julie, uddrag af balletsuiterne I og II. Det er i år 25 år siden, den mesterlige russiske pianist, Grigorij Sokolov for første gang spillede i Danmark. Med Beethovens 1. Klaverkoncert på plakaten ved koncerterne, er der lagt op til endnu en stjernestund med denne klaverløve.
To. kl. 20.00 i Odense Koncerthus – Carl Nielsen Salen. Koncerten gentages fr. 19. jan. kl. 20

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her