Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
16. februar 2001

(2. sektion)

*Orkan – Passage Nord Project fra Oslo præsenterer musikteaterforestillingen Orkan. Den er baseret på tekster af den norske poet Sigbjørn Obstfelder. Komponist, klaver og computerlyd: Nils Henrik Asheim. Iscenesættelse, video og performance: Kjetil Skøien. Sang: Anne-Lise Berntsen. Øystein Birkeland: Cello. Forestillingen rummer såvel den fremmedgjorte, melankolske Obstfelder som begejstringens og ekstasens digter. Digt, prosastykker og personlige, selvudleverede bekendelser fra breve og dagbøger er med i forestillingen. Videoprojektionerne skaber metaforer og billeder som visualierer Obstfelders tekstunivers. Orkan befinder sig i et grænseområde mellem musikteater, performance og billedkunst.
I aften kl. 20 på Den Anden Opera. Spilles også lø. den 17. feb. kl. 17, sø. den 18. feb. kl. 15

*Verdi Det Kgl. Teater har haft premiere på Verdis opera Otello. Det nådesløse drama om skinsygens djævelske gift bliver sat i scene af Staffan Valdemar Holm. Bente Lykke Møller skaber scenografien, og Michael Schønwandt dirigerer Kapel, Operakor og solisterne Stig Fogh Andersen som Otello og Irene Theorin som Desdemona. Den frygtindgydende rolle som Jago varetages af Per Høyer. Otello er anden del af sæsonens Verdi-markering og indgår i festivalen Viva Verdi.
I aften kl. 20 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene. Opføres også 19., 21., 27. februar, 3. marts, og 30. maj

*Teller Der er solo koncert med guitaristen og komponisten Jørgen Teller i København. I en serie koncerter sættes guitaren pa prøve med solo, duo, trio og kvartet. Det sker i de kommende måneder i Den Anden Operas lille sal med bl.a. guitaristerne Pierre Dørge og Rex Casswell.
Sø. kl. 20 i Den Anden Opera

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her