Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
4. januar 2001

*Weill Det Kongelige Teater præsenterer en computergrafisk opsætning af Brecht-Weill trilogien om det moderne menneskes tilblivelse. En forestilling, som mange gik glip af sidste sæson – her er endnu en chance for at opleve en opera-trilogi om det moderne menneskes tilblivelse. Berliner Requiem,
Ozeanflug og Die sieben Todsünden er iscenesat af Jacob F. Schokking – manden bag Holland House og en række exceptionelle forestillinger – med karakteristisk brug af computergrafik og video. Det Kongelige Operakor. RadioUnderholdningsOrkestretplus solister. Dirigent: Frans Rasmussen. Musik: Kurt Weill. Tekst: Bertolt Brecht. Scenografi og iscenesættelse: Jacob F. Schokking.
I aften kl. 20 på Stærekassen. Opføres også 6., 8., 9. jan.

*Sibelius Det Kgl. Kapel afholder symfonikoncert i Tivolis Koncertsal. Michael Schönwandt dirigerer og pianisten Ralf Gothoni er solist. På programmet står Wagners Forspil til Mestersangerne, Brittens klaverkoncert og Sibelius’ Symfoni nr. 1.
Fr. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Lundin Foreningen Ny Musik i Birkerød skal med på listen for sit gode initiativ med at lade saxofonisten Frederik Lundin »spille egne improvisationer, mens forfatteren Jesper Wung-Sung læser op af sine novellesamlinger To ryk og en aflevering og Kender du ikke akkusativ«.
Lø. kl. 15 i Mantziussalen, Birkerød

*Olsen cellisten Hege Waldeland spiller sammen med basunisten Jesper Juul Sørensen og Frans Hansen (ved denne koncert spiller han klaver), samt kontrabassisten Morten Olsen. Der opføres værker af Iannis Xenakis, Bent Sørensen, John Cage, Morten Olsen, med flere.
Ti. kl. 20 i Den Anden Opera

*Mahler Sjællands Symfoniorkester spiller filmmusik under ledelse af dirigenten Matthew Rowe. Solist er
Louise Fribo og Ole Bogart Michelsen præsenterer. Værker af Morricone, Schmidt, Mahler, Händel, Barber, Williams, Hyldgaard, Normann Andersen og Gade.
On. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal. koncerten gentages den
11. jan. kl. 19.30 i Blovstrødhallen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her